terapia

(9 wyników)
  • Witajcie, czy są tu Mamy zdrowych dzieci urodzonych w trakcie leczenia depresji/nerwicy? Proszę o odpowiedzi kobiety, które przeszły wspólnie z lekarzem przez ten trudny okres, pozdrawiam
  • Witajcie, Jestem na początku ciąży i czuję się fatalnie. Wiem, że kiedyś był tu na forum wątek dotyczący ciężarnych kobiet z depresją/nerwicą, ale gdzieś się zapadł. Pomyślałam, że rozpocznę więc od nowa. Moja sytuacja jest taka: mam nerwicę depresyjną. W zasadzie borykam się z tym od lat, ale od zeszłego roku sytuacja znacznie się pogorszyła. Od kilku miesięcy brałam leki i było znacznie, znacznie lepiej. Jednocześnie obydwoje wraz z mężem bardzo chcieliśmy mieć dziecko....
  • to info dla wszystkich przyszlych mam z ciazami zagrozonymi, czyli tymi spedzanymi bez ruchu. O ile funkcjonowania takich zmysłów jak wzrok, słuch, czy węch jesteśmy stosunkowo świadomi, o tyle z posiadania innych niemal nie zdajemy sobie sprawy ? zmysł dotyku, przedsionkowy, propriocepcji, czy kinestezji. Wśród umiejętności będących końcowymi produktami rozwoju integracji sensorycznej można wymienić: zdolność do koncentracji uwagi, samoakceptację i samokontrolę, zdolność d...
  • Witam wszystkich. Jestem w 7 tygodniu ciąży. 2 tygodnie temu stwierdzono u mnie bakterię e.coli w moczu (10'6) + sporo leukocytów. Dwóch ginekologów stwierdziło, że nie można czekać do II trymestru i dostałam amoksycylinę 250mg. Nie przepisano mi jednak żadnych preparatów osłonowych, czy probiotyków, żeby podobno nie przeciążać tak wczesnej ciąży lekami. Czy orientujecie się może, czy z terapią bakterii w moczu można czekać do II trymestru? No i czy rzeczywiście nie powinno brać się leków ...
  • Jestem w 7 tygodniu ciąży, mam nerwicę. Objaw, który najbardziej mnie niepokoi to moje budzenie się zbyt wcześnie rano i szopka składająca się z kołatania serca, drżenia, strachu, który mnei paraliżuje, no i przeraźliwych skurczów żołądka. Czy to może zaszkodzić dziecku? Leczyłam się na nerwicę ponad 2 lata temu, potem odstawiłam leki, bo stwierdziłam że z tym da się żyć, ale teraz boję się o dziecko.
  • Witajcie, Jestem w 19 tyg. ciąży i od ok 3-4 tygodni mam nasilające się bóle miednicy i kręgosłupa w części krzyżowej głównie po stronie prawej. Już po krótkim spacerze miednica tak boli, że wręcz paraliżuje mi prawa nogę - nie mogę na nią nawet stanąć. Proszę o porady, ćwiczenia, cokolwiek co pomoże mi normalnie funkcjonować...
  • U mojej córeczki w drugiej dobie po porodzie stwierdzono ogniskowe zapalenia płuc. Lekarze uspokajają, że nie ma powodów do dużego niepokoju, ale ja chciałbym wiedzieć, czy to się zdarza u noworodków, jak długo zazwyczaj trwa leczenie (tu powiedziano, że przynajmniej tydzień), jakie są przyczyny - moja narzeczona przechodziła w 5-tym miesiącu infekcję nerek: czy to mogło się przyczynić do obecnego stanu dziecka? A jeśli tak, to czy można było to wcześniej przewidzieć i ewentualnie...
  • Czy ktoś się spotkał z takim eskazaniem? Pozdrawiam
  • Dziewczyny, które brały luteinę -mam do Was pytanie, które mnie dręczy... Jestem w 15tc5d i od początku ciąży biorę luteinę dopochwową (oraz Kaprogest), bo w 6tc zaczęła odklejać się kosmówka i był krwiaczek. Ok. 10tc kwriaczek się wchłonął i z kosmówką także już było w porządku. Jednak lekarz (do którego nie mam jednak 100% zaufania) stwierdził, że "ciążę chronimy do 16tc, więc luteinę i kaprogest miałam brać w dalszym ciągu. Ok. Ale jakież było moje zdziwienie dziś na wizycie, gdy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się