menu

(98 wyników)
  • W tym roku wypadła nasza kolej na organizację imprezy sylwestrowej. Spodziewamy się 5 par z w sumie 12 dziećmi w wieku od 4 -9 lat. Czym nakarmić maluchy? Wiadomo co one chętnie by zjadły, chipsy, paluszki, ciasteczka itp... Chciałabym je uraczyć czymś zdrowszym. Z jedzonkiem dla dorosłych nie mam problemy :) Zamierzam zrobić kiełbaski albo parówki w cieście francuskim wg przepisu www.zaradni.pl/porada/10430,jak_zrobic_parowki_lub_kielbaske_w_ciescie_francuskim , i co jeszcze?
  • wlasnie mama podsunela mi pytanie... moj maly ma 2,5 roku je: herbatniki na mleku rosół makaron z serem bialym kotlet- piers z kurczaka smazona w jajku i bulce (inna postac filetu -wykluczona) marchew w kostce duszona ziemniaki= NIE zupy NIE NIE NIE NIE NIE!!!
  • chrzest odbedzie się w końcu maja, więc pewnie bedzie ciepło. Nie mam pomysłu na menu. Jak u was było ? Dodam, że przyjęcie bedzie w lokalu. Pozdrawiam
  • Witam. Mam problem z karmieniem synka (22 miesiące). Nie dość, że zaczął okropnie wybrzydzać, to w dodatku jest rannym ptaszkiem i już po przebudzeniu domaga się mleka. Nie wiem jak mam rozplanować jego menu, żeby nie jadł aż 7 razy w ciągu dnia. Docelowo wymyśliłam tak (oczywiście jak znów zacznie normalnie jeść): 1)5:00-mleko 2)7:30-śniadanie 3)9:30-owoce 4)12:00- zupa 5)14:30-obiad 6)17:00-owoce 7)18:30-kolacja Zasypia między 19 a 20. Czy nie za dużo tych posiłków? Może k...
  • cześć dziewczyny - jestem początkującą mamą - mój Kacperek ma niecae 2 tyg. Karmie piersią i mam ogólne pojecie o diecie jaką powinnam stosować - ale tak jak napisaam jest ono ogolne:(. Nie moge znalexc nigdzie diet jakie powinna stosowac karmiąca mama. Kiedy mozna powoli wprowadzac rozne potrawy. Na razie jem wszystko gotowane ale juz powoli mam dosc. Czy znacie moze jakies linki do stron gdzie znajde informacje dot. menu karmiacej mamy? Jesli nie to moze udzielicie mi jakis rad? Bardz...
  • Drogie Mamy mam problem z karmieniem mojej corci - jest juz na kaszce, na zupkcha i na moim cysiu ale jak skomponowac to menu zeby bylo ok i z glowa. Napiszcie prosze o jakich godzinach, co i ile dajecie swoim 5-cio miesiecznym pociechom.... pozdrawiam Bemark
  • witam Mam synka 8 mies.Jak do tej pory,jesli chodzi i dokarmianie karmie go obiadkami itp ze słoiczkow.Czasem cos z obiadu tez dostanie.dostaje ogolnie mleko plus kaszka smakowa,soczki deserki...hernbatki,obiadki i danonki.Mowia ze mozna powoli "wszystko "dawac,,.ale ja jakos sie boje...ze bol brzuszka itp..chcociaz wiem ze i tak bede musiala.Chcialam sie poradzic mam czy macie jakiec menu..zebym mogla rozszerzyc diete maluszkowi..?ale z domowych przepisow...serdeczne dzieki.
  • Wkrótce mój synek będzie obchodził 1 urodziny. Planujemy rodzinną imprezę, będzie ok. 12 osób. Chcę przygotować coś smacznego i zarazem mało czasochłonnego. Jakiś obiad, coś na zimno, tort. Jakie menu proponujecie? z góry dziekuję i pozdrawiam
  • Wyprawiam Roczek- jakie menu???wasze doswiadczenie w tej dziedzinie!! Co podałyści gościom, tort oczywiście a na kolacje, nie mam totalnie koncepcji, co było u WAS!!!Nie chce sie za mocno napracowac bo ten czas wole edziecku poświecic niz na pichcenie w kuchni!!
  • Cześć dziewczyny. Moja mała właśnie skończyla roczek i chcialabym się dowiedzieć jak wygląda menu waszych pociech.Dzieki. Pozdrawiam.
  • Hej Prosze podajcie co dajecie maluchom, jak możecie wpiszcie wszystkie produkty, bo nasze menu juz sie troche znudziło, czas na nowości.pozdrawiam i z góry dzieki
  • Hej! Co dajecie do jedzenia swoim prawie rocznym maluchom ze skazą białkową? U nas jest podejrzenie i jesteśmy właśnie na diecie bezmlecznej ale to trudniejsze niż myślałam. Mała pije Bebilon pepti tylko przez sen, sinlacu nie chce ani żadnych kaszek bezmlecznych. A co wy dajecie swoim maluchom?
  • Mam straszny problem z moją córcią. Ma 6,5 miesiaca nie lubi mleka i nie wiem co mam podawać jej w menu dziennym. Do tej pory to wyglądało w ten sposób: 5.00 mleko 180ml 9.00 kaszka ryżowa z jabłkiem lub bananem na mleku ok 100ml(już nie chce tego jeść) 11.00 soczek (mało bo dużo nie chce) 13.00 zupka lub obiadek 1 słoiczek 15.00-15.30 pół słoiczka deserku nie zawsze ma ochotę Może coś robię nie tak Jedyną porą którą je z chęcia jest 13.00 i 5.00 rano (całą noc przerwy ale póżniej ...
  • Gdy czytam co jedzą niektóre dzieci (danonki,parówki,ryby,chlebek..),to zaczynam się martwić czy nie głodzę swojego malucha?Syn ma skończone 8 miesięcy,raz dziennie je jarzynki z mięsem(ok.150 g),raz dziennie owoce(100 g),poza tym pierś około 5-7 razy na dobę.Do picia woda.I to wszystko.Nie je kaszek,kiślu ani chrupek.Czy to wystarczające menu dla dziecka w tym wieku?Proszę o radę.Dodam,że synek waży 10.600,więc chudzielcem nie jest,na miesiąc przybiera 40 dag
  • Chcialam sie poradzic w kwestii zywienia, bo chyba robie cos nie tak. MOja corka (23miesiace) ma bardzo ograniczone menu, po prostu jak widzi cos nowego na talerzyku, to odwraca sie ze wstretem i nie ma mowy, zeby nawet sprobowala:( TAk wiec jej posilki wygladaja tak, ze o 5 rano pije mleko, sniadan nie chce, rzadko kiedy skusi sie na jajko, potem pije sok z woda (wiecej wody niz soku), o 11 zupka (zje jejcala miseczke), potem znow pije, potem drugie danie ale to raczej symbolic...
  • tak z ciekawości - co serwowałyście na przyjęciu dla rodziny, o ile takowe było? ja nie toleruję żadnych tradycyjnych rosołków a na drugie ziemniaczków, dlatego póki co planuję zurek z jajkiem i9 kiełbaska a na drugie bitki w sosie + grzanki czosnkowo-serowe + sałatki (chyba 2 rodzaje). Słodycze ma zabezpieczyc teściowa więc tu się nei wykażę. Resztę robię ja z mamą. Może jeszcze jednak coś fajnego, ciekawego przyjdzie mi dzięki Wam do głowy?
  • Dzień dobry. Mam mały kłopot. Ale wiem, że Pani doktor mi pomoże i doradzi. Synek skończył niedawno rok. I mam kilka pytań. Na pozątku muszę wspomniec, że syn ma skazę białkową, alergię na białka jaj, alergie na gluten, truskawki i przyprawy typu kucharek. Chleba bezglutenowego nie zje. 1.) jak mam gtowac aby synek też mógł skorzystac 2.) co prócz owoców, mleka z owocami i jajecznicy mogę mu podac na drugie sniadanie? 3.) czy jego dotychczasowe menu jest wystarczające? I śniadanie - mle...
  • witam :) będę robiła we wrześniu chrzciny, w domku, czy macie jakieś pomysły na obiad, przystawki, sałatki i ciasta? proszę podzielcie się swoimi sprawdzonymi przepisami tak aby każdemu smakowało i małemu i dużemu :):)
  • Witajcie. Mam pytanie do mam, które z różnych względów karmią już mlekiem z puszki. Jak wygląda menu waszych maluchów przez cały dzień, począwszy od północy do północy, krótko mówiąc 24h na dobę ??? Co dajecie: mleko, deserki, obiadki, przekąski, picie - w tym soki i co ile jedzą, piją ??? Jestem bardzo ciekawa, jak wyglądają jadłospisy Waszych dzieciaczków. Pozdrawiam Zyleta i Adi
  • Witam mam pytanie bo moje dziecko generalnie jest niejadkiem ale nie takim że nic nie chce jeść tylko żadnych nowości jego dieta jest monotonna i nie wiem czy się najada np. o 8:00 pije mleko 270 ml o 10:00 parówka z bułką o 13:00 zupka (rosół, grochówka, krupnik, pomidorówka) o 16:00 pulpecik ( mięso z indyka, wieprzowe lub wołowe na zmianę) 0 19:00 serek o 21:00 kaszka 270ml i moje dziecko mogło by tak cały czas jeść nic nie chce nowego nie mam sposobu jak je przekonać do nowy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się