-
allegro.pl/versace-cruise-hm-sukienka-100-jedwab-r-42-i2510891294.html?source=oo
Mam taką w rozmiarze 36. Zastanawiam sie czy nie za skromna, chociaz ma duzy ozodobny guzik. Poza tym jako 30 letnia matka dwójki dzieci nie będe przecież próbowała przyćmiewac panny młodej hehehehe :D
Mam do niej jeszcze szeroki pas versace z dużą klamrą, w taki sam wzór. . Jakie dodatki??? myslałam o czerwonych pantofelkach na szpilce.....
-
Otóż, taka sytuacja:)
Kuzyn się żeni wnet. Dokładnie syn siostry mego ojca. Huczne weselicho, trąbią już o nim dwa lata, lista gości pęka w szwach. Kontakty zawsze mieliśmy dobre, to już pewnie myślałam, coby tu kuzynowi kupić w prezencie.Jego narzeczona jest chrzestną mojego synka. Do ciotki mówi ,,babciu''. Wakacje wspólne, urodzinki, i tak dalej. No i pewnego razu z jakieś dwa miesiące temu sie mnie pyta kuzynka, siostra tego wnet żeniącego się kuzyna, czy mi się podobało zaproszenie bo ś...
-
Ja ogolnie nie znosze wesel, szczegolnie z duza iloscia gosci. Wszytsko sie ciagnie i ciagnie w nieskonczonosc. Najpierw stanie w kosciele, potem stanie w kolejce do pary mlodej z zyczeniami, potem pielgrzymka do samochodu i jazda do miejsca gdzie jest wesele. Czesto i gesto czekanie na pare mloda az dojada i wejda. Potem oczekiwanie na obiad itp itd....do tego czesto, gesto dochodzi mierna muzyka, spoceni gosci, placzace dzieci. W zyciu bawialm sie dobrze na 1 weselu, unikam jak ognia takich...
-
Ślub szczęścia nie daje, a wesele to strata kasy. Jednak wesele musi być huczne. :D Paradne..
wyborcza.pl/1,75248,12398433,Slub_szczescia_nie_daje__Ale_wesele_musi_byc.html
-
Musze ogarnac wesele i nie wiem od czego zaczac,ale oczywiscie pomozecie.
Slubu koscielnego nie bedzie bo nie moze byc wiec jeden problem mniej,ale ma to byc wesele takie z prawdziwego zdarzenia miejsce w szczecinie wybralam i mam termin slubu,co dalej?
-
Sezon weselny w pełni, więc temat na czasie. Czy te wszystkie przysłowiowe obciachowe obyczaje weselne jeszcze istnieją? Krążą legendy o pijanych wujkach w głową w sałatce, o obmacywaniu siostrzenic, o obowiązkowym całowaniu się świadków (?!?), o obleśnych zabawach oczepinowych, itd. Kiedy i gdzie tak jest? Ja byłam na kilku weselach w swoim życiu (miastowe i małomiastowe) i niczego takiego nie było. Nikt się nie nawalił wódą do desek, jak ktoś przesadził a alkoholem to po prostu szedł spać, ...
-
Wesele będzie 1 czerwca. Spodobała mi się taka sukienka:
www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Kobiety//Kolekcja/Sukienki/101264/3
Co o niej sądziecie?
-
Wiem, temat oklepany, ale - byc moze - okolicznosci inne;-)
Jest zaproszenie na wesele. To nie jest nikt z rodziny, ani zadni tam bliscy, ani nawet dalsi przyjaciele. Ot, wypada na nim byc. Dzieci mile widziane(wiadomosc z pierwszej reki) i tych dzieci bedzie nawet niemalo, jednak nie jestem pewna, czy akurat niemowleta beda. Stolik bedziemy dzielic z tymi samymi osobami, co zawsze(czyli "swoimi"), dzieciatymi - powyzej 5 lat. Wychodzi, ze ja jedna przy stoliku mam 10 miesieczniaka.
Na upar...
-
ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=haneke_29&photoId=1186561
Będę w 5 miesiącu ciąży, więc taki "swingowy" krój bardzo mi odpowiada. No i z wyżej wymienionego powodu nie mam w czym przebierać jakoś bardzo. Wesele na początku maja na około 80 osób.
-
Mam taki dylemat dostaliśmy zaproszenie na ślub i wesele w zaproszeniu mamy tekst taki aby zamiast kwiatów przynieść wino aby umilić wspólne chwile tak się zastanawiam czy to taka nowa moda żeby para ślubna nie musiała kupować alkoholu na wesele ? Jak myślicie ?
-
Mam małego chłopca - 3,5 roku:) pod koniec miesiaca mamy wesele mojego szwagra, czyli ojca chrzestengo tegoż chłopca:) Zastanawiam się jak ubrac takie małe dziecko, żeby z jednej strony było ładnie i elegancko, a z drugiej strony chciałabym uniknac napuszonego efektu "stare - małe". Myślałam o jakichś ciemnych bucikach, spodniach i koszuli ale bardzo mam pomysł co do uszczegółówienia tego;) poradzicie?
-
z osobami towarzyszącymi? I czy stosuje się zasadę robienia ''wywiadu'' w rodzinie, aby uzyskać informację, że osoba ma/nie ma stałą ''połówkę''?
-
Koleżanka zaskoczyła mnie zaproszeniem.
Planowała wesele od roku i wtedy się jeszcze nie znałysmy tak dobrze , a ostatnio(powiedzmy od kwietnia, maja się zaprzyjaźniłyśmy(koleżanka z pracy)
Zaprosiła mnie /nas na 3tyg przed weselem.
Ja mam teraz mnóstwo wydatków-remont, nowe auto +mnóstwo kasy wpakowane w naprawy starego auta-i tak na nic.
Ile wypada dać ?
Prawdę mówiąc stać mnie jedynie na 200 zł.
Wesele w ten weekend.
-
Wesele jest w dalszej rodzinie jeżeli to ma jakies znaczenie. państwo mlodzi zażyczyli sobie "bilety ze znakiem wodnym" zamiast prezentów dlatego pytam ile.
-
Mam takie głupie pytanie, ale powstała o to mała scysja i nie wiem jak się ustosunkować. Temat wesela. Czy kulturalne jest, jeżeli są karteczki na stołach, gdzie kto ma siedzieć, samemu je przestawić i się przesiąść. Potem w trakcie imprezy to sama uważam, że niech każdy sobie siada gdzie chce, ale na samym początku?
Przyznam, że sposób usadzenia gości był dość starannie przemyślany i trochę to wyglądało przez moment, jakby ta konkretna para nie chciała usiąść koło tych akurat osób.
Oni t...
-
Pomijam względy finansowe, bo nie tylko dlatego się odmawia.
I jak odmawiacie kiedy nie macie naprawdę dobrego powodu?
-
Szykują mi się latem dwa wesela, rodzina na tyle bliska, że odmówić udziału nie wypada. Zastanawiam się jak to w ogóle będzie wyglądać, albowiem mamy 2 dzieci, starsze spoko, na tyle duże, że może sobie usiąść przy stole (mam nadzieję, że będzie dla niego nakrycie), zjeść, potańczyć, ale maluch niespełna dwuletni jest na etapie "interesuje mnie wszystko, wszystko chcę wziąć w łapki, wszędzie wejść", czyli że przynajmniej jedno z nas będzie musiało właściwie bez przerwy za nim biegać. Wyjść te...
-
No wlwsnie, taki dylemat,
W bliskiej rodzinie wypada nam wesele. Kombinowlismy z urlopem tak,by na tym weselu wystapic razem. Z roznych logistycznych powodow sie nie dalo. I wychodzi, ze mam isc sama.
No i nie wiem , jak to bedzie wygladalo? Wszyscy sparowani, a ja? No niby mam dzieciaki, musza ze mna isc, bo nie ma kto z nimi zostac, ale synowie nieco za mali, by za partnera tanecznego robic.
Macie doswiadczenie z byciem na takiej imprezie solo?
Oboje z mezem rozwazamy, czy nie ...
-
czy ktos z was wziął kredyt na wesele albo ma zamiar go wziąść. Za ile go przygotyowujecie?? i czy wyobrazacie sobie sam slub bez zadnego wesela? :))
-
Idę na wesele. Zabrać ze sobą dzieci czy nie? Dzieciaczki mają 6 i 7 lat. Pytam Was o zdanie, o Wasze doświadczenia z weselnych zabaw.
Kiedy dzieci były parę lat młodsze, byłam na weselu z nimi i powiedziałam sobie "Nigdy więcej!". Cały czas doglądanie czy śpią, czy nie płaczą, latanie z sali do pokoju. Nogi bolały mnie od tego biegania. Teraz są większe, ale to nadal maluchy. One bardzo by chciały iść, a ja chciałabym się dobrze bawić bez zamatrwiania.
Po tamtym weselu wyznawałam zasadę:...