nas

(126 wyników)
  • Jestem młodym lekarzem. Wstyd mi, gdy widzę twarz Pana Ministra Zbigniewa Religi w TV. Po pierwsze jest kłamcą !!! Otwarcie twierdzi, że "były już podwyżki o 30% dla lekarzy". Tymczasem nie znam żadnego, ale to ŻADNEGO lekarza, który taką podwyżkę by otrzymał. Najwięcej z zapytanych przeze mnie kolegów dostał 6%(sześć). A ja nie dostałem nic, podobnie zresztą jak kilka tysięcy innych młodych lekarzy w trakcie specjalizacji na tzw. rezydenturze. Panie Ministrez!!! Oszczędź nam Pan i...
  • jakiz inny tekst niz zwykle(tu powinien byc pusty smiech...) serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2889632.html Przepraszam za literówki...
  • Do tej pory sprawa otrzymania recepty na kończące się lekarstwo była bardzo prosta. Szło się do przychodni z kartką i zostawiało ją w rejestracji, a następnego dnia się odbierało recepty. Niestety takie to proste rozwiązanie nie podobało się komuś mądremu z NFZ i zabronił tych sprawdzonych i sprawdzających się od lat praktyk. Teraz w określonych i ściśle określonych godzinach wprowadzono dyżury lekarzy, którzy do których ciśnie się tłum ludzi , głownie starszych i schorowanych, którzy musz...
  • Sprawa radomska to lekcja dla prymitywnych lekarzy ktorzy mysla ze wszystko im mozna Tematem lekcji jest "Kij ma dwa konce" Dziekujemy Radomiowi, dziekujemy urzednikom za podjecie decyzji o zamknieciu oddzialow wypada sobie jedynie zyczyc aby radomianie jakos przetrwali ten trudny czas PS podobaja mi sie wypowiedzi lekarzy z Radomia ".... szantazuja nas ...." podlosc ludzka nie zna granic
  • Niestety, to bardzo gorzkie, ale tak jest. NFZ chce przeznaczyć w Wielkopolsce kwotę 3zł 80gr na jednego zapisanego pacjenta miesięcznie. Te pieniądze mają wystarczyć na: - czynsz, - energię elektryczną, - wodę bieżącą i odprowadzenie ścieków, - utylizację odpadów medycznych, - opłaty za telefony poradni, - koszt sprzątania budynku, - zakup środków medycznych do gabinetu zabiegowego, - serwis urządzeń medycznych (np. ekg, usg itp.), - koszt druku formularzy skierowań oraz recept, - ...
  • to tytuł relacji na wp.pl omawiającej wyniki sondażu: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pacjenci-lekarze-traktuja-nas-jak-przedmioty,wid,11730797,wiadomosc.html?ticaid=1931f Mnie ten sondaż nie dziwi, a Was?
  • NFZ ogranicza (limituje) przyjęcia do szpitala, poradni. Zapłaci tylko za określona ilość procedur medycznych. Za więcej - nie, bo nie. Bez dyskusji. Skutek - kolejki w szpitalach, poradniach. Pacjenci! Dlaczego wyzywacie nas od chamów, złodziei, pawulonów! To nie my ustalamy reguły działania SZ w Polsce! Dlaczego nie kierujecie swoich żalów do adresata - czyli NFZ?? Dlaczego na propozycje "proszę napisać skargę do NFZ" - nagle pokorniejecie i odchodzicie złorzecząc pod nosem??? Przecież to...
  • Wlasnie zajrzalam sobie na forum o forum i zobaczylam, ze nasza nieoceniona Vacia tak sie o nas troszczy, ze szuka dla nas moderatora. Moze ustanowmy ja moderatorem honorowym ;-PPPPPP?
  • funkcjonawac w Sluzbie Zdrowia, nie obawiajac sie szykan ze strony heterow ? W koncu jestesmy w XXI wieku, po co ta obluda i zaklamanie. Co komu do moich spraw prywatnych.
  • to niech naród obywa się bez nas. Chyba logiczne? Proponuję strajk PRAWDZIWY: zero operacji (cięcia cesarskie, wyrostki i inne - wg. nieuków - "błachostki"), zero transfuzji krwi (której i tak to "szlachetne społeczeństwo" nie oddaje), zero pomocy WSZELKIEJ. A wczesniej zapowiedzieć to, żeby "Prawi i Sprawiedliwi" rzadzący mieli czas na zorganizowanie transportów (śmigłowce, samoloty) do np. Londynu. Wtedy okazałoby się, czy nie opłaca się jednak uczciwie płacić polskim lekarzom w...
  • Dwie informacje o pieniądzach NFZ, z tego samego dnia: 1/ NFZ oskarża lekarzy o skok na kasę (chorych) www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/W-szpitalach-nie-ma-pieniedzy-bo-lekarze-zarabiaja-krocie,5102,1.html 2/ A oto co ma "przykryć" powyższa informacja (zamieszczono w tym samym dniu): www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/Tabloid-gani-NFZ-za-hojne-nagradzanie-swych-pracownikow,5100,1.html 3/ Tymczasem na szczeblach władzy trwa analiza strategiczna prawdopodobieństwa ataku ...
  • Swor R, Compton S. Estimating cost-effectiveness of mass cardiopulmonary resuscitation training strategies to improve survival from cardiac arrest in private locations. Prehosp Emerg Care. 2004 Oct-Dec;8(4):420-3. Department of Emergency Medicine, William Beaumont Hospital, Royal Oak, Michigan 48073, USA. raswor@aol.com INTRODUCTION: Most cardiopulmonary resuscitation (CPR) trainees are young, and most cardiac arrests occur in private residences witnessed by older individuals. OBJE...
  • Nanotechnologia obiecuje na nieśmiertelność, już za kilkadziesiąt lat. Macie coś do powiedzenia w tej sprawie? www.gazetawyborcza.pl/1,75476,4943377.html
  • Publiczny szpital powiatowy przy ul. Batorego w Otwocku od wielu już lat trawi niezawiniony przez pracowników i kolejne dyrekcje finansowy wirus – rosnące długi, które uniemożliwiają mu normalne funkcjonowanie. Zmieniające się kierownictwa szpitala (zamiennie: szpitali w Polsce) są ustawowo pozbawione najmniejszych nawet możliwości naprawy tej sytuacji. Nie wolno im np. podjąć decyzji o odpłatnym leczeniu pacjentów zagranicznych, czy po zrealizowaniu kontraktów z NFZ pa...
  • Aspen/Snowmass czeka na nas od czwartku: wylatujemy rano, a juz po poludniu bedziemy szusowac jak nakreceni! Do samiutkiej nocy, az nam nogi odpadna... Albo az narty sie polamia, albo az wiazania wypna na druga strone. I tak do poniedzialku nocy, bo na wtorek trzeba wrocic do kliniki, zeby zarobic to co sie przepuscilo na sniegu. Nalezy mi sie?
  • "Jak to na wojence ładnie, kiedy ułan z konia spadnie!..." Szanowna Pani Redaktor to się nawet po upadku własnymi nogami nakryła. Aż dziw bierze, że ortopeda potrzebny nie był. W cywilizowanych krajach, czyli na zachód od Odry i Nysy Łużyckiej, Piękna Pani Klient zakładu leczniczego, zwany dalej pacjentem przybiega do owego zakładu z kartą ubezpieczenia zdrowotnego w jednej kończynie górnej i częstokroć portwelem w drugiej kończynie górnej oraz usmiechem na ustach. Jeśli posiada aktualne ub...
  • Za HotMoney "Zdziwisz się ile musisz z własnego portfela wydać na kogoś kto szybko kończy pracę. - Młodzi emeryci "przejadają" rocznie aż 28 mld zł - tyle kosztują nas wczesne emerytury i zasiłki przedemerytalne - wynika z wyliczeń Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan. Zdaniem ekspertów Lewiatana, pozostawienie na rynku pracy ok. 600 tys. osób (czyli tych, którzy według rządowego projektu reformy stracą prawo do emerytur pomostowych), zwiększyłoby nasz PKB o 4 p...
  • Piszą czego u nas nie lubią.A niechże w końcu posłuchają jak nieraz sami się zachowują!
  • Odwiedziłem dziś znajomą umierającą na przerzuty do mózgu. Byłem w innym (nie jakimś beznadziejnym) szpitalu i mam gorzkie przemyślenia. My-lekarze- od lat walczymy o to, żeby pacjent miał w miarę (w miarę nakładów, sprzętu i dostępu do specjalistów) nowoczesną diagnostykę i leczenie, żeby nie został zamieciony pod dywan przez obóz koncentracyjny o nazwie NFZ z dyrektorem szpitala w roli kapo obozowego. Oczywiście walczymy też o to, żeby nie pracować za pół-darmo, ale jeśli ktoś woli p...
  • Ciagle mówimy o limitach,NFZ,ile kto dał ile może dać,a co nas to obchodzi naszym zadaniem jest przede wszystkim leczyć KASĄ POWINIEN ZAJĄĆ się rząd a nie lekarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się