Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      no

no

(51 wyników)
    • Dietę jako taką (bo z wieloma błędami)zaczęliśmy stosować od października.Teraz dietka jest już bardziej wyrobiona i zaostrzona,postępuje zgodnie z zaleceniami antygrzybicznymi. Mój mały miał od kwietnia ciągle problem z siusiaczkiem,ciagłe swędzenie i nic nie pomagało.Owszem kremy przeciwgrzybiczne na trzy dni przynosiły ulgę a potem odnowa wszystko:(Tak mi go żal było i nic nie mogłam zrobić a lekarze rozkładali ręce.Do tego na czubku głowy zrobiła mu się taka brązowa swędząca...
    • No właśnie to już drugi miesiąc na diecie antygrzybiczej, poprawa nastąpiła już po 2 tygodniach, tzn. ustąpiły bóle brzucha wrócił apetyt, język z brązoewgo zrobił się białawo-różowy- no właśnie i ja dalej niewiem czy się tym martwić czy olać to , bo ja naprawdę mam już bzika na punkcie języków każdemu zaglądam do gęby....Niewiem czy moja córka kiedykolwiek miała piękny różowy języczek, czy tak już ma, że jest trochę od gardła z takim białym nalotem.Dodam ,że cały czas bierzemy pr...
    • właśnie pani z laboratorium podała mi wynik badania kału..........++....jest to wynik po kilkutygodniowej dośc ostrej diecie, zazywaniu masy probiotyków i codziennym braniu noni.......nie chcę mysleć jaki byłby wynik przed dietą.............teraz juz wiem czemu zaczęłam tak dyrchać i mam wszystko zaflegmione....... Ma rację dr Janus pisząc, że diete powinno się stosować okrągły rok..ja stosowałam krócej a potem, po kilku miesiącach pofolgowałam sobie i w wakacje zażerałam sie sło...
    • witam. no więc tak.. leczyłem borelioze 11 miesięcy metodą ILADS. Dużo antybiotyków w dużych dawkach. Ogólnie dużo syfu :) swoją drogą dzisiaj pewnie nie zdecydowałbym się na leczenie antybiotykami. raczej ziółka.. no ale wiadomo kiedy polak jest mądry :) Borelioza chyba zaleczona ale obawiam się, że jest problem z grzybkiem. Biały nalot na języku.. nie jest to jakaś skorupa no ale jest biały, rano bardzo nieprzyjemne uczucie w buzi, przelewa mi się w brzuchu czasem, sporo flegmy. No i na...
    • Witam mam 24 lata i od niedawna wiem ze mam candide... zrobilem badanie kalu na grzyby i wyszla candida wzrost sredni... ogolnie latalem od lekarza do lekarza bo nie wiedzialem co ze mna sie dzieje, moja historia nie jest prosta bo ja od malego bylem dzieckiem ktore bardzo sie stresowalo, mialo leki, i w szkole sredniej stwierdzono ze mam zaburzenia lekowe czyli tak zwana nerwice lekowa... przeszedlem wtedy mnostwo badan: Morfologia Mocz Hormony tarczycy Cholesterol Pole widzenia ...
    • Caly czas przegladalam forum, ale ostatnio nie bylam aktywna. Wczoraj odebralam moje wyniki krwi. Wszysko wyszlo na prosta, anemii juz nie mam, hemoglobina 13 z hakiem, inne wyniki tez super, a zelazo? Przegielam w druga strone i teraz mam az 29 jednostek! No i teraz mam pytanie, co tu jesc zeby juz tyle zelaza nie spozywac a mimo to przestrzegac diety przeciwgrzybowej no i w ogole zdrowo jesc. Prosze o pomoc! Candida niby tez sie uspokoila, ale boje sie wprowadzac nowe produkty...
    • no wiec, po kolei. bylam dzisiaj u ginekologa - na moja bakterie przepisala mocny antybiotyk o szerokim spektrum i dodatkowo globulki. kiedy wspomnialam, ze nie moge ich brac z powodu candidy, krotko mowiac sie zdenerwowala. ze candida to nic powaznego, ze to banalne, a te bakterie sa niebezpieczne. aha no i ze maz tez ma brac ten antybiotyk. wrocilam zalamana bo jak mam leczyc sie bez antybiotykow. cale szczescie dowiedzialam sie o pewnym lekarzu ogolnym, poszlam do niego z wy...
    • tam trzeba uderzyc i nie sa to antybiotyki, wszak po kuracji wszystko u zdrowego organizmu wraca do normy, jest jakas inna przyczyna a candida to tylko objaw, i jak sami widzicie to leczenie jest bez sensu, te rygory dietetyczne,ziolka itp, to na dluzsza mete nic nie pomaga
    • no właśnie! to jest moje pytanie. Czy jest ktos wyleczony z kandydozy??? Bo czytam całe forum i odnoszę wrażenie, że wszyscy blądzimy we mgle. Czy nie ma leków? Czy tylko jakieś ziółka i mikstury homeopatyczne?? Mam wiecej wątpliwości niz włosów na głowie, ponieważ nie widze mojego syna jedzącego surową marchewke, pure z soczewicy i różne cuda na kiju, które dla mnie może zjeść na rozsądek dorosła osoba, a nie 2- letnie dziecko. Proszę wypowiedzćie się na ten temat.
    • Czytałam, że "grzybiarze" do których należępowinni wystrzegać się rzeczy zakwaszajacych organizm i powinni przyjmować np.proszek ALKALA, który jest zasadowy, by się nas grzyby nie czepiały.Teraz jestem w kropce, bo mnie czepiaja się też bardzo często różne bakterie w szyjce macicy i w pochwie, czytałam , że bakterie znowu nie lubią kwaśnego środowiska i żeby zakwaszać wit C i zurawiną.No i co teraz?Czy ja czegos nie pomyliłqam?Proszę pomóżcie mi to zrozumieć , bo nie wiem czy moge...
    • Cóż po trzech miesiącach stosowania jej,musze stwierdzić ze w grzybichach nie zdaje egzaminu! Wiązalam z nia wielkie nadzieje,ale jak wszystko inne zawiodła! Zostanę jeszcze na niej bo daję mi troche więcej sil do zycia ,ale z zatok mi sie nadal leje tak moge to okreslic. Jeff miał po czesci rację.zaczne zakrapiac nos tylko niewiem od czego zaczac?
    • Witam, Mam grzybice skory i paznokci (po badaniach mikologicznych skóry): -> dwa rodzaje grzybow (trichophyton mentagrophytes oraz CANDIDA parapsilosis nieliczne kolonie) miejsca: paznokcie stop, stopy, pachwiny, posladki, uda, ok. kolana, twarz, tez chyba głowa. Dalej, lekarze specjalisci (doktorzy nauk medycznych - jeden aktywny pracownik akademii medycznej w warszawie) zalecili leczenie antybiotykami - dlugo - jeden pol roku, drugi z 3 miesiące. Pomijam tu zalecenia innych de...
    • Kilka tygodni temu zrobiłam badanie PCR na candidę albicans w Poznaniu w Centrum Badań Genetycznych. Wynik wyszedł pozytywny (na razie mam tylko informację telefoniczną).Dziś moja mama była u naszej dermatolog (lecze się u niej na atopowe zapalenie skóry) i powiedziała jej o moim wyniku. Pani doktor powiedziała, że ten wynik o niczym nie świadczy, bo każdy ma w sobie candide i żeby nie wyszukiwać sobie chorób! No i jestem skołowana!!! Moje objawy: -drżenie i mrowienie całego ...
    • Czy tak samo jest bezpieczny jak brzozowy? Wczoraj znalazłam cudny sklep z naturalną żywnoscią(jest w nim wszystko czego potrzeba przy naszej candidowej diecie:) Nareszcie mogę zacząć małego karmić według diety a nie tak pół na pół. Osłupiałam jak zobaczyłam cenę ksylofilu...tylko 3 euro a w Polsce ok 100 złoty,tak? W ogóle zrobiłam olbrzymie zakupy i zapłaciłam parę groszy ,widać w Polsce dietetyczne rzeczy są o wiele droższe :/ Od razu po powrocie do domu przystąpiłam do podk...
    • Witam! Pierwszy raz piszę, bo sprawa jest dla mnie nowa. Dopiero zapoznaję się z tematem. Mam córę (właściwie dwie, ale temat dotyczy jednej), która od października chyba jak zaczęła chorować, tak choruje do tej pory z bilansem 3 dni w miesiącu w przedszkolu/ reszta w domu. W listopadzie miała 3 antybiotyki (Bactrim, który lekarka uznała, za syropek - na moje pytanie o to czy dostajemy antybiotyk) - moja wina, powinnam bardziej patrzeć co dostaje i interweniować. No cóż. Sprawa jest taka...
    • Dwa miesiące temu po badaniu kału wyszła mojemu 2-letniemu synkowi candida albicans++. Natomiast wczoraj odebrałam wyniki kolejnego badania i wyszła candida species (pani mikrobilog zaznaczyła wyraźnie, że nie albicans) tez na ++. No i w związku z tym moje pytanie, czy to oznacza wyleczenie albicans, i co to za candida species (species to chyba gatunek, ale jaki) no i jak to leczyć?
    • Jest tutaj na forum już sporo mamusiek z zagrzybionymi bąblami. Wiadomo w naszym przypadku walka jest o wiele trudniejsza ,ze względu na fakt ,ze nie da się dziecku wytłumaczyć tak do końca co się z nim dzieje,na co choruje i dlaczego musi jeść to czego akurat nie lubi? Mam propozycję,żebyśmy napisały w tym wątku o tym jak nam idzie karmienia naszych dzieci?Z czym mamy największy problem? Jak wygląda śniadanie ,obiad i kolacja?
    • Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak ma działać MO? Na czym polega jej działanie oczyszczające? Dlaczego nie można tych składników spożyć osobno np. cytryna i oliwa w sałatce a aloes z wodą? czemu to musi się kisić do rana razem? To jakieś czary mary? Nie czytałam książki i nie wiem ale może to się jakoś racjonalnie tłumaczy. Piłam to przez jakieś trzy tygodnie, teraz od dwóch dni nie piję bo mi się aloes skończył. Koniec miesiąca więc z kasą krucho, kupię dopiero za parę dni. W ogóle ta ...
    • znowu troche czasu minelo odkad zaczelam leczenie. Obecnie stosuje diete niskoweglowodanowa, pije nadal MO juz z olejem kukurydzianym, ssie olej pare razy dziennie. Zaczelam znowu stosowac Nystatyne. Oraz probiotyki i symbioflor. Jem tez duzo czosnku, cebuli i ziol swierzych i suszonych oraz przyprawy np. kurkuma, imbir swierzy i suszony, i inne przyprawy. Do owsianki na wodzie dodaje swierzo zmielone siemie lniane. Oraz zazywam sporo propolisu....wysypuje z kapsulek do potraw...
    • pocicie sie smierdząco?ja musze sie kilka razy dziennie myć pod pachami i jeszcze sie dobrze nie wytre a już mi smierdzi z pod pach,no koszmar....macie może jakiąś metode na pozbycie sie tego problemu?antypespiranty sa szkodliwe ,wiec ich nie chce uzywać..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się