terapia

(9 wyników)
  • Przyznaję, ogromne wrażenie zrobił na mnie program "Pod napięciem". Myślę o wielu, wielu chorobach genowych i myslę o tym, jak na genetyce - juz od LO mówią o terapiach genowych. Jestem bardzo tym zainteresowana, bo mam w rodzinie chłopca chorego na dystrofię mięsniową Duchenna. Nieprawidłowy jeden gen, kodujący jedno białko... Zaburzenie na poziomie jednego genu, a dla dziecka ...wyrok. To samo z muko i wieloma innymi chorobami genetycznymi. Na studiach medycznych, na genetyce - mówią,...
  • Witam wszystkich bardzo serdecznie! Wiem że "choroba" mojego dziecka jest malutkim problemem w porownaniu do problemów poruszanych na tym forum - nie mniej jednak może Wy bedziecie potrafili mi pomóc. Mam 8 letniego syna, ktory w wyniku bardzo długiego i trudnego porodu (vaccum) jąka się - jąka się od 2 roku życia- ale od kiedy poszedł do szkoły bardzo się to pogłębilo - powiem szczerze że nawet ja jako matka mam już problemy z porozumieniem się z nim:(:( - byliśmy u kilku ps...
  • ktoś taki wymyślił, ktoś przegłosował. Co będzie oznaczał dla pacjentów? wydarzenia.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8088189&rfbawp=1131784934.623 e.
  • Dostałam takiego maila dzis rano, mam te przetlumaczoną ulotkę jesli ktoś jest zainteresowany prześle mailem. Chyba jest zbyt długa zeby ja tu cala kopiować "Moi Drodzy, Mam do Was wielka prosbe: staram sie rozprowadzic w Polsce informacje o szpitalu dla dzieci, w ktorym jestem wolontariuszka. Szpital leczy dzieci chore na raka i inne ciezkie choroby dzieciece, ma w tej dziedzinie najlepsze na swiecie wyniki, a na dodatek przyjmowane sa dzieci z calego swiata i leczenie je...
  • wszystko wskazuje ze mój syn ma tę chorobę.czekam od kwietnia na wyniki badań genetycznych.jez eli ktoś ma dziecko z tą chorobą proszę odane na ten temat .nie mogę znalezć żadnych artykułów.
  • Tak ,jutro mam urodziny ,aż wstyd sie przyznać które?.Od 28/02/2007 jestem sam żonka "odeszła" stwierdziła,że dużo nas dzieli,a jednocześnie łączy.Dzisiaj byłem na mediacji i postanowiłem abyśmy poszli na wspólną kuracje,tylko czy to coś da?.Boje sie zaczynać kolejny rok zycia,co robić????????. Adam tata Bunia-Roberta-aniołka.
  • W polsce niewiem czy ktos sie tym zajmuje a opiekujac sie coreczka 3letnia kolezanki jak nic mam wrazenie ze bidulka ma depresje. dzieciatko co chwile mowi jestem smutna, uderza w placz, lezki leca, mama nie dzila jak lek bo jestem smutna to w kolka, ma ogromna empatie, np. niemoze ogladac pinokio bo chlopca krzywdza, i innej bajki niepamietam tytulu, mala ma rowniez padaczke, a jest nad wiek elokwentnym dzeciatkiem. Terspeuta specjalista bylby potrzebny na terenie t...
  • Prośba(5)

Mamprośbę.Moj koleżanka z pracy urodzła synka z zrozszczepem wargi i podniebienia może znacie jakieś stronki lub linki o tej wadzie .Bardzo chciałabym jej pomóc.Dziękuję
  • Poszukuję informacji na temat powstania zespołu Hornera. Znam objawy ale nie wiem dokładnie jak powstają. Czy u kogoś stwierdzono ten zespół po operacji? Dziękuję i pozdrawiam! elasie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się