menu

(29 wyników)
  • witam wszystkich, na forum wracam po kilkumiesiecznej nieobecnosci. w zeszlym roku na diecie schudlam 6 kg i przyznam, ze forma, w jakiej ja przeprowadzalam, nie nalezala do bardzo restrykcyjnych. czasem zdarzaly sie male grzechy, czasem wieksze. generalnie mialam taka zasade: nie zrezygnuje z mleka 2, czasem 3% do kawy w 1 fazie (bo to najwieksza przyjemnosc poranka), rezygnuje z weglowodanow, slodyczy, cukru etc. wszystkim, ktorzy zaczynaja diete polecam przeczytanie ksiazki. os...
  • moje menu(37)

Witam! Jako, ze mam teraz wiecej czasu, a po dzisiejszym niefortunnym wazeniu musze sie bardziej pilnowac, bede wam co dziennie pisac co zjadlam! Jesli zauwazycie jakies grzeszki to upominajcie. Przyjrzyjcie sie, czy czasem nie jem za duzo...bo wydaje mi sie, ze moze tu tkwi moj blad...( chociaz dzis sie pilnowalam. Jestem w II fazie Sniadanko: platki z mlekiem 0, 5 % polane jogurtem truskawkowym 0 % bez cukru II sniadanko: zupa kapusciana :-) obiad: brukselka z piersia z kurcz...
  • Kochane plażowiczi stało się! Jutro ruszam niestety brak mi pomysłu na menu! Proszę o pomoc! Jestem strasznie głodna bo dziś głodowałam! Zakupiłam już landrynki na osłodę bo kocham słodycze! myślę ze takie 2 szt. są dozwolone? Pzdr
  • Witam, od jutra będę świeżo upieczoną plażowiczką :-) Ułożyłam sobie menu na 5 dni i proszę o ocenę, może jakieś sugestie? Czy oby nie za dużo tego żarcia? ;-) Bo mi się wydaje, że ciutek mogłam przedobrzyć ;-))) Dzień 1 I ś: 2 jajka, 2 plasterki wędliny, 4 pieczarki, ogórek konserwowy II ś: 2 zawijasy (sałata, wędlina, ser, ogórek konserwowy, papryka, majonez) O: pierś kurczaka w imbirze (połówka piersi kurczaka, łyżeczka imbiru, łyżeczka soku z cytryny, czarny pieprz, czosnek, s.16...
  • Za 2 dni koncze kopenhadzka i chcialabym przejsc na SB, tylko strasznie leniwa ze mnie istota i nie cierpie obmyslac menu. Ktos mi radzil, zapakuj lodowke tym co wolno i jedz do woli. Tylko, ja bym jednak wolala miec jakas "rozpiske" tygodniowa. Czy znajde gdzies takie w sieci?
  • Śniadanie kawa z mlekiem Obiad Pierś z kurczaka( bez panierki ) smażona na łyżce oliwy z winogron Sałatka z pomidora i rzodkiewek NApoje: Herbata , mięta, woda
  • serek wiejski chudziutki z cebulka pomidorkiem herbata lipton linia i harmonia obiad mała rybka makrela plus brokuły kolacja taka jak sniadanie plus dwa liscie sałaty i dwa plasterki piersi z kurczaka szynki
  • moje menu(36)

bylam juz na diecie od 2 tyg przed swietami ale w swieta nie ograniczalam sie w ogole wiec znowu jestem w fazie I mam zamiar zrzucic ok 7kg zbednego balastu moje dzisiejsze menu: sniadanie: piers kurczaka w galarecie (jeszcze swiateczna) z papryka groszkiem i plasterkiem jajka + herbata czerwona II sniadanie: serek piatnica 3% przekaska: kawa z odtluszczonym mlekiem przekąskaII: 90g sera zoltego odtluszczonego oczywiscie obiad: patrz sniadanie + papryka + plasterek sera ho...
  • ciekawy jestem powiecie o moim stylu odżywiania: 12-14:00 truskawki 70 dag 17:00 kawałek schabu gruby plaster i kawałek sera żółtego 18:00 sałatka= 4 jajka, pomidor, papryka, pół cebuli, 4 łyżki śmietany 20:00 orzech kokosowy z sałatki jakieś 10-20% można odliczyć na podjadającą córcię mniej więcej tak jest przez cały rok (w lecie więcej owoców sezonowych, w zimie więcej mięsa i warzyw konserwowanych). zero pieczywa, ryżu, ziemniaków od 2,5 roku (nie to żebym tęsknił za tym p...
  • koncze juz drugi tydzien I fazy i jak dotad udalo mi sie zgubic ok 1,5kg strasznie mnie to martwi, moze cos zle robie? tak wyglada moje menu (z dzisiaj) sniadanie: omlet (1 jajo) z plasterkiem fety light + czerwona herbata sniadanie 2: papryka + serek wiejski light przekąska: red bull przekąska: 100g twarogu wiejskiego light obiad(kolacja): piers kurczaka smazona na oliwie w jajku z plasterkiem fety light, ogorek zielony i herbata czerwona za duzo? zle? nie chudne juz a ...
  • Witam wszystkich serdecznie.Postanowiłam załozyc nowy watek po to aby mozna było szybko mnie odnależć i wrazie potrzeby kontrolowac!!Zaczynam jeszcze raz zmagania z dieta SB.Bede zapisywała dzien po dniu to co jem,jesli wyjade lub cos sie wydarzy to napisze pozniej ale bede sumiennnie zapisywac wszystko co zjadłam przez cały dzien!!
  • Witajcie Kochane Plażowiczki, Jesień za oknem, a mi się bardzo zachciało na plażę. Trochę kiepsko wyglądam w tym bikini, ale mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej. Wierzę, że DSB mi w tym pomoże. Stosowałam ją w lipcu i przez 10 dni (bo tyle wytrwałam) schudłam 2 kilo. Wynik, mimo kulinarnych szaleństw, utrzymywał się bez zmian az do wczoraj. Wczoraj spostrzegłam, że moja waga poszła o jeden kilogram w górę, no i znowu postanowiłam zabrać się za siebie. Ponieważ karmię piersią, to...
  • Postanowilam spisywac skrupulatnie jak na spowiedzi swoj jadlospis....dzieki temu nie pochlaniam jak odkurzacz zawartosci lodowki:) a pomaga mi to w kontrolowaniu jadlospisu...choc dzisiejszy z malymi niedoskonalosciami... Mozliwe, ze nikogo moj jadlospis w szczegolach nie obchodzi...no ale zapisze tez wagę wyjsciową : 66, 5 Dzieki tym zabiegom, moze ten jadlospis stanie się dobrym przykladem czego nie jesc, jak nie jesc by schudnac;) choc na razie wierze i mam nadzieję, ze cos tam...
  • MENU(206)

Pomyślałam, że mogłybyśmy tutaj wpisywać co jemy codziennie i jak - z czego składają się poszczególne posiłki, ile ich jest, o jakich porach jemy, itd. Na pewno będzie to pomocne dla osób, które dopiero rozpoczynają tę dietę - łatwiej będzie im ułożyć jadłospis i dobrać odpowiednie produkty :)
  • jak byście je skomponowały po esbecku? oczywiście musi byc jakieś ciasto i deser, pewnie jakis sernik, macie przepisy na coś ekstra co można podać na stol?
  • Pozwoliłam sobie założyć taki wątek-osobny dla II fazy i będę wpisywać co jem. Dla samokontroli i dla dobra przyszłych pokoleń ;))) Mam nadzieje, że dołączycie, bo nie widze [?] menu drugofazowiczek w wątku MENU. Dziś zaczynam. Ostrożnie :)
  • Z myślą o młodych plażowiczkach (czyli o sobie), che che, samowolnie proponuję reaktywować stary wątek i wpisywać co dzisiaj jadłyśmy - co wy na to? A może starsze plażowiczki zechcą mądrze skrytykować młodzież? Będziemy bardzo wdzięczne:)))
  • Gdzieś przeczytałam, że powinno się zapisywać co jemy. Dlatego też postanowiłam, iż będę tak czynić właśnie tutaj na naszym forum będę zapisywać dokładnie co spałaszowałam i kiedy. Nikt z domowników tego nie przeczyta i nie będą mi dokuczać. Od 12 października 2004 schudłam już 13 kilo. Skoro aż tyle idało mi się zrzucić - zawsze chciałam schudnąć ale jakoś tak nie wychodziło i nagle od pamiętnego pażdziernikowego dnia poleciało w dół. To nie była żadna dieta tylko ........ jedny...
  • bo grzechach czwartkowo-piątkowych przyszedł czas na weekend u koleżanki, i tam już nie było szans na jakąkolwiek dietke... w każdym razie od jutra zaczynam znowu 1 faze, ale tym razem z większymi szansami na przetrwanie, bo namówiłam mamę, więc w domu nie bedzie żadnego żarcia niezgodnego z zasadami, a co za tym idzie - żadnych pokus. od jutra zatem tu bede wpisywać co zjadłam.
  • Witam serdecznie, to mój 7 dzień plażowania... Widzę już, że schudlam trochę, ale obawiam się mimo to, że jem za dużo. Chcę zrzucić ok. 4-5 kg; 1. 2 jajka na twardo, kawa z mlekiem (1,5%); twaróg z ogórkiem małosolnym, 3 plasterki żółtego sera (17%), sok pomidorowy; 1/3 kalafiora; plasterek sera żółtego, mała porcja sałatki z pomidora, cebuli i sałaty lodowej z oliwą i ziołami; Kawałek kalafiora, sok pomidorowy, 2 plasterki sera żółtego, 3 alpenliebe truskawkowe; Kawa z mlek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się