no

(601 wyników)
  • po raz kolejny urósł samoczynnie pęcherzyk. czy wy to sobie wyobrażacie? myslę sobie, że to i tak duży sukcs. ostatnio w 10 dniu zdaje sie 20 mm a dzisiaj w 13 dc - 24 mm!!!! sam urósł i to nie pusty, bo estradiol mam w granicach 190 jednostek. i jest już kandydat do wzrostu w kolejnym cyklu sama go widziałam :) no i tu zaczyna sie problem - co z tego, ze rośnie jak nie pęka. mam nadzieję, że 10000 jednostek Pregnylu sobie znim poradzi za miesiac.
  • Na własne życzenie wpędziłam się w nerwy. Zrobiłam betę w 5t 6d i wyszła 12290. I to jest poniżej norm. Kurcze, a myślałam, że uda mi się jakoś uspokoić. Eeeh
  • Zwariuje juz chyba. CYSTA kuźwa! Dziewczyny ile rośnie cysta wielkosci 35mmm?? Zaczelam w tym cyklu clo biore od 5dc dzis jest 8my czyli wzielam 3 tabletki i ide sobie dzis na monitorowanie cala happy ze pewnie mi pecherzyki rosną a tu co ??? Cysta 35mmm. Skad ta krowa sie wziela?? mialam monit w tamtym cyklu nawet wygladalo ze pecherzyk pekł (i to byl na lewym )a tu prosze dzis mam juz cyste 3,5cm na prawymjajniku, ktory w tamtym cyklu był "nieczynny". Moze ten mój gin jest "nie t...
  • Witam serdecznie. Mam straszny dylemat, obawy i co tu dluzej kryc, jestem absolutnie przerazona. W skrocie - podeszly wiek :-(, 5 lat staran, teraz mozliwosc in vitro (jedyna refundowana proba, ze wzgledu na wiek). Branie lekow powinno sie zaczac w tym tygodniu. No wlasnie powinno... Nagle mam mnostwo watpliwosci i juz sama nie wiem czy rzeczywiscie chce przez to przechodzic. Nie mam oparcia w domu bo moj M. nie chce miec dzieci. Co prawda powiedzial, ze skoro ja tak ba...
  • siedze tutaj i staram się odstresowac. po wczorajszym USG i sensacyjnych 4 pęcherzykach cała jestem jak na szpilkach i nie mogę się skupić. jajniki mnie bolą strasznie szczególnie lewy - choźć tam tylko jeden pęcherzyk i to boli tak, że aż do krzyża promieniuje. mam nadzieję, ze to rzeczywiscie ok i żeja sobie tego bólu nie zmyślam mając nadzieję, że pęcherzyki rosną. gdyby nie mój kochany M to nie wiem co bym zrobiła. usopkaja mnie cały czas i dzieki niemu mam jakiś normalny dzien bo i...
  • mam już dość...postanowiłam, że w tym cyklu nie idę do mojego gina, nie będę brała clo ani luteiny, po prostu już nie daje rady...a w następnym cyklu wybiorę się do kliniki...mam nadzieję, że dobrze robię...ehh
  • I całe szczęście, że jest druga tura, bo w trakcie debaty dziad sie odkrył. Słyszałyście jego debatę Kaczyński - Komorowski? Padło wyraźne pytanie do obydwóch kandydatów, czy są za in vitro? Czy będą za "upublicznieniem" tej metody zapłodnienia... Komorowski stwierdził, że sam ma 5 dzieci (czy 6?) Tylew razy doświadczył cudu, szczęścia wynikającego z przyjścia na świat swoich dzieci i nie miałby sumienia komukolwiek odmówić tej radości i PRAWA do posiadania dzieci. A tamta...
  • witam, pisałam parę dni temu o moich problemach z wyborem Clo czy bromek i że zaczynam 20 cykl po poronieniu ten okres trwał całe 7 dni - 4 obfite, 3 średnie a potem jeszcze przez 3 dni lekko brudziłam ale składałam to na karb upałów (zdarzało mi się już tak) ale 10 dc - mnie strasznie bolą piersi i temperatura 37 stopni !!! no więc od niechcenia zrobiłam test - i prawie padłam na ziemię, bo od razu 2 kreski !!! poleciałam na usg dopochwowe bo gdybym liczyła od poprz. okresu t...
  • Wczoraj w 11dc byłam na USG i lekarz zobaczył tylko jeden pęcherzyk po lewej stronie. Podał wymiar 16mm, ale zaraz potem zmierzył jego drugą szerokość - 10mm. Ja sobie zdaję sprawę,że pęcherzyk nie jest okrąglutki, ale czemu dziewczyny z forum zawsze podają tylko jedną wielkość? To jak duży jest w końcu mój pęcherzyk? Dodam tylko, że piję zióka o. Sroki od 1 dc i pokładam w nich duże nadzieje. poza tym żadnych dodatkowych leków (tylko wiesiołek). Cykle miałam (te naturalne) od 32...
  • dzisiaj miałam jeden z najpaskudniejszych dni od ponad roku. strasznie strasznie sie wsciekłam... gggrrr... w ogóle źle sie czuje, w niedziele zawroty głowy, mdłości, sisusiam co chwila, brzuch mam okropnie duży, biust lediwe sie miesci w rozmairy, wahania nastrojów... no super, ale @ ma byc za tydzien a nie teraz! a moze to duphaston tak działa? ale mam doła... :(
  • niby sie ciesze, bo to zawsze krok naprzod, i jak na razie radosc jest wieksza od strachu, ale jak sobie tak dobrze pomysle, to strach we mnie rosnie w blyskawicznym tempie, oj mam nadzieje ze przyniesie ona oczekiwane zmiany i ze kolejna iui po laparo bedzie ta udana pozdrawiam ps. pytanie z rozowej serii - nalezy sie "ogolic"? bo nie wiem, a cos mi sie wydaje ze juz gdzies o tym czytalam :) wolalabym to zrobic osobiscie :) pozdrawiam was cieplutko
  • no jest wogóle super.Mój gin na urlopie i najszybciej będzie 21.03.I co teraz.Może wy macie jakiegoś super(warszawa).Pozdrawiam
  • Dziewczyny znow prosze o pomoc. Dzis jest moj 21 dc od 3 dni mam mdłości i wymioty znów i poza tym dzis dostalam jakiegoś plamienia. Duphaston biore jeszcze przez 4 dni. Czy to przez ten lek??czy któras z was tak moze miala?
  • Dziewczyny,nie wiem co mam myśleć?Od owulacji ostatnio bolą mnie piersi,w tym cyklu okropnie i do tego bardzo się powiększyly.Temperatura w pochwie okolo 37,3,objawy można powiedzieć ciążowe.Tylko jest problem-dziś jest 25 dzień cyklu a rano pojawilo się niewielkie plamienie.Nie wiem co to oznacza,bo nie boli mnie brzuch tak jak zwykle przy okresie,nigdy tak wcześnie nie dostalam @.Nie wiem co się dzieje a najgorsze jest to,ze od tego cyklu mialam zacząć antykoncepcję i nie wiem c...
  • ...i niestety jak przypuszczałam nic z tego:((( dostalam @ w 33 dniu cyklu, właśnie przed testowaniem, ale na wszelki wypadek i tak test wykonalam:( sie ludzilam glupia:( juz stracilam na dzieje, nie mam juz chyba sil na dalsza walke, boje sie kolejnej porazki:(
  • Sprawa wygląda tak:10 kwitnia pregnyl 10000j.12 kwiecień IUI. Na 1 pekniętym a 2 nie pękniętym pęcherzyku.20 min leżenia i do domu. Dziś 25 kwiecień i test ciążowy zrobiony rano no i pojawiła sie ta 2 krecha fakt ze jest strasznie blada ale jest. Pytanie: Czy to może byc efekt pregnylu???? Prosze tylko nie piszcie o becie bo ja jestem obecnie w Anglii i oni nie znaja takiego czegos jak beta HCG. Znają znaczy sie ale nie robią.Powiedzcie mi bo kto jak kto ale wy moje drogie w testach ...
  • .. :] teraz jestem w szoku nie wiem czy się śmiac czy płakać ręce mi się trzęsą zaczynam się bać
  • Ciagle wszystko szlo nam zle i czasem myslalam, ze moze to znaki, ze macierzynstwo nie dla mnie. 2 nieudane iui, dwa poronienia, ciagle torbiele, slabe wyniki mojego M... no i dzis kolejny cios. Tym razem chyba taki, ktorego sie nie da obejsc. Moja gin wyslala mnie na usg bo znowu mi sie zrobila torbiel i nie znikala. No i specjalistka od usg poogladala mnie, zrobila nawet trojwymiarowe usg macicy i powiedziala, ze dobra wiadomosc jest taka, ze to nie jakas zlosliwa torbiel, ale...
  • w koncu postanowilam cos do Was napisac. sledze uwaznie wasze losy. wlasnie wrocilam od gina z usg i nic... moje jajniki strajkuja. w poprzednim cyku byl pecherzyk 20 mm ale niepelnowartosciowy. Ech... dodam ze mam podwyzszona prolaktyne, jakos na granicy no i nieszczesne FSH wysokie- 13 (3 dzien cyklu) a i tak mi spadlo. Bylo gorzej. przez jakis czas pilam tez ziolka i bralam selen (MACA) no ale zaprzestalam glupia... i tak sobie mysle teraz ze one mi pomagaly bo byl jakis pecher...
  • Hm Dobrze, że specjalnie się nie nastwiałam. Największy pecherzyk w 12 dc ma 12,6 mm. Dla gina to zła prognoza. W czwartek kolejne usg, bo gin stwierdził, że przy pco to nigdy nic nie wiadomo. Według niego pęcherzyk do pregnylu powinien mieć 16 mm. Spytałam co dalej, bo jakoś nie wierzę, że pęcherzyk urośnie - w przyszłym cyklu gonadptropiny. Czyli mój gin wychodzi z założenia, że clo nie koniecznie 6 miesięcy. Ale tych wynalzazków to już się boję. Zrobiłam cytologię i posiew. To ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się