Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      wesele

wesele

(31 wyników)
    • Dostalam zaproszenie na wesele i slub koscielny. Wesele bedzie we wrzesniu 2012, kiedy moje dziecko bedzie mialo 5 miesiecy (obecnie jestem w ciazy). To jest moje pierwsze dziecko, wiec jeszcze nie mam doswiadczenia - dlatego zapytam sie was, mam, czy to w ogole dobry pomysl by jechac? Ja sama mam pewne watpliwosci. Slub i wesele odbywaja sie 500 km od nas, czyli trzeba dojechac - slub zaczyna sie o 12 w kosciele, czyli bysmy musieli wyjechac bardzo wczesnie rano by dojechac na czas. Potem je...
    • Za 1 m-c jedziemy na wesele do Piły- jestesmy z Gdańska (trzeba liczyc 3-4h jazdy)i mały bedzie miał 6 m-cy wtedy. Mozemy skorzystac z pokoju na miejscu i teraz sie zastanawiam co zrobic z malym- zabrać ze sobą czy zostawić z teściową? Karmię piersią. Jest to wesele znajomych, więc na miejscu nie bedziemy mogli małego zostawic w pokoju z rodziną ewentualnie na 1 h z koleżanką i jej mężem a reszte czasu na zmianę z moim mężem pilnować. Wiem, nie ubawimy się za bardzo...ale... Dr...
    • w sierpniu mamy wesele. Moja córeczka skończy 5 miesięcy. Karmię piersią, nie dopajam bo nie lubi pic z butelki! Co mam zrobić, zabrać małą na wesele? ale to nie jest chyba najlepszy pomysł, bo to nie impreza moim zdaniem dla tak małych bobasów:( W domu mam komu zostawić, mama, siostry, lecz czy Ona będzie chciała pic z butelki? czy nie odzwyczai się przez 2 dni od piersi-tego najbardziej się boję. Ma skazę białkową. Będę musiała chyba kupić mieszanki dla alergików, jak najlepiej postą...
    • Pod koniec sierpnia mam wesele brata. Cala rodzina na nim bedzie wiec nie mam z kim zostawic malej (bedzie miala pol roku). Wiele osob mowi, ze takie male dzieci niezle znosza takie imprezy, ale jakos nie jestem przekonana :/ Przeciez to straszny halas, mnostwo ludzi... Zarezerwowalam pokoj w tym hotelu i planuje opieke nad coreczka na zmiane z rodzina. Jakie macie doswiadczenia z takimi sytuacjami? Bralyscie kiedykolwiek dziecko na sale weselna?
    • za miesiac mam wesele przyjaciolki , dziecko bedzie mialo 5 mcy ,karmione tylko piersia, jezeli bylby wyjazd (2h drogi)to od 12 w sobote do 8 rano w niedziele nastepnego dnia. Moze udalo by sie sciagnac pokarm ale czy dziecko nie bedzie plakac panikowac? czasem jak na 1 h wychodze do sklepu to wyczuwa to i placze az zasypia z wyczerpania (tata ja nosi wtedy).Moze nie warto? Mama moja by z nia zostala ,ale to jest kapiel karmeinia nie wiem czy da rade... A brac ja taki kawal drogi nie wi...
    • Mam dylemat.Synek ma 4 m-ce,jak narazie jest wyłącznie na piersi.Za niecałe 1,5 miesiąca mamy iść na wesele najbliższego kuzyna.I nie wiem czy iść ze wzgledu na małego.Będzie wtedy już coś jadł,ale w nocy to tylko przecież mleczko.Byłabym 70km poza domem,zostałaby z małym szwagierka,która twierdzi,że jak spuszczę mleko to będzie ok.Ale przecież nie dam rady tyle ściągnąc?A czy wypije np.mleko modyfikowane?Nie byłoby mnie kilkanaście godzin,w tym prawie całą noc,nie wiem czy jech...
    • Jesteśmy zaproszeni na wesele. Młody będzie miał wtedy cztery miesiące. Mam wielką ochotę iść, ale trochę się boję. Czy ktoś ma za sobą takie doświadczenie? Proszę o sugestie i rady, jak przetrwać.
    • Cześć dziewczyny!Może wy mi poradzicie.W tą sobotę jedziemy z mężem na ślub.Chciałabym zostawić mojego rocznego synka w domu pod opieka cioci.Chciałabym ale zarazem sie boje ze beze mnie np.wieczorem nie uśnie albo będzie sie budził i płakał.Ale też bym chciała sie wybawić,potańczyć.Gdyby impreza odbywała się na miejscu to nie było by problemu w razie czego mogłabym szybko sie zjawić ale to jest 35 km.Co mi radzicie?Jechać sama czy ciągnąć ze sobą małego?Dodam jeszcze ze ciocia jest os...
    • 15 maja moja maleńka bedzie miała 3,5 miesiąca. W tym dniu moj brat bierze ślub. Niestety w innym miescie oddalonym o 200 kilometrów od mojej miejscowosci. Na całe szczęście moja przyjaciółka ma tam teścia. Problem polega na tym że wszyscy robią problem w tym abym przyjechała na wesele. Chociaz maleńka będzie u koleznki - mają mi ją przywiezc do hotelu o 4 rano. Dziewczyny czy to ja jestem głupia czy naprawdę nie powinnam brać małej na taką eskapadę. ja się czuję po prostu jakbym ...
    • jedziemy za 2 tyg.na wesele do rodziny do ustronia.Mamy tam pokój na miejscu więc mysle ze nie bedzie problemu.Ale karmie małego piersią więc poradzcie jak to wygląda w praktyce, czy nie jest za głosno na takiej sali dla małego dziecka?Napiszcie jak wygladały u was wesela z dzieckiem na sali?Acha jadą tez dziadki wiec mozna na zmianę sie małym opiekowac szczegolnie jak o 20 go polozymy spac.
    • Co robić? Mój 10-miesięczny synek jest jeszcze na piersi, zasypia od urodzenia wyłącznie ssąc pierś. W nocy budzi się 2-3 razy, possie i śpi dalej. Cała drże bo zbliża się ślub i wesele przyjaciółki i z moim synkiem zostanie babcia na tą noc. Co to będzie! Mój maluszek sią zapłacze! W dodatku babcię widuje bardzo rzadko! A ślub jest raz w żciu, nie ma szans zabrać go bob tam nie będzie osobnej salki. Poradźcie!
    • Moja bardzo dobra przyjaciółka wychodzi za mąż. 350 km stąd, jedzie sie tam pociągiem z przesiadką. W połowie kwietnia. Lidzia będzie miała wtedy trzy miesiące. Obie babcie sugerują, że jest za mała na wesela i lepiej będzie jak ją zostawię z zamrażalnikiem mleczka. Jeszcze nigdy jej nie zostawiłam nawet na 3h, a tu będzie ponad 24! Zabrać ją? Zostawić?
    • Za dwa tygodnie idziemy z mężem na wesele-jego siostry. Oliwka zostanie z moją siostrą. Przyjadę z imprezy ok.19-20 ją nakarmić piersią i uspić:-) Potem jak sie raz obudzi , to siora da jej kaszkę Sinlac, bo taka jej daję. Przeważnie jest tak, że mała czuje że cos się święci i inaczej=gorzej śpi, jak wyjde z domu... chcę być przygotowana na wszystko, na kilka obudzeń też. Mam dwa wyjścia: 1.Odciągnąć mleko-jesli tak, to w czym zostawić to mleko-normalnie w butelce w lodówce? 2.Jeśl...
    • Witam! 18 kwietnia wybieram się na wesele - moja mała będzie mieć skończone pół roku - i zastanawiam się jak rozwiązać kwestję karmienia?! Mała cycuje się co 2-3 godziny, pod moją nieobecność zostanie z babcią (jakieś 8 godzin) i nie wiem jak to rozwiązać - czy odciągnąć mleko, jeśli tak to ile (jakies 4 karmienia) czy może kupic mieszankę i ten jeden raz podać? Zastanawiam się nad mlekiem modyfikowanym, bo nie bardzo idzie mi odciąganie, męczę sie i męczę i odciągam bardzo niew...
    • Witam wszystkich! W sierpniu wybieramy się na wesele (240km), na którym mój mąż będzie świadkiem, więc będzie tam barzdziej służbowo niż gościnnie. Mam dylemat bo w tym przypadku to tylko ja będę zajmowała sie naszą mała Wiktorią. Ślub jest późno wieczorem i mała na pewno będzie bardzo marudziła. Czy macie jakieś sposoby na jednak dobrą zabawę? Dodam że cała rodzina jaką w pobliżu posiadamy będzie własnie na imprezie weselnej. Bardzo cieszyłam się że w końcu gdzieś sie z męzem r...
    • Starałam się nie doprowadzać do tego że uwiążę się z dzieckiem w domu i będę miała problemy z wychodzeniem. Chodzę raz w tyg na basen, czasem na obiad z przyjaciółką, czy na zakupy...mała wtedy zostaje z babcią albo tatą, z tym że nigdy to nie było dłużej niż 3-4h. W najbliższym czasie czekają mnie 4 wesela, z czego ewentualnie odpuścić mogę sobie 1. No i tu się pojawia problem...w prawdzie z opieką nie mam kłopotu, ale stresuje mnie myśl że mała zostanie z moją koleżanką na całą noc...
    • Mam dylemat, za 2 tygodnie nasi znajomi mają wesele, niestety jest to na tyle daleko, że musilibyśmy jesli w ogole, wyjechać w piątek i wrocic w niedziele. Nie chcemy brać malej ze soba bo to daleko i wiecej by się zmeczyla niz to warto, ale ja z 2 strony sama nie wiem czy mozna takie 4.5 m-czne malenstwo zostawic pod opieka dziadkow, bez rodzicow. na te 2.5 dnia. Karmie systemem mieszanym, mam odciagniete mleko na ta okazje, reszta to mleko z puszki. Czy mialyscie jakies doswia...
    • Witam nasza córcia ma prawie 5 miesięcy, w weekend wybieramy sie na wesele. Mała miała zostać z mamą męża, która ma działkę pod miastem. Teściowa zaproponowała ,że przyjedzie po nią w sobotę rano, spędzą cały dzień na działce, na noc zabierze ją do swojego domu i w niedzielę znów na działkę- przywiezie nam malucha w niedziele wieczorem. Córeczka została już z nią raz na noc- jak miała dwa miesiące a ostatnio spędziła z babcią cały dzień na działce, mam do teściowej pełne zauf...
    • Gabrysia ma 2 miesiące a my zaproszenie na wesele..I mam dylemat czy isć.Mala miałaby zostać z teściową.Bardzo ją szanuje i mam z nią dobry kontakt ale to tylko teściowa.Mała ma swój rytm ,czasami bywa marudna wieczorem a ślub jest o 17.Kąpie ją o 20 i potem butla i spać.Przyzwyczaiłam ją,że dostaje jeść,potem buzi ,smoka w bużkę i odkładam ją do łóżeczka gdzie sama zasypia czasem po 15 a czasem po 40 minutach.Czasami muszę jej pare razy smoka podać ale jej nie wyciągam,nie lula...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się