no

(39 wyników)
  • czesc dziewczyny znow mam schiza ciazowego....bo juz mi sie wydaje ze jestem w ciazy...jakie jest prawdopodobienstwo ze podczas stosunku przerwanego+prezerwatywa w trakcie dni plodnych mozna zajsc w ciaze? powiedzcie ze male...
  • Witaj! Widzę, że wiele wiesz o babskich sprawach.Lubisz też czasem dowalić hehehe. No ale zaryzykuję. Zawarłam to pytanie w innym wątku,ale nie wiem,czy do niego zajrzysz. Pozwól więc, że zwrócę się do Ciebie: Urodziłam 10 tygodni temu. Przed 3 tygodniami musiałam odstawić dzieci od piersi . Wczoraj pojawiło się słabiuteńkie plamienie. Dziś się utrzymało,ale nie zwiększyło. Czy to może być pierwsza miesiączka po porodzie? Nie wiem co robić,bo chcę zacząć brać Harmonet,ale jeśli to ...
  • przjmuje rigevidon od 3 lat. czy mogę skonczyc opakowanie w 19 dniu cyklu? kiedys zwymiotowalam 2 tabletki i poprostu co miesiac uzupelnialam z nowego opakowania. Prosze o dopowiedz
  • ...i doradźcie jakie są teraz "fajne" dopochwowe środki plemnikobójcze, które mogę stosować razem z prezerwatywą. "Fajne" czyli najmniej wyciekające, szybko rozpuszczające się itp. Karmię piersią i nie chcę Cerazette ani Azalii (nie podobają mi się badania kliniczne, nie jestem pewna o nieszkodliwości progestagenów które w małych ilościach, ale jednak - przenikają do mleka). Zastrzyk odpada z tych samych powodów poza tym nie chcę kilku m-cy skutków ubocznych. Wkladki nie m...
  • Witam Jestem 3 tyg po założeniu spirali Cooper T ,plamienia mam do dziś ponoć to normalne ale strasznie doskwiera mi ból jajników nie pomaga nawet nospa mam go codziennie i staje się to powoli nie do zniesienia, prosze powiedzieć czy to normalnie i jak dlugo to może trwać? Dziękuje
  • Czy harmonet w zwiększonej dawce też działa antykoncepcyjnie po stosunku? Tak się składa, że tylko tym w tej chwili dysponuje, a pójście do lekarza w weekend jest utrudnione. Na stronach internetowych wyczytałam, że tabletki w ramach tej metody muszą mieć odpowiedni skład, a skład harmonetu jest inny, ale może wiecie coś wiecej z własnego doświadczenia. Proszę o odpowiedź. A tak na marginiesie może panikuję zbytnio. W tej chwili nie przyjmuję żadnych tabletek, a moja metoda antyko...
  • mam pytanie.biore 2 opakowanie stedirilu.za 3 dni koncze własciwie,no i potem wg plany 7 dni przerwy.3 dni temu dostałam krwawienia.własciwie nie wiem jak to nazwac,bo to nie plamienie ale tez nie duze krwawienie.i moje pytanie?czy to normalne.czy tez moze tabletki za słabe?moze powinnam zmienic?
  • Wiem, ze temat juz nie raz byl i czytałam w archiwum i wyczytałam ze jak zmienia sie z tabletek o wiekszej dawce hormonów na mniejsza to trzeba brac odrazu bez przerwy... No ale coż zmieniłam z regulonu na Novynette, ale wczesniej o tym nie wiedziałam i do lekarza o przepisanie poszłam juz w 2-gim dniu okresu, wiedział i przepisał a ja nie pomyślalam zeby zapytac jak brac, myślalam ze normalnie, więc siła rzeczy nie mialam jak zacząc brac odrazu i co teraz musze wziąśc dzis ale ma...
  • Wiem, że palenie zwiększa ryzyko chorób przy jednoczesnym braniu pigułek, jednak dotyczy to chyba regularnego nałogowego palenia, prawda? Czy coś się stanie, jeżeli wypalę dwa papierosy i nic poza tym? Normalnie nie palę wcale, tak tylko dodam. Czy może to jakkolwiek wpłynąć na skuteczność tabletki?
  • Drogie kolezanki, podczas wizyty u lekarza na moje pytanie czy konkretne leki nie koliduja z tabletkami uslyszalam: chyba nie. A w ulotce nie pisze dokładnie z jakimi koliduje tylko sa podane pewne składniki. Az tak to sie nie znam aby no 100% wiedziec czy cos takiego maja moje tabletki anty. A rzecz sie tyczy antybiotyków Tetralysal, i antybiotyków w ogóle oraz lekow bez recepty: Espumisan, Magnez, Betakaroten. Najmniej wiem co z tymi antybiotykami bo reszta to chyba nie koliduje...
  • jestem zielona jezeli chodzi o antykoncepcje :) No moze juz nie tak do konca, bo sie troche doksztalcilam na tym forum ale chce zaczac stosowac tabletki. Ostatnio okres mi sie tez rozregulowal. Do ginekologa ide 21 sierpnia a na razie badam wszystkie tabletki Może to dla was glupie pytanie, ale ile srednio jest tabletek w opakowaniu?
  • no właśnie. drogie panie, zwracam się z pytaniem czy to możliwe? biorąc pod uwage że biore tabletki antykoncepcyjne HARMONET. owszem przez ostatnie dni w pracy miałam potężnego stresiora-zwłaszcza 2 ostatnie. czy to oznacza ciąże czy może jednak ten stres tak potężnie wpłynął, tabletki biorę jakieś 6 miesięcy. będę wdzięczna za udzielenie odpowiedzi. p.s. z nerwów walnęłam ten sam wątek na forum kobieta-przepraszam za zamieszanie jakby co
  • Witam Panie:) od pół roku biore diane i zauwazyłam pewne niekorzystne zmiany. Mianowicie zaczęły pojawiać mi się pryszcze, co wcześniej nie miało miejsca i w dodatku często boli mnie brzuch (ból taki jak przed okresem)Martwi mnie to przyznam gdyż jestem podatna na tzw. schizy ciążowe i od razu przychodzą mi do głowy mysli, że skoro tabletki zmieniają nieco swoje działanie to...co o tym myślicie?czas na zmianę tabletek mimo że nie stosuję ich aż tak bardzo długo? pomóżcie :)
  • Witam:)Byc moze,moje pytanie dla niektorych z Was bedzie banalne,ja jednak wole zapytac i sie upewnic.Od niespelna msc biore tabletki antykoncepcyjne i interesuje mnie,czy w czasie 7 dniowej przerwy jestem rowniez zabezpieczona i nie potrzebuje korzystac z dodatkowej metody antykoncepcji?Bylabym niezmiernie wdzieczna za jakis odzew.Pozdrawiam i z gory dzieki:)
  • zastanawiam sie jak o jst z dzialaniem pigulek..moje zapisuje mi pani endokynolog..spyt jej od kiedy zaczynaja dzialac..odp ze od 10 tabl...no i oczywiscie nie dzialaja w czasie 7- dniowej przerwy...ha!!!a czytam sobie na forum, ze pigulki dzialaja od 1 tabl, no i oczywiscie zabezpieczenie przed ciaza jst takze w czasie 7- dniowej przerwy w braniu tabl..badz tu madry...ale kto ma racje????ufam mojej lekarce... zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz..skoro zapomne zazyc pigułke o stale...
  • odstawilam pigulki 3 miesiace temu i nadal nie mam okresu. na pewno nie jestem w ciazy. dlugo czekałyscie na pierwszy normalny okres po odstawieniu? wiem ze organizm sie przestawia ale az tak dlugo?
  • Pytanie mam bo wlasnego organizmu nie kumam. Mialam okres pierwszy dzien cyklu 7.04, nastepnie 22. dostalam znpowu okres. Cudownie? slabo. Wczoraj kochalam sie z moim facetem i bylam przekonan ze nic mi nie grozi ze ciaza w czasie trwania okresu raczej jest niemozliwa aleee... sie naczytalam i zglupialam. Obliczylam sobie kalendarzyk i ale no nie wiem co jest grane i dlaczego tak.I czy to byly dni plodne czy nie?? pzdr.
  • WITAM zupelnie nie wiem po czym od 2 dni mam skurcze bolesne zoładka Ginekolog jest na moj pech na urlopie a poniewaz to małe miasteczko wiec nie ma zastepcy Dziewczyny wiecie moze co mozna wziasc na lekki ból żoładka co nie spowoduje zmniejszenia skutecznosci tabl.anty Jakis rumianek,no-spe czy cos innego bede wdzieczna za kazda odpowiedz p.s bylam w aptece i pytalam o to ale Pani wyciagala instrukcje i sama doradzic nie umiała
  • Witam, zastanawiam się nad rzuceniem tych wszystkich tabletek w cholerę!!!! Mam już dość.Po porodzie brałam Depo-Proverę, lecz jak zaczełam czytać o niej to zdecydowałam zmienić na tabletki. Pierwsze były Novynette, niestety było mi tak niedobrze po nich, że nie mogłam się podnieść z łóżka. Póżniej zmieniłam na Yasmin i podobnie -straszne mdłości. Później Regulon (tzn teraz) i strasznie tyję -przez pół roku prawie 10kg. szczerze to mam ochotę zwyczajnie rzucić je w kąt. Myśla...
  • Jak to się wtedy robi? (Z ciekawości pytam, zamierzam zmienic i chciałabym skonfronować wasze opinie z lekarza). Robi sie przerwe czy nie? Czy bierze sie 1wszego dnia krwawienia? I czy dodatkowe zabezpieczenie jest wtedy potrzebne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się