no

(8 wyników)
  • Witam, Miesiąc temu operowaliśmy się na podniebienie miękkie - po operacji mały spuchł, nie tylko buzia, ale też rączki i nóżki. Po paru dniach doszedł do siebie, po tygodniu już był zupełnie w normie, kiedy opanowaliśmy biegunkę. Potem dziecko wyglądało, jakby nie miało żadnego zabiegu. Teraz synek jest w szpitalu - dostał gorączki i znowu spuchły rączki, nóżki i podbrzusze. Dziś gorączka zeszła, za to wylazła wysypka, więc diagnoza poszła, że to trzydniówka. Ale zaden z lekarzy nie...
  • Witam, Mój synek jest już po przeszczepie kosci do wyrostka po jednej stronie (zabieg 1.09.2009)jest jednak po obustronnym rozszczepie i potrzebny będzie przeszczep z drugiej strony. Mam pytanie czy orientujecie się może kiedy powinnien być przeprowadzony ten zabieg? Jestem trochę zdezorientowana, ponieważ po zabiegu przeszczepu p.prof. Dutkiewicz poinformowała mnie,że drugi przeszczep może odbyć się juz za rok albo później, ale najepiej aby zdążyć przed pójściem do szkoły to z...
  • Witam wszystkie mamy. Mój synek ma rozszczep podniebienia wtórnego, ma 7 miesięcy i jeżeli nic się nie zmieni, to za tydzień czeka go operacja w IMiDzie. Może mogłybyście mi poradzić, co powinnam ze sobą zabrać do szpitala, ile dni się tam spędza i jak to w ogóle wygląda. Wiem, że już nie raz o tym pisano, ale są to dosyć stare wątki, a chciałabym zasięgnąć nowych informacji. Ja ogólnie bardzo się cieszę, że już niedługo będziemy mieć to za sobą i może wreszcie mały nie będzie miał prob...
  • Mam pytanie do osób, których dzieci miały wykonywany drenaż wraz z założeniem sączków w ośrodku innym niż Kajetany. Jakie było postępowanie gdy dreny juz wypadły. Czy od razu dostaliście skierowanie na kolejny drenaż czy dopiero gdy pojawił sie wysięk, a jesli dopiero wtedy to czy były próby leczenia farmakologicznego czy tez od razu drenaż i cześć? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam :)
  • Witam, mam problem z 2 tyg córeczką, która BARDZO chce ssać smoka. Na początku myślałam, że jest wiecznie głodna. Przy butelce może nawet z 2 godziny siedzieć, żeby tylko ssać.Piersi nie chce, wypluwa i się strasznie denerwuje. Kupiłam smoczek uspokajacz, żeby miała jak idziemy do lekarza, żebyśmy przetrwały wizytę. Czy może mi ktoś doradzić, co zrobić, żeby uniknąć smoka uspokajacza i jednocześnie nie spędzać większości dnia z butlą w buzi. Pozdrawiam
  • ... dla rozszczepkow ku pokrzepieniu serc rodzicow rozszczepkowych. Rodzice rozszczepkowi prosili bysmy sie privami, drogie rozszczepki, nie zalwealy wiec zakladam nam specjalny watek optymistyczny :) I dla mlodych rozszczepkow, co to nie wiedza jeszcze, ze rozszczep to nie koniec swiata, tylko dopiero poczatek :) Jak Wam minal dzien, rozszczepki? Do mnie slicznie sie usmiechnal pan na starym Miescie w Krakowie, a co wiecej zdjal w uklonie swa krakowska czapeczke :)
  • Witam!! Mam wielki problem z Ninką. Od ponad tygodnia masujemy Nince podniebienie, zgodnie z zaleceniem Pani logopedki,głównie na pograniczu podniebienia miękkiego i twardego. Ale masowanie to właściwie jest zbyt szumnie powiedziane, bo siłujemy się z nią najpierw, żeby otworzyła buzię - zaciska zęby tak, że nie można otworzyć, potem straszliwie gryzie i wszystko to okraszone jest spazmatycznym płaczem, tak że się zanosi i nie może przez jakiś cza złapać powietrza. No i robi się ...
  • Cześć! W końcu mam internet w domu, właśnie wszystko przeczytałam, bo do tej pory mąż mi przynosił wydrukowane w pracy wiadomości z forum, które w danej chwili były mi potrzebne. Ja z góry może przeprosze, że trochę się rozpiszę, ale minął już rok i jeden miesiąc, a ja tak naprawdę nie miałam z kim porozmawiać, wyżalić się, podzielić się radami( bo my mamy dzieci rozczepków w miarę jak nasze dzieci rosną mamy coraz więcej doświadczenia), no i napewno już po kolejnych zabiegach osi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się