Forum Zdrowie Fibromialgia
ZMIEŃ
      no

no

(15 wyników)
    • witam / mam praktycznie 100 proc objawów / no moze ból nie jest taki bardzo silny, ale ciągły i o takim samym charakterze / wszsystko zaczelo sie w sierpniu 2002 roku / po okolo 2 latach zaczelem szperac na necie zeby dowiedziec sie co mi jest / kiedy zrozumialem ze to fibromialgia od razu podjalem decyzje / gora 10 lat zycia i do piachu / nawet troche pomoglo / pozdr
    • Witam wszystkich serdecznie, ostatnio w aptece dowiedziałam się, że jest nowy lek na fibromialgię o nazwie KATALODON (skład: flupirtyna). Czy ktoś się z nim już spotkał? Próbowałam coś znaleźć w internecie, ale niestety wszystko po niemiecku, a ja tego języka ni w ząb :(
    • Mam na imię Iza, czterdziestolatka z ośmioletnią historią,pokrótce sprawa ma się następująco: -bóle mięśniowe i stawowe, -zawroty głowy, -osłabienie mięśni -nawracające zapalenia zatok, -zapalenia uszu, -szumy w uszach, -nieuzasadniona nadwaga, -drętwienia kończyn górnych i dolnych, -nawracające zapalenia pęcherza, -biegunki,wzdęcia, orkiestra w jelitach, -arytmia-tachykardia, -oszołomienie to tyle na początek. Oczywiście są to dolegliwości które występują okresowo, z jednej a...
    • No i nareszcie doszło do pierwszego spotkania forumowiczów! Biedroneczka. Bońcia i Myalgan w niedziele spotkały sie !. Ja i Biedroneczka znałysmy sie juz od zeszłego roku jak byłam u Niej w Świnoujsciu min.u neurologa. A poznanie osobiście Myalgan / Ani/ było wydażeniem na miarę sukcesu. Bo Ania bała sie trochę konfrontacji " na żywo " z nami . Ale było super!Spotkanie w trójkę na żywo, rozmowy przy kawusi i ciasteczku były bardzo miłe i okazało sie ze przypadłysmy sobie do gustu. A i Ania s...
    • A może macie ochotę tu popisać o swoim hobby.Czym się zajmujecie w wolnych chwilach? co lubicie robić? Jakie zajęcie pozwala Wam na takie odstresowanie,wyłaczenie się od zmartwień dnia codziennego?Co Wy na to? No skoro zaczęłam ten temat to muszę napisać coś o sobie:)) Duży relaks daje minp. malowanie obrazów.Maluję farbami olejnymi.Godziny lecą jak minuty:))Bardzo się przy tym odpoczywa.Teraz wieczory będą coraz dłuższe to dobrze mieć jakieś zajęcie,które daje zadowolenie...
    • Japonska praca sugeruje, ze wysilek fizyczny pogarsza stan chorych z zespolem przewleklego zmeczenia i fibromialgia. Sugestia lekarzy i przyjaciol typu 'wez sie w garsc i poruszaj sie' jest wiec kula w plot. Study Shows Exercise May Not Be What the Doctor Ordered for Your Fatigued Friend Lourdes Salvador September 7, 2007 Most people with chronic illnesses, such as chronic fatigue syndrome (CFS), fibromyalgia (FM), and multiple chemical sensitivities (MCS), have been offered...
    • czesc ladnie sie usmiecham z rana do was wszystkich i czekam na wiesci od kazdego z naszego kochanego forum pozdrawiam tych co im juz lapki wysiadly i nie potrafia pisac pozdrawiam tych co lepiej sie czuja i narazie nic nam nie napisza pozdrawiam tych ktorzy dzis sie wezma za pisanie i nareszcie czrgos sie dowiemy o waszym zdrowiu samopoczuciu no i wogole co tam u was slychac noooo wszystkich pozdrawiam tak pisze do was bo noc mialam dluga nic prawie nie spalam i moze dlatego t...
    • Nie wiem co robić-nawet pisac nie mam sił-papa trzymajcie się
    • liczac na poparcie wiekrzosci zalozylam ten watek abysmy sobie pomogly wzajemnie liczac na nasza uczciwosc postarajmy sie wpisywac kilogramy jakie mamy jakie chcemy osiagnac ilosc kalorii spozyta w kazdym dniu ewentualnie produkty jakie pochlonol nasz organizm w gramach (wzglednie kilogramach) codziennie na forum schudnijmy nie nadajemy sie jako ze nasza choroba wymaga innej diety zwiazanej z zazywaniem lekow i naszego samopoczucia innego prawie kazdego dnia pomozmy sobie ok?
    • zZłożyłam historię choroby II , bo w poprzednich wpisach już było za pełno. No i Ania mnie pogoniłam bym założyła drugi wątek.NAjważniejsza wiadomość to ta że jest już u nas Psinia " Cherry" i wypełnia mi każdą godzine dnia. Jak żywe : złoto" jest jej wszędzie pełno. Od razu sie obie polubiłyśmy. A bóle sa no i nic sie nie zmienia , a do tego jest zimniej i nie bardzo toleruje taki chłód i wilgoć . Podpieram sie Tramalkiem i wio do przodu no bo teraz mam małe dziecko i nowe obowiązki. Tak wię...
    • Autor: jolanta534 Data: 02.04.07, 23:15 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz ------------------------------------------------------------------------------ -- No cóz moja choroba zaczęła się przed 40 najpierw bólem nóg a szczególnie kolan.Lekarz ortopeda zalecił tzw.wirówki(takie kapiele wodne)i blokady do kolan a jakze oczywiscie zero efektu.Potem doszły bóle kręgosłupa,więc nagrzewania,masaze na końcu nastawianie u kregarza,po czym ból kregosłupa minął,w nogach z...
    • dziękuje za za interesowanie nie jest tak zle ale tylko tak mogła wiekszosc z was tu zaciagnac wiecie co to forum trzyma mnie na powierzchni ale ewa chyba je zlikwiduje i co ja wtedy zrobie gdzie sie wyzale i pochwale osiagnieciami prosze wracajcie na nasze wspaniale malutkie forum prosze przepraszam za zalozenie nowego troche makabrycznego watku ale tak sie moze stac w r a c a j c i e wasza an
    • zaczne w nowym watku moja dalsza historie bo tam to sama juz nie potrafie sie dokopac pozdrawiam an

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się