Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      nas

nas

(63 wyniki)
    • Mam pytanie,kiedy czytam to forum to mam wrażenie że że jest nas wiele?Jednak wśród rodziny i znajomych jak i obcych ludzi,budzi zdziwienie to że zawsze mam ze sobą tabletki.Faktycznie nikogo kto nosiłby tak jak ja tabletki wszędzie i zawsze nie znam.Nie ukrywam że brak środków przeciw bólowych doprowadza mnie do histerii.Mam je wszędzie w torebce,w kieszeni w szafce w pracy i kuchni. Nie chciałabym widzieć swojego żołądka. Mam jeszcze prośbę jak ktoś zna przepis na to siemię ln...
    • Co oznacza,ze migrena staje sie choroba spoleczna!!!!! I maja ja ludzie od bardzo mlodych do starszych.Moze wreszcie zaczna ja brac powazniej a nie nazywac histeria!!!!! tara
    • tak sobie pomyslalam, ze jak mam migrene to chcialabym aby ktos zadbal o: ~ zawsze pelna szklanke wody przy lozku ~ robil worki z lodem i wymienial juz topniejace na swieze ~ pilnowal aby byla goraca butelka na nogi ~ zaslonil dobrze okno, ale i troche uchylil dla powietrza ~ pilnowal zeby w domu byla w miare cisza ~ absolutnie nic nie gotowal!!!! zadnych zreszta smrodow!! ~ przypilnowal aby kubel na pawia stal gdzies pod reka ~ zajal sie dziecmi, psami itd ~ po ataku zrobil mi he...
    • Wprawdzie godzina jest bandycka, ale przez ostatnich kilka dni paskudnie leniuchowałam, więc teraz nadrabiam zaległości. Piję sobie dobrą kawę i myślę, że pora na wątek optymistyczny. Piszcie, kochane, co Was ostatnio dobrego spotkało. Wszystko jedno, czy duże czy małe - cieszmy się wspólnie nawet z drobiazgów :) No to ja zaczynam: 1. Znalazłam w końcu pewien zapomniany przedwojenny film, który sprawi dziką radość mojej kochanej babci. 2. Mój niemąż, który na codzień jest, ek...
    • jak sie ma u Was sex do atakow migeny? ja zauwazylam, ze niestety chwila przyjemnosci wywoluje u mnie atak migreny. czyzby uwolnienie endorfin robi w mozgu az takie zamieszanie? co o tym sadzicie? a i mam wrazenie ze jak jest sex z facetem to jest mniejsza szansa na migrene niz w pojedynke. dziwne to wszystko.
    • Ostatnio chcialam naipsac wiersz o migrenie o bolu jaki cierpie ale niestety poetycznych talentow nie posiadam.. i tak pomyslalam, moze ktoras z was po cichu cos skrobie? to podzielta sie z nami! podobno dobrze jest jest sie wyzalic artystycznie. w jez ang. popularne sa blogi gdzie chorzy pisza o swoich przezyciach z choroba.. nie musza to byc wiersze, oczywscie, moze byc proza tez. ja probuje: W glowie wali mlotek, w brzuchu miauczy kotek dajcie lodu, zomig, wode b...
    • No i znów mamy cudowne lekarstwo! "A gdy boli głowa, zapomnij o typowej wymówce: kochaj się właśnie dlatego, że dopadła cię migrena!" Powodzenia, ja osobiście np. żygam w czasie migreny jak kot. Itp. kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,79849,4481355.html Ręce opadają... trzymajcie się i bez MG Magda
    • [b]Dlaczego pomimo, że dzień dopiero się zaczyna, odczuwamy brak energii, poczucie letargu, podrażnienie lub, brak snu i odpoczynku, dlaczego patrząc w lustro jesteśmy niezadowoleni z naszego wyglądu? [/b] Jeśli czujesz się podobnie to warto przeczytać ten artykuł... Opowiem o swoich badaniach które przeprowadziłem żeby zrozumieć przyczyny powyższych objawów. Niektóre z czynników, które wpływają na nasze samopoczucie są znane. Dlatego staramy się prowadzić zdrowy styl życi...
    • Ostatnio mialam ciekawe doznanie w migrenie, jakiego nie przypominam sobie od baaaaaaardzo dawna - jesli w ogole je mialam - ano dzgalo mnie za okiem. jak sztyletem. co dwie trzy sekundy - pik.. pik.. pik.. pik.. cos okropnego. wspolczuje kazdemu kto tak ma... bo ze czasem staly bol byl za okiem, to tak zdarzalo mi sie. ale to dzganie.. brrrr. Venus
    • Witam wszystkich. Niedawno zaczelam prowadzic dziennik i zapisuje wszystkie leki jakie zazylam. Jestem zszokowana. Biore 2-6 tabletek prawie codziennie, srednio 4 razy w tygodniu. Lekarz powiedzial mi, ze jestem uzalezniona od aspiryny i paracetamolu, a to wzmaga czestotliwosc atakow migrenowych. Przepisal mi kuracje odwykowa:Naroxen-lek przeciwbolowy, ktory nie zawiera paracetamolu i antydepresant- Amitriptyline. Nic nie pomoglo. Po Amitriptyline czulam sie okropnie, a Naproxen n...
    • Ja - Venus, migrena bez aury. Venus
    • Doskonole wiem co znaczy ból bo mam takie ataki 2-4 razy w miesiącu z osłabieniem i wymiotami dlatego ratuje się różnymi specyfikami ale z całego serca mogę wam polecic aspirynę przeciwmigrenową /rozpuszcza sie w szklance wody 1-2 tabletki/, następnie godny polecenia przepis to Pyralginum, 750 mg, czopki doodbytnicze /nie jest to zbyt przyjemne ale b.skuteczne/, kolejny mój przepis AMOL i olejki eteryczne i przede wszystkim spokój ciemny pokój pachnąca pościel. wiem może głupot...
    • Moja "przygoda" z migrena rozpoczęła się całkiem niedawno, pod koniec studiów. Właściwie uważam, że jest migrena, od całkiem niedawna - przedtem po prostu "od czasu do czasu" bolała mnie głowa. Nie będę się jednak rozpisywał, jak było "przedtem", czas na kilka krótkich uwag od siebie: 1) Są migreny i migreny. W moim przypadku wystarczy ibuprofen albo i zwykła aspiryna, żeby pomogło. Wiem, mam fuksa - nie muszę biegać po lekarzach i martwić się o tryptany... 2) Należy obserwować i n...
    • taka reklama, kobitka w wesołym miasteczku nagle "zwalnia". Obraz cosik mi znajomy i mocno sugestywny a potem łyka jakąś tableteczke i leci jak nowonarodzona, na karuzelę. Ja pewnie bym haftnęła. I ten komentarz o migrenie. A ja sidzę i się na te bzdury zżymam. Cholera, im sie wydaje, ze główka zaboli to juz migrena... No wkurza mnie....
    • Z bólem serca, a raczej głowy, witam się na tym forum, na które wolałabym nie zaglądać. I to nie ze względu na towarzystwo, oczywiście, tylko na powód. Zanim zadam pytanie, poprzeglądam sobie wasze posty, bo prawdę mówiąc mam już powoli dość. Mam w domu dwoje dzieciaków, więc dni kiedy nie mogę podnieść głowy, albo jak już ją podniosę to lecę na całowanie z kibelkiem, są raczej niedopuszczalne w mojej sytuacji. U mnie to albo kawa, labo pogoda, albo niewyspanie, albo komputer, albo c...
    • A tak się mile dzień zapowiadał :( Złapało mnie o 12 w nocy, co za świństwo. Nawet wyspać się nie da. Dopiero teraz zadziałały leki, więc siedzę i smęcę na forach i czekam, aż ktoś wstanie... Miałam jutro iść do dentysty, ale nie wyobrażam sobie borowania zęba podczas migreny. Te drgania! Chybabym umarła na fotelu!
    • Własnie przegladalam watek "wpiszcie się do nowych" i chyba z przerazeniem zobaczylam ze sama wpisywalam sie w maju 2004 roku czyli niedlugo minie 6 lat odkad zagladam na forum ( a odkad mam migrene to juz nie pamietam). czytajac swoje watki, az nie wierze jak bardzo doroslam, jak zmadrzlam, jak zmienil sie moj jezyk, ale przyszlam tu jako poczatkujaca studentka, a teraz...matka zona... Moje napady migrenowe sa juz dzis naprawde sporadyczne i nie sa tak bolesne jak kiedys. Pewnie uleczyla ...
    • Witam wszystkich, Trafiłam na to forum przypadkowo szukajac informacji o tryptanach-opowiesc dziewczyny,ktora przez migrene straciła słuch. Jedna z osob, ktore zareagowały na jej opowiesc była, zgadnijcie kto?, Venus. Przez przeszło cztery godziny nie mogłam oderwac się od czytania Waszego forum. Stwierdziłam, że zupełnie niepotrzebnie wydałam tyle pieniędzy na lekarzy i badania. Spokojenie mogłam dowiedziec się co mi jest czytajac wszystkie przekazywane przez Was informacje. Moj...
    • Witam wszystkich cierpiących i tych, co akurat czują się lepiej :) Dziękuję za to forum, bo archiwum dostarczyło mi już wielu informacji, no i moge się gdzieś wyżalić. Bóle głowy (i z aurą i bez) mam odkąd pamiętam. Po stresie, po jeździe samochodem (jako pasażer od razu na poczatku podróży mnie dopada, a jak jestem kierwocą to dopiero jak dojadę), z powodu pogody, przy okresie, po czekoladzie, z niewyspania, ze zbyt długiego spania, z głodu, od dymu papierosowego itd itd. Wsz...
    • Jest i cos takiego . Od czasow wczesnego dziecinstwa cierpialem na niestrawnosci , wymioty , zaparcia , bole brzucha , rozwolnienia itp. dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego . Wszystko to polaczone ze stanami lekowymi , palpitacjami , meczliwoscia fizyczna . W 12 roku zycia pojawila sie u mnie migrena wzrokowa a pozniej rozne zaburzenia myslenia , bole glowy , bole napieciowe , stany poczucia nierzeczywistosci i stany depresyjne. Wszystkie te dolegliwosci z reguly wystepowaly naprz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się