no

(19 wyników)
  • dowiedzialam sie wczoraj;( Mama cala roztrzesiona, placzaca, obwiniajaca siebie. Wiadomosc jak grom z jasnego nieba, a przeciez tata mial rtg w 2006 roku i wszystko bylo w porzadku. To rak pluc drobnokomorkowy, anaplastyczny z przerzutem na watrobe. Dzis zapadla decyzja o chemioterapii. Znalazlam wasze forum, przeczytalam kilka watkow, ale po chemiku sie poryczalam. Bo my dzisiaj z nadzieja w przyszlosc, a ja czytam zeby liczyc dni...
  • 3 miesiace temu mama miala operacje wycinania guza nadnercza (angiosarcoma). Minely 3 miesiace i kontrolne badanie TC pokazalo ze ta cholera odrosla ma 3,5-4,0 cm i pewnie nadal rosnie :(. Dodatkowym problemem jest fakt ze guz jest umiejscowony po prawej stornie, niedaleko zyly glownej, ktora jest bardzo delikatna, a tym samym zaweza pole do popisu... W poniedzialek bylysmy w CO w warszawie u Doc Ruki no i teraz czekamy na telefon z CO z informacja kiedy moga mame przyjac na odzial (ma ...
  • Witam wszystkich. Właśnie dziś dowiedziałam się, że muszę mieć usunięte znamię na plecach jak najszybciej i z szerokim marginesem. Miesiąc temu to samo znamię oglądał również chirurg onkolog (inny) i powiedział, że nic się nie dzieje, do kontroli za pół roku. A ten (z gliwickiego CO) stwierdził, że mam co najmniej trzy do usunięcia, z czego jeden natychmiast i mam przyjść we wtorek koniecznie. I zrobiło się nas dwie. Jedna się nie przejmuje, bo nie ma prawa się zdarzyć. Jak druga dochodzi do ...
  • moja mama ma 61 lat, i stwierdzono raka szyjki IIB,niewiele rozumiem,ale obecnie leży w klinice prof.Emericha,i czeka na operację, mam nadzieję, i wiem, że będize dobrze, ale największy problem mam z tatą, załamał się, a ja nie mam sił, żeby ładować pozytywnie mamę, tatę i siebie, ponieważ dodoatkowo jestem sama z dwójką małych dzieci, a mąż za granicą:( tak chciałam się wygadać, poczytałam co było pisane już na temat raka szyjki ...
  • Niestety 25.02.2006 o godznie 22.25 moja mama odeszła. Nie mogę się spozbierać, że choroba wygrała. Zawsze się bałam tego momentu, gdy choroba zaatakuje z taką siłą tak mocno, że nic nie będzie można już zrobić. Tak też było w naszym przypadku, kryzys przyszedł nagle i trwał dobę i zabrał nam mamę. Ja wiem że wiele osób może pomyśleć, że można ją było zabrać z paliatywnego oddziału i jeszcze ją wozić po Polsce, tylko że mama była za słaba, ledwo sama trzymała się na nogach i była ...
  • From Medscape Medical News Prostate Cancer Patients Should Not Take Selenium Supplements Zosia Chustecka Information from Industry Assess clinically focused product information on Medscape. Click Here for Product Infosites – Information from Industry. July 1, 2009 — "If you already have prostate cancer, it may be a bad thing to take selenium," says the senior author of a new study published online June 15 in the Journal of Clinical Oncology. Selenium supplemen...
  • Witam, Mam następujące objawy, które mnie niepokoją: -powiększone dwa węzły chłonne podżuchwowe, z tym, że z jednej strony węzełek jest malutki, a drugiej troszkę większy i jak go dotykam to boli trochę (wyczuwałam go już z pół roku temu ale wtedy to mnie porządnie bolał), drugi raz wyczułam go około 3 tyg temu tuż przed zapaleniem gardła -2 tygodnie temu miałam zapalenie gardała, myślałam, że to angina bo miałam strasznie czerwone gardlo i nie mogłam przełykać śliny, przy okazji włą...
  • Witam wszystkich, jak juz pisalam w jendym z poprzednich watkow,u mamy zdiagnozowano angiosarcoma, przeszla 2 operacje pod koniec zeszlego roku a w tym roku rozpoczela chemie i jak do tej pory przeszla 2 kursy 7-dniowe, ktore zniosla bardzo dobrze. 3 tygodnie temu miala kolejna operacje. Po ostatniej w zeszlym roku guz odrosl do pierowtnych rozmiarow 4cm, zalecono chemie, a tydzien przed operacja tomograf pokazal ze guz nadal jest i ma podobne rozmiary. Zapowiedziano nam rozlegly...
  • Witam Was Kochani :) Serdecznie pozdrawiam wszystkich z dalekiej Ameryki. Jak na razie jestem po pierwszych konsultacjach...no i nic nie wiem - maja podejrzenia 'jakowes', ale czy cokolwiek z tego bedzie.... trzeba poczekac do wynikow biopsji, czyli 2 tygodnie. Samo miasto jest piekne, a ludzie tu zyczliwi i mili. Wrazenie ogromne - nasze szpitale to jest nic...malenkie, brudniutkie, szarutkie i smutne. Harvard Medical School robi ogromne wrazenie, tak samo jak szpital w ktorym m...
  • :))))(4)

Jest sie czym pochwalic. Odebralismy wyniki Tk. Czesc drobnych zmian z watroby poznikala a dwie najwieksze zmiany zmalaly o polowe. Nie ma tez dalszych przerzutow czyli jest sie czym cieszyyc. Lekarze zakonczyli leczenie nie chca juz podawac chemii ktora przeciez pomaga.... twierdza ze lepszych wynikow nie uzyskamy. Nastapila stagnacja i teraz juz nie wiem. Co dalej robic?????? Jestem dzis zadowolona ale martwi mnie to ze nie chca dalej nic z tym zrobic. Co 3 miesiace kontrola.
  • Rozpoczynam ten watek bo chcialem odniesc sie do przypadku Rozy Nowak chorujacej na raka trzustki o ktorej jest aktualnie dosc glosno. Wyjechala do Meksyku do szpitala Oasis of Hope na nazwijmy to "terapie eksperymentalna" Letrilem czy inaczej B17. Wg mnie to jawne oszustwo dawac ludziom nadzieje ze ten cudaczny wynalazek moze kogos uzdrowic. Nie powinno zbierac sie spolecznie pieniedzy na cos co jest klinicznie nieskuteczne i napychac kieszenie pseudobiznesmenom podajacym sie za lekarz...
  • do lekarza. A lekarz "O, panie Jurku, pan jeszcze żyje?" Warszawa, centrum onkologii, całkiem niedawno. No comments.
  • Skrobnijcie parę słówek co u Was słychać. Mam nadzieję, że jest wszystko w jak najlepszym porządku :) Pozdrawiam ciepło, Anka
  • nie wiecie ,czy osoba po nowotworze płuca(i resekcji),może korzystac z borowiny? moja sąsiadka chyba ma zapalenie stawów i chciałaby skorzystac z borowiny,ale nie wie,czy może,jest 6 lat po skończeniu leczenia-miała tylko naświetlania po resekcji płuca
  • Co u Was słychać? Skrobnijcie cosik, jak ze zdrówkiem Waszym...
  • 2.8%?!(4)

Hej, Moja mama miala zdiagnozowana ostra bialaczke szpikowa w listopadzie ubieglego roku. Otrzymala pierwsza chemie ktora skonczyla sie w polowie grudnia. Po badaniu szpiku po pierwszej chemii okazalo sie ze zostalo jeszcze 7% blastow (z 25% ktore byly przed leczeniem). Wiadomo, zaplanowana byla druga chemia. Z roznych wzgledow zdrowotnych jeszcze sie nie rozpoczela. Dopiero w ten poniedzialek mama miala badany szpik kosty poraz wtory. Okazalo sie ze zostalo "tylko" 2.8% blastow...
  • j/w. Kończy się listopad, więc pytam czy już macie to z głowy. Buziaki, Anka
  • Zaproponowano mi zakup preparatu o nazwie Alveo, podobno wzmacnia organizm i może być bardzo pomocne w rekonwalenscencji po leczeniu chemicznym. Mam pewne obawy co do skuteczności tego preparatu. Czy ktoś z państwa stosuje ten preparat, albo coś o nim słyszał? Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam, Katarzyna
  • Pytałam już na innych forach, ale nie uzyskałam, żadnej odpowiedzi :( Może tu uzyskam potrzebna mi informację. Szukałam w necie, ale też nie mogłam znaleźć. Oki, przejdee do sedna sprawy... Czy jest możliwy (i teraz pytanie,c o ) rak? guz? nowotwór? na skroni, a właściwie tuż na linii włosów? Czy guzki rakowe bolą, czy mają regularny kształt, czy skóra nad nimi jest "ruchoma"? znalazłam coś takiego u siebie , a ponieważ w styczniu pochowałam obie babcie które chorowały na raka, zaczyna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się