no

(583 wyniki)
  • Będąc w 7 tyg. w ciąży,zaczęłam krwawić po współżyciu. Udałam się do pani doktor, która stwierdziła twardą macicę i przepisała mi No-spę i Duphaston (3x dziennie). Po przeczytaniu wiadomości na temat tych leków wystraszyłam się i boję się ich brać, ponieważ mogą one prowadzić do wad rozwojowych płodu. W wielu krajach istnieje zakaz stosowania Duphastonu u kobiet w ciąży.Jakie wy macie doświadczenia w związku z tymi lekami?
  • Witam wszystkich serdeczmie, Jestem w 6 tygodniu ciąży i moja Pani Doktor zaleciła mi branie 3 razy dziennie po 1 tabletce no-spy ( wspominałam jej przy badaniu , że mam bóle brzucha takie jak przed miesiączką )- jakoś mi się nie chce wierzyć , że jest to zupełnie bezinwazyjne. Wspomnę, że jak nie mam zamiaru wziąść tabletki to za jakiś czas mam łagodny ból brzucha( czy raczej napięcie). Pozdrawiam i czekam na Wasze porady.
  • Witam..jak pisalam we wczesniejszych postach mialam isc do chirurga.Wlasnie wrocilam i b.sympatyczny doktor powiedzial mi ze te kamyczki sa bardzo maluskie ale ze dostaje skierowanie do szpitala na zabieg.Lepiej wczesniej niz pozniej.Tlumaczyl mi na czym to polega itp itd o kamerce itp itd.Ale i tak sie juz boje gdyz nigdy nie bylam w szpitalu a co dopiero mowic o cieciu brzuszka;/Jakos napawa mnie to strachem.Lekarz powiedzial ze w Gliwicach tu gdzie mieszkam nie warto isc do s...
  • Płakać mi się chce codziennie. Nie radzę sobie z tym co dzieje się z moim ciałem i wcale nie chodzi tu o próby zajścia w ciążę! Mam dwójkę dzieci i więcej nie chcę (urodziłam w wieku 23 i 25 lat). To dlaczego muszę się jeszcze na co dzień z tym gównem męczyć? Mam 29 lat i jestem już prawie łysa... Muszę truć się tabsami, bo okresu nie miałam 3 lata, a do tego mnóstwo innych dolegliwości od których nie chce się żyć. Czy któraś sobie z tym wszystkim poradziła? Pokonała to przekleństwo robią...
  • właśnie w zdrowotnej biblii Polaków, w "Na dobre i na zle" potwierdzono, że w ciąży można miesiączkować witaj schizo ;-) PS scenarzyści muszą czytać to forum
  • potrzebuje porady...bo ja nie potrafie znalezc zlotego srodka.... mam nieregularne @. bralam luteine przez 3 cykle od 16dc do 25. w trzecim miesiacy okres wystapil w 39 dc...skutki uboczne: okropny tradzik, depresja. wczoraj lekarka zaproponowala inne mozliwosci ale nie moge sie zdecydowac bo wszystkie one maja skutki uboczne... albo tabletki anty...ktore juz bralam i raczej nie chcialabym wiecej.. luteina po ktorej nie wychodze z domu bo moja twarz wyglada okropnie i nic tylko p...
  • Skoro jest między 20-25ym a chciałabym najwcześniej 30go - jest jakaś metoda? obojętne czy miałabym nie mieć okresu 2 miesiące, czy mieć wcześniej czy później - byle by nie 18-27go. I co tu zrobić? Wybiorę się do lekarza, ale wolałabym się najpierw sama zorientować w metodach. Kombinowałyście tak kiedyś?
  • no co?(10)

Jestem chora i nie mogę wyjść z domu po podpaski a dostałam okres.Co można stosować?Jak radziły sobie nasze babcie?
  • ...mam problem- dla mnie urósł do wielkości Czomolungmy. od pewnego czasu..no nie wiem od jakis 3-4 miesiecy zauważam u siebie brzuszek-tak po prostu-stale powiększający się (moim zdaniem) i nie do zwalczenia. Ale nie jadam tłusto ani nie obzeram sie słodyczami- zdarza mi sie zjesc cukierka albo kilka ciastek "od święta". regularnie ćwiczę.i nic.nie znika a chyba nawet sie powiększa..:( ponadto 3 tygodnie temu stojąc przed lustrem zauważyłam, że na udach i pośladkach zrobiła mi si...
  • Jestem wsciekła.. mam nadżerkę, co prawda "niewielka", ale jest.Najlepsze w tym wszystkim jest to że wczesniej bałam sie ze kiedys jej dostane, ze wzgledu na powtarzajace sie stany zapalne pochwy.Jednak pani ginekolog mówiła ze nic sie nie dzieje, jedynie dawala globulki na grzybka.cytologia rok temu- I grupa..A teraz ..zacznie się wymrażanie, wypalanie, cholera wie co jeszcze.Jak sie przed tym ustrzec, i od czego nadżerka się robi??
  • Jakieś 3 msc temu miałam już pojedyńcze drożdże no i teraz czuję pieczenie podczas oddawania moczu więc chyba jest to grzybica (chociaż nie wiem czemu to pieczenie??). Wybieram się do gina w tym tyg no i tak sobie myślę,że na 100% zaraziłam faceta chociaż jak on to mówi: czuje się wspaniale! mam poprosić o leki dla faceta czy on musi iśc ze mną?? Będę mogła poprosić o tabletki czy gin da mi to co on uważa za stosowne?? No i najważniejsze: kiedy będę wiedziała czy on sie wleczył?? ...
  • Chciałabym zasięgnąć Waszej opini, bo już naprawdę nie wytrzymuję:( Sprawa wyglada następująco : od około pół roku mam nawracające 'zapalenie pęcherza' tzn. BEZ PRZERWY CHCE MI SIE SIKU!!!! bez innych objawów. Jednak zostały wykluczone wszelkie nieprawidlowosci w funkcjonowaniu układu wydalniczego (szereg badań moczu). Czasami jest lepiej a czasami nie do zniesienia. Zwlaszcza uciążliwe jest to wieczorami kiedy probuje zasnac i nie moge!! musze wciaz chodzic do lazienki. (w dzie...
  • nie mogłam juz wytrzymać z ta suchością!! za pierwszym razem bylo ok...ale juz kolejny stosunek jest nie już taki super...:/ wiec postanowilam kupić żel nawilżajacy INTILEM! no wrazenia supeerrrr...poślizg idealny:) bylo extra!! ale...na drugi dzien cos zaczelo mnie...śwędzieć:// bylam wtedy na wczasch wiec pomyslalm ze to moze od zmiany wody...musialam sie drapac w niedozwolonymmiejscu!! na trzeci dziel zaczeło swedziec mojego chlopaka!! mnie przeszlo swedzenie a on nie mogl wytr...
  • Witajcie.Byłam wczoraj u lekarza i dał mi antybiotyk ponieważ doszło do zapalenia pęcherza.Dodam,że jestem w 5 tygodniu ciąży.Lekarz mówił,że to bezpieczny antybiotyk dla kobiet w ciąży-jednak w ulotce nic takiego nie pisało-tylko ,ze jak się planuje lub jest się w ciąży należy koniecznie powiedzieć o tym lekarzowi.Rano wzięłam pierwszą tabletkę-ale niewiem czy wierzyć lekarzowi,sorki,ale bardzo się boję czy nie zaszkodzę mojej fasolce? Może Wy macie jakieś informacje co do zażywa...
  • Własnie szłam do pracy i dziś dosyć mocno wieje. I w pewnym momencie tak mocno zakreciło mi się w głowie, że gdyby nie to, że szłam blisko budynku to bym się przewróciła - zatoczyłam się jak pijana na ścianę. Trwało to kilka sekund. Czy wiatr może powodować jakieś takie zaburzenia błędnika? Wcześniej raczej nie zdarzały mi się zawroty głowy (czasami lekkie, ale nigdy nic takiego, żebym się zataczała). No i ja w ogóle panikara jestem i teraz siedzę jak na szpilkach czy mi się to znowu nie prz...
  • Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie wiem....odchudzam sie od 3 tygodni tzn jem mniej i zapisalam sie do klubu fitness. Chodze 4 razy w tygodniu i naprawde ambitnie cwicze...a waga ani drgnela. Czyli cos robie nie tak. Czy to znaczy, ze nie wystarczy mniej jesc i cwiczyc zeby schudnac? Diety nie sa dla mnie....wytrzymuje pare dni a pozniej dopada mnie wilczy apetyt i wszystko wraca z nawiazka. I mam pytanie czy 3 tygodnie jedzenia mniejszych ilosci i intensywne cwiczenia to za ma...
  • ...ale wesprzyjcie mnie, proszę. Mam schizę ciążową i zdaję sobie z tego sprawę. Jakiś czas temu zrezygnowałam z tabletek ze względów zdrowotnych i od tamtej pory z mężem bardzo uważamy, praktycznie w ogóle zrezygnowaliśmy z "tradycyjnego" seksu, ostatnie opakowanie gumek zużywaliśmy 8 miesięcy ;) [w razie jakby ktoś chciał współczuć - szczerze mówiąc to ja przy penetracji nic prawie nie odczuwam, a mąż też się tego nie domaga. Zwłaszcza w gumce. Zresztą w ogóle niezbyt często to robimy po...
  • pl.wikipedia.org/wiki/Ząb_przedtrzonowy To jest ten drugi od dołu, jakby podzielony na 4 czesci. Chodzi o to, ze o ile dwie gorne czesci sa w dobrym stanie, to te dwie dolne nie. Troche sie rozkruszylo, a raczej ulamalo tam, no i widac prochnice. Ile takie cos moze kosztowac? Czy wystarczy jedna wizyta?
  • Od poniedziałku mam plasterek antykoncecyjny przyklejony... Wszystko jest dobrze z czego sie ciesze ale jak czytałam inne watki o plastekach to zawsze były skutki uboczne np złe samopoczucie, bolące piersi itp... moze jeszcze za wczesnie zebym o to pytała ale czy one moga "nie działać"??
  • Witam. Mam pytanie - czy w zwiazku z tym ze ostatnio tzn jakis tydzien temu bolal mnie pecherz, poprostu przewialo mnie ma to wplyw na opozniajacy sie okres? Czy ktoras z was tak miala? Boje sie tego ze jestem w ciazy, chociaz juz mam 2 letnia corke.Boli mnie "dol" brzucha i piersi sumujac tak jak przed okresem. Dodam ze z mezem zabezpieczamy sie tylko prezerwatywa ale nie pekla no i maz "nie jest we mnie do konca" ze tak to ujme. Mam straszny metlik w glowie. Z gory dziekuje za odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się