no

(19 wyników)
  • 6 miesięcy po zakończeniu terapii +.Szczerze mówiąc jestem załamana,mam genotyp 3a,terapia trwała pół roku,ale źle ją znosiłam,byłam strasznie słaba,nie wyobrażam sobie przechodzić to przez rok,nie wiem,co robić.Chyba za bardzo uwierzyłam,że będzie dobrze :((
  • Adiós, Good bye, さようなら, Sur revoir, Arrivederci, Adeus, До свидания, Tschüss, Tot ziens, Ciao, Salaam, Ahoj, So long, Au revoir, Bye-bye, Adeus, Shalom, 再見, Narka glupie wirusy, glupie tabletki, glupie zastrzyki, auf nie wiedersehen
  • Od poniedziałku wiem, że mam antyciała. HCV dodatni 11,1. Dzisiaj zrobiłam HCV PRC i nie wiem jak wytrzymam 10 dni czekając na wynik. Nie byłam jeszcze u lekarza, a wszystko co wiem o tej chorobie to z netu. Mam prośbę do wszystkich chorujących - z czym to się je? Możecie mi conieco na dzien dobry napisać? Jak mam postępować, gdy wynik będzie dodatni, potwierdzający? L.
  • zbliza sie lato.opalal sie ktos z was?na solarium?na slonku? ja mam kilka wesel w czasie wakacji.nie chcialabym wygladac jak teraz-jak chodzacy trupek:/czemu slonko jest prrzeciwwskazane w czasie terapii?
  • Taaa. no i co robić jeśli ewentualnie jest? serdeczności;) ps. Już nic mnie nie zdziwi. Plamki ponieżej mostka i swędzą, wokół wszyscy znajomi panikują mi : półpasiec, półpasiec. Hm.
  • Mam obniżone MCV w morfologii, poniżej normy niewiele ale jest i co tu robić? Przyjmowanie żelaza nie jest wskazane przy hcv? Jak poprawić ten wynik? Hm.
  • Czekam, w przyszlym tygodniu mam spotkanie z moim lekarzem. Nie badalam aspat alat i tak dalej. Ale jedno: czemu taki mam duzy brzuch? mam czasami ostra zgage - controloc 40 co dwa dni brany ja likwiduje. Jelitowe sprawy, czy watroba? Czyzby juz krazenie siadalo w watrobie? Jem nieduzo, i nietlusto. Oszczednie, normalnie ale umiar. Nie pije. Skad ten brzucho? Tez przed kuracja mieliscie takie objawy? To normalne przy hcv?! I jaki powod? Jestem wykonczona. Jem essentiale i hep...
  • no bo 3 stopien to juz jej jest niewiele, nie? No to na co ja mam sie tak meczyc, drapac, walczyc z goraczka, nie moc ustac na nogach, wylysiec, rozpieprzyc sobie (jest szansa) tarczyce, rozwalic wzrok (tego sie boje)??? leczyc sie powinni ci, ktorzy maja 1 lub 2 stoipien. Faktem jest, ze konsekwencje nieleczenia prowadza wiadomo gdzie. Ale z drugiej strony, ja zupelnie serio pytam, co mam leczyc? Ogryzek watroby? i potem cale zycie kaszka, dietka, zero ulubionego burgunda i p...
  • Jak w temacie, jestem ciekawa jak to jest z Waszą dietą?Czy ograniczacie te niewskazane produkty, czy w ogóle się tym nie przejmujecie? Ja staram się mężowi przygotowywać takie posiłki, żeby nie jadł smażonego, tłustego, wzdymających rzeczy, no alkoholu to nie pije, więc największy problem z głowy. Czasem jak zje kotleta smażonego, czy coś z tej czarnej listy, to już się denerwuję i martwię, że nie powinien przecież. Aż sama czuję się chora.
  • Tyję...(10)

No właśnie. Utrzymuję się w granicach 65 kg przy wzroście 166. Rok temu ważyłam 60 kg. Czy tak zwane tycie - przepraszam, jeśli pytanie jest głupie - może być spowodowane spowolnieniem pracy wątroby? Czy po prostu mało ruchu... i za dużo wchłaniania?
  • Pytam bo chcę stracić jakieś 7-8 kg. Czy chorym na HCV można przeprowadzać dietę bogatą w białko ? Czy ktos ma doświadczenie w takiej sprawie ? Pozdrawiam !
  • 1 lutego test anty HCV w krwiodawstwie i jest napisane anty HCV Abbott architect - minus. No,ale przypomnialo mi sie,ze 6 tyg wcześniej uzyłam pensety innej osoby,bo myslalam,ze moja(mialysmy takie same- wspollokatorka), ale tylko do wyrwania jednego włoska na brodzie,ale wiadomo- czasem sie ryśnie skore, czasem ma sie na brodzie pryszcza-nie pamietam... Powiedzcie mi prosze, czy po 6 tyg moge uznac,ze powinnam byc spokojna? Czytalam ze niby trzeba 7 tyg,ale moze po 6 tez by wyszły ja...
  • Z dnia na dzien, pomimo brania roznego autormantu "wzmacniaczy" immuno, ciach - i goraczka do 37,7 na razie, bole miesni, stawow, brak ogromny sil, nudnosci, brak kompletny apetytu, bol głowy. Kataru i kaszlu na razie nie ma. Dołożyłam do skromnego zestawu chamca piedre - Jakis digitalis przydalby sie, ale po prostu nie mam siły pojsc do lekarza. No i widzicie kochanie, nie leczac sie interkiem i rybka, mam te samiutenkie objawy co Wy, którzy sie leczycie. A serio - ja...
  • dziewczyny jak u was z miesiaczka podczas terapii?nie macie zwiekszonego krwawienia przez te nizsze wartosci plytek??
  • prosze, jesli ktos umie to przeliczyc, niech napisze. Z góry dziekuje.
  • .... miałem telefon i za tydzień rozpoczynam leczenie... Trochę się boję...
  • bóle(5)

Witam :( no i zachwaliłem.... Od paru dni miewam bóle chyba nerek i smienie wątroby (takie jak po chlaniu przed terapią) tylko to cmienie nie przechodzi czasami :( To od lekow sie tak dzieje?
  • Piszę w imieniu małżonka :) Rzeczony małżonek miał nieco podwyższone próby wątrobowe, w związku z tym został wysłany na USG jamy brzusznej i badanie w kierunku HCV. USG nie wykazało żadnych zmian, ale okazało się, że są przeciwciała, w związku z tym wykonano badanie HCV RNA. Wynik - wirusa nie wykryto. Nie wiem, czy dobrze rozumiem - najprawdopodobniej oznacza to, że zaistniał kiedyś tam kontakt z wirusem, ale został tenże wirus zwalczony? Czy takie wyniki wymagają jakiegoś dalszego pos...
  • jutro zaczynam...klade sie do szpitala i...pierwszy zastrzyk.czy ktos sie kul na weekend?czy to dobry pomysl?chcialabym "normalnie" pracowac i mysle ze przez weekend jakos dojde do siebie zeby moc od poniedzialku wrocic do roboty...poza tym to sie strasznie boje!!!!jakos jak data poczatku byla bardziej odlegla to bylam bardziej odwazna..a teraz tchorze..ale nie zrezygnuje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się