Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      no

no

(108 wyników)
    • Przede wszytskim, super, ze takie forum istnieje! Znalazlam przypadkowo i oderwac sie nie moge od czytania. No i swiadomosc, ze Wy mnie przynjamniej zrozumiecie, bo wiadomo jak to bywa ze zrozumieniem u nie-migrenowcow :/ Chcialam opisac swoj przypadek i ulyszec wasze opinie. Moze nawzajem sobie pomozemy choc troche? Migerny mam od 5 lat. Zeczely sie po dosc duzym stresie, jaki przeszlam i tak juz zostaly. Nie znam nawet dokladnej listy wywolywaczy, ale napewno jest to w...
    • Ależ zla jestem! Nie pale, malo piję, zdrowo się odżywiam, ruszam się sporo, nie biorę dużo leków i siadla mi wątroba...Bilirubina 2,4 (norma 1,2) zakaz bezwzględny : picia, zażywania magnezu, mariomigranu(mi pomagal), leków p- ból. Siedzę i rycze, tak bardzo staram się żyć zdrowo, leki bralam w ostateczności, alko raz w mies.-góra 2 piwa lub biale wino i po co? wszysto to chyba nie ma sensu, te moje starania, perspektywa migrenowych wakacji z dwójką dzieci bez p-ból. t...
    • aż się boję co mnie jutro czeka w torebce mam skierowanie do szpitala i pudełka leków i czekam. Oczywiście musiało mi się to jeszcze zbiec z cyklem :(
    • witajcie, dzisiaj zaliczyłam taką migrenę jak dawno nie było, z wszelkimi efektami pomocniczymi: zawroty, dźwiękowstręt, dreszcze, nudności.....full wypas a jak u Was dzisiaj?
    • znalzlam w moim miescie kontakt do fizjoterapeuty ktory zajmujie sie "uwalnianiem" ludzi od bolu migrenowego.. dzis w pracy przypadkowo sie zgadałam i dowiedzialam sie o nim ze ma spore osiagniecie..mowia o nim "świety eryk" z racji tego ze pomogl ludziom bliskim samobojstwa pozbyc sie bolow migrenowych pochodzenia kregoslupowego i od napiecia miesni.. u mnie w pracy pomogł az dwojgu ludziom! moj mąz tez dzis dzwonil do warszawy do doktora Dobersztyna i ten z kolei po usluszeniu ...
    • Po długim czasie względnego spokoju wczoraj mnie dopadła. Na szczęście to już nie taki atak, jak kiedyś - ból głowy raczej jak ćmienie, ale nieprzyjemne. Oprócz tego typowe dolegliwości migrenowe, czyli kibelek, haftowanie, nadwrażliwość na zapachy: cholera, czułam zapach folii bąbelkowej (lubię postrzelać) i świeżo naostrzonego noża (taki metaliczny...). Wczoraj faszerowałam się ibupromem, który lekko przytępiał ból, ale wiadomo, na samopoczucie nie pomagał. Dziś obudziłam się z dalszym ćm...
    • Już miałam w ten poniedziałek iść do neurologa po jakis nowy być może skuteczny lek a tu się właśnie okazało, że jestem w ciąży. Jedno dziecko małe - zbuntowana dwulatka, test ciążowy z dwoma kreskami + moje bóle głowy... jak ja to wytrzymam?
    • Kodeina(21)

Pomóżcie, siostry! Chcę się wyzwolić od tego syfu, bo wpadłam w błędne koło - biorę po kilka tabletek efferalganu z kodeiną codziennie i już nie wyrabiam. Zaczęłam od jednej raz na kilka dni, teraz to są już naprawdę hurtowe ilości. Oczywiście żaden geniusz mi nie powiedział, że tak to się może skończyć - piszą tylko recepty i załatwione. Od trzech dni staram się nie brać kodeiny, no i umieram. Teraz już sama nie wiem - czy mam definitywnie po prostu odstawić ją czy też powoli zmniejszać...
    • Witam Odzywam się ponieważ popadłam w jakieś zamknięte koło. Od iluś lat mam migreny. Pomaga mi efferalgan z codeiną /plus aviomarin w razie czego/. Początkowo przerwy w bólach były dłuższe, potem już nie. W momencie kiedy miałam już tylko codzienną mękę bez chwili wytchnienia polazłam na biofeedback. Pomógł ale tylko początkowo. Potem wszystko wróciło. Jednocześnie zauważyłam nagłe dopadające mnie fale depresji. Nie zwykłe "smucenie", ale to jakby się wpadło w czarną próżnię i to za...
    • Dziewczyny, zaciekawilo mnie ile z nas bierze to lekarstwo i z jakim skutkiem. chcialabym bowiem mniej wiecej zorientowac sie jakie z branych przez nas leki maja najwieksze sukcesy, zauwazylam bowiem ze czesto powtarzaja sie pozytywne glosy na temat Neurontin (gabapentin) i Topiramat/e (Symtopiram, Topamax, Erudan, Topimatil, Topimerck) no wiec zaczynam: 1 ja - z pozytywnym Topamax Minnie
    • Witam! Po swoich kilkuletnich obserwacjach zauwazyłam, że najczęsciej miewam bóle głowy, gdy zmienia sie pogoda (choć to nie jest jedyny powód gdy boli głowa). Niezależnie od tego czy zapowiadają niż, czy wyż. Ból poprzedzony jest różnymi objawami. Czasami jak wstanę rano i spojrzę za okno to wiem co mnie czeka w ciągu dnia. Wczoraj na przykład było cały dzień pochmurno, deszczowo i dośc ciepło + 8 stopni. Dzisiaj rano słonecznie, -1 stopień i snieg. No i oczywiście łepetynka j...
    • Od 6 tyg nie tyle, ze nie mialam migreny, ale nawet bolu glowy! Niesamowite! Bylam 30 dni na diecie obnizajacej poziom candidy i przy okazji pozbylam sie migreny. Zobaczymy na jak dlugo...
    • Nawet jak slow nie rozumiecie, to widoki znajome, oj znajome.. :) www.vid3o.net/v/2u_mWYIZ7ho/migraine-blues-music-lyrics-by-fred-sheftell-md.html Minnie
    • dzis doswiadczyłam czegos dziwnego.. nagle, zupelnie nagle w pracy zaczelam dziwnie widziec.. trudno to opisac..szkod ze nie mozna tu tego narysowac.. no ale w kazdym razie mialam wrazenie ze patrze przez gruby pierscien cos w rodzaju obręczy , przez jej srodek a ta obrecz poskladana była jakby z trójkatów, pasków i falowała, drgała.. no cos niesamowitego..strasznie sie zdenerwowałam, trzymało mnie to z 15 minut.. wyszłam do toalety, spusciłam nisko głowe, wymasowałam skronie i ...
    • Witam, Z migreną zyje juz ładnych pare lat. Nauczylem sie z nią mniej wiecej walczyc tzn od ok. dwóch lat, w chwili pojawienia sie aury łykam dwa ibupromy max i jesli jestem np w pracy to mobilizacja wystarcza mi zeby dalej robic swoje oczywiscie nie w stu a powiedzmy w 80%. Unikając wszystkich czynników które u mnie sprzyjały pojawianiu sie migreny (np coca cola, słońce, kofeina w kazdej postaci, [orzechy-nawet nadzienie orzechowe np w batonach]itd) nie wystepuje juz u mnie at...
    • piszesz o tym neurologu z poznania ze nie alowalas kasy.. mnie nie chodzi o kase tylko by znalezc kogos kto mi pomoze..moze to byc nawet sam diabel.. haha a tak powaznie to napisz cos wiecej o tym lekarzu, czym sie zjamuje jakie ma metody leczenia i czy sa skuteczne..no i na ile skuteczne..ja mam ostatnio strasznie zrzwscieczone migreny ..w ostatnim miesiacu 17 atakow..juz nie mam sil..do poznania wprawdzie 600km..no ale polska to nie australia..
    • Właśnie przed chwilą po raz pierwszy w życiu zobaczyłam przed oczami płynącego, świetlistego zygzaka. Czy to aura? Czy ja zaraz będę miała migrenę-monstrum? Miewałam już mroczki, pojedyncze światełka, ubytki pola widzenia i inne atrakcje, ale węże świetlne do tej pory nie brały w moich migrenach udziału. Sama nie wiem, czy brać na zapas leki p-ból. czy poczekać na rozwój sytuacji...
    • od 7 dni mam ciągły ból głowy, z tyłu na dole... 7 dni temu obudziłam się z bólem głowy okrutnym, takim migrenowym, chyba... Zażywałam Nurofen, trochę przechodziło... Dzisiaj już lepiej, tylko takie "ćmienie"... i ból szyi Mam 38 lat, wcześniej to zdarzyło sie pod koniec studiów i ponad 2 lata temu na początku drugiej ciąży. Ale na drugi dzień przechodziło... Czy to początek migren? Czy lekarz mi coś poradzi? Czy może coś innego? Akurat wypadło na Święta i nie wiem czy powinnam jutro i...
    • Moja neurolog właśnie przepisała mi ten lek. Jest od padaczki i od migreny do codziennego połykania. Czy ktoś go brał? Jak się po nim czuł, jakieś skutki uboczne?
    • Też nowy lek. Przepraszam, że w nowym wątku, ale może łatwiej będzie znaleźć. Skład ten sam, co efferalgan z kodeiną: paracetamol 500mg, kodeina 30mg. Na receptę, opakowania po 10 i 30 tabletek. No własnie - w formie tabletek. To ważne, bo mnie sie przydają, kiedy nie mam jak rozpuścić efferalganu, a potrzebuję, to łykam. Należy pamiętać, że wciąż efferalgan jest lepszy np. na żołądek, bo łagodniejszy przez swą formę, no i szybciej działa, ale forma tabletki do połknięcia niejednokrotnie wyg...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się