menu

(12 wyniki)
  • Witam. Organizuję przyjęcie na ponad 20 osób. Mąż sugerował kolację, okzało się, że będzie to obiad (samo południe). Przygotowałam szybke menu - dzień wcześniej muszę iść do pracy. Mięso na ciepło i zimno, sałatki, potem ciasto i kawa. Czy coś takiego można podać na obiad? Czy to nie gafa? Może jednak powinny byc przystawki, zupy itd, ale boję się, że sama nie dam rady tego podać ( w końcu nie chciałabym byc tylko kelnerką, ale też usiąść przy stole) Co byście radzili zrobić na szybki ale ...
  • Raczej w domu Nie wiadomo ile osób, ale nieduzo (kilka) Gusta raczej bardziej tradycyjne. Przygotowuje jedna osoba mająca wszystko na glowie, lącznie z z malym dzieckiem Pomocy. Na wotrek
  • Kameralna kolacja. Nic strasznie wypasionego,ale dość uroczysta. Jestem okrutnie leniwa,wiec nic co zajmuje strasznie duzo czasu( menu kolacyjne Misi mnie zachwyca,ale przeraza nawałem roboty:). Jestem w fazie planowania,a czasu mam jeszcze sporo wiec mogę poprzebierać i sie po przymierzać:) Jestem wyjątkowo kiepska logistycznie ,dlatego wole sie długo przygotowywać i liczę ,ze ktoś mi coś podpowie:)
  • No co-jak wszedzie to wszedzie u nas tez:D zupa grzybowa barszcz paszteciki z kapusta i grzybami pierogi ruskie pierogi z kapusta paluszki rybne-dla smarkatych pulpeciki rybne losos pieczony pstrag pieczony sledzie w smietanie matjasy z cebula makowki sernik makowiec no i oplatek i chleb:)I ziemniaki pieczone:)Wiecej wyszlo niz 12,ale sledzie liczymy jako jedna potrawe. Noo co u Was?:)
  • menu(6)

na Sylwestra we dwoje. Macie jakieś pomysły? Poproszę, bo nie wybieramy się nigdzie - plecki bolą niestety....
  • czy ktos ma doswiadczenie w ogranizowaniu takich "przyjec" ? ;-) nie chodzi mi o typ "wszystko na stole", bo tak tez potrafie albo o 3-4 daniowe menu . zaprosilam na koniec pazdziernika kolezanki z pracy i teraz zaczynam miec watpiliwosci, czy nie przecenilam swoich mozliwosci. Glownie logistycznych ale nie tylko. bede wdzieczna za wszelkie rady :)
  • swieta juz byly czas dalej pomyslec :-) wiec co robicie do jedzenia ( podjadania) na sylwestra? my jestesmy z dzieciakami w domu wiec musze cos wymyslec zeby milo spedzic czas przy dobrym jedzeniu...potem bedzie sie z czego odchudzac :-P rzuccie jakims pomyslem bo sama nie wiem na co wogole mam ochote
  • planuje schab z rekawa zamarynowany przez noc-marynata, czosenk, olej, tymianek, sol itd. do tego salata lodowa i pieczone ziemniaki. na deser-ja w bitej smietanie ;))
  • właśnie robię plan obiadów na cały tydzien - łatwiej mi wtedy robić zakupy i mniej żywności się marnuje. I w głowie pustka. Jakoś nic mi nie przychodzi na yśl poza chłodnikiem i fasolką szparagową :-(
  • A wrzuce taki oklepany watek a co:DD U nas dzisiaj pyyyszny rosol i kluchy na parze samorobione.Jutro troche nie niedzielnie bo rodzina sobie zazyczyla ruskie i pielmieni:) A co w Waszych kuchniach slychac dzisiaj?:)
  • Hej kuchareczki:)wychodze za maz w czerwcu na stale mieszkam w anglii i dokladnie za 10 dni bede w polsce ustalac menu w resaturacji na nasze wesele:)i tutaj moja olbrzymia prosba prosze pomozcie mi co byc na obiad jakie rodzaje miesa zeby zadowolic kazdego:)jakie danie cieple musi byc okolo 4 tak mi ise wydaje:)no i oczywiscie zimna plyta tylko co???Chcialabym zaskoczyc czym gosci tylko z umiarem bo niemam pewnosci co z tego wyniknie i koniecznie musze pamietac o osobach nie jedzacych ...
  • Szykuje mi sie imprezka tzn, coroczne imieniny. Ma być w rodzinnym gronie tzn. młodzi, starsi i seniorzy. Zupełnie nie mam konceptu na menu. A może Wy zaprosicie wirtualnie moich gości i stworzycie super menu dla gości. Bardzo na Was liczę i z góry wieeeeeeeeelkie dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się