Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      terapia

terapia

(11 wyników)
    • Są też takie fajne leki, które usypiają - i zamiast nerwowego dziecka jest "warzywo"... Moja córka jako dzieciak bywała nadpobudliwa - nie dawałem psychotropów, nie biłem, w chlewiku na łańcuchu nie zamykałem. Jakoś sobie radziliśmy, zwykle sobie ustępując, choć czasem parę miesięcy z sobą nie rozmawialiśmy. Wiedziałem, iż czasem na niej odbijają się moje rodzinne i zawodowe kłopoty - nie tylko jej. Przez przypadek bardzo pomogła nauka jazdy konnej - uświadomiła sobie, iż z konie...
    • No i dobrze. Przynajmniej nikt nie bedzie mial prawa twierdzić, ze rząd z tym nic nie robi.
    • Strasznie- wlosy byly przerabiane na plutno. A gdzie mydlo? Te zaklady chemiczme w Oswiecimiu powinny byc tez odwiedzane. W koncu to wiezniowie zbudowali.
    • na 95% katolik - wierny uczeń swoich pasterzy
    • I to była piguła a miota się w tej bolszewickiej partii jak niegdyś agitator PZPR
    • to prawda, jest nas wielu a odnajdujemy sie tylko na lamach forum . Tak trudno o tym w zyciu mowic. W dodatku w tym kraju wystarczy dac do zrozumienia ze posiada sie jakiekolwiek emocje, a slyszy sie : nie histeryzuj. Spotkania DDA to swietny pomysl ale to getto - jestesmy zamknieci we wlasnym gronie i nikt oprocz nas, tych zdecydowanych na terapie, nie chce sluchac o problemie. A problem jest ogromny i dotyczy b. duzej ilosci ludzi. To problem spoleczny ktory jest w dalszym ciagu traktow...
    • Mocny tekst. Nie jestem DDA, ale mam przyjaciół, którzy są z tej grupy. Wiem, że takie osoby potrzebują więcej wsparcia i zrozumienia niż inni. I na pewno nie potrzebują, aby ich oceniać, chociaż często myślę "co Ty wyprawiasz człowieku, sam sobie robisz krzywdę". Teraz mogę zaledwie "trochę" zrozumieć. Dziękuję.
    • Andrzej Samson nie zyje i musze przyznac, ze szkoda mi Go jako czlowieka. Byl podwojnie chory. Jego kontakty z dziecmi byly stanowczo nie do przyjecia, ale widac nie potrafil zapanowac nad swoja natura. Pamietam, ze bardzo lubilam czytac jego artykuly, porady w czsopismach. Byly ostre, bezkompromisowe. Tym wlasnie sie charakteryzowal i tym zdobyl publicznosc. Gdy wyszedl z wiezienia, wielu tropilo Go jak psa, z sugestia ze symuluje. I co teraz? Czesc Jego pamieci
    • Być może Andrzej S. jest pedofilem. Ale z wypowiedzi pani prokurator wynika, że prokuratura nie bardzo ma na to dowody. Po pojawieniu się tej sprawy w mediach, byłem osobiście przekonany o winie Andrzeja S. Teraz jestem mniej przekonany, kiedy okazuje się, że znaczna część podawanych informacji okazuje się być jedynie szumem medialnym, włącznie z tak nagłośnionym przyznaiem się do winy. Czytałem wywiad z Andrzejem S. i nie wiem, czy jego wyjśnienia mnie przekonują. Ale z kolei pro...
    • W Polsce nikt nie prześladuje gejów i lesbijek. Dlaczego zatem są oni tak agresywni i nachalni? To daje dużo do myślenia.
    • Nie sadze zeby opinie Sammsona wyglaszane z aresztu byly tylko obrona pedofila. Mysle ze zeczywiscie jego terapie byly malo akceptowane. Jednakze zadaniem prawa jest ochrona przed szkoda a nauczanie. Jezeli oskarzenie nie udowodni ze istnieja poszkodowani to nie moga Samsona skazac. Jezeli rodzice dzieci nie lubia jego terapii - to powinni zainteresowac sie tym przed rozpoczeciem terapii. To ze im sie terapie nie podobaja to nie znaczy ze dzieci poniosly szkody. Jak dlugo dzieci n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się