terapia

(8 wyników)
  • Jestem laikiem w tych sprawach dlatego pytam,czy każdy psychoterapeuta ma swojego superwizora?A co z psychologami? Psycholodzy(czy też psychologowie) przecież też prowadzą terapię,czy każdy z nich też ma swojego superwizora i czy jest jakaś ewentualna różnica między terapią u psychoterapeuty a u psychologa?
  • Bardzo proszę o radę: Może ktoś mógłby polecić mi dobrego, sprawdzonego psychoterapeutę w Warszawie. Chodzi raczej o terapię długoterminową. Wiem, że dobór terapeuty to kwestia indywidualna, ale mam wiele poważnych problemów i bardzo potrzebuję terapii. Proszę o pomoc.
  • Znalazlam sie na ostrym zakrecie i potrzebuje pomocy. Czy ktos zna dobrego psychoterapeute w Lodzi ? Bardzo dziekuje za wszelkie informacje.
  • Witam Wszystkich, jestem studentką SWPSu. W tym roku wybieraliśmy specjalizację. Ja chcę być w przyszłości psychoterapeutką, więc wybrałam specjalizację kliniczną. Do skończenia studiów zostały mi trzy lata, ale już teraz chciałabym wiedzieć - co dalej? Bo same studia to nie wszystko. Jakie mam mozliwości przeprowadzenia swojej kariery zawodowej, żeby być psychoterapeutą wpisanym na listę PSP.
  • Proszę o pomoc! Prawdopodobnie padłam ofiarą osoby, która podaje się za psychoterapeutę, który działa na moją zgubę, wykorzystując wiedzę o mnie i nie tylko. Mam wątpliwości co do etyki postępowania. Gdzie szukać informacji, pomocy???
  • Jakimi cechami powinien charakteryzować się człowiek, od którego potrzebujemy profesjonalnej pomocy w czasie załamania, depresji, nawarstwienia problemów, niepokojących zmian w nas samych, w bólu egzystencjalnym, w dotkliwej samotności? Czego możemy oczekiwać od lekarza, czego od psychologa? Kto to jest "profesjonalista"? Zachęcam do dyskusji. Sarenka
  • Witam wszystkich serdecznie!Noszę się z zamiarem podjęcia starań o zdobycie uprawnień psychoterapeuty/doradcy małżeńskiego.Czy ktos się orientuje, gdzie można takowe uprawnienia zdobyć i ile to kosztuje?Za wszelkie info. będę bardzo wdzięczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się