wesele

(87 wyników)
  • Czesc. Szukam gustownego miejsca na wesele i juz mam powoli dosc poszukiwan.. Czy ktos moze sie podzielic opinia na temat Dworu pod Kasztanami, Palacu w Otrebusach, Villi Czersk czy Dworku w Drwalewie? Moze znacie jakies inne godne polecenia miejsca? W szczegolnosci zalezy nam na dobrym jedzeniu i ladnym ogrodzie. Bede bardzo wdzieczna. :-)
  • chodzi mi o noc poślubną, ja mam to przed sobą więc pytam jak to jest?
  • Nie potrafię wybaczyć mojemu mężowi, że się uparł, żeby zdjęcia na naszym ślubie i weselu robił jego wujek, który nie jest zawodowym fotografem, tylko ma dobry sprzęt i kiedyś trochę pracował w studiu, ale to dawno temu. Zrobił to chyba ze względu na taką tradycję rodzinną, że to wujek fotografuje u nich w rodzinie ważne wydarzenia i żeby poczuł się doceniony. Efekt jest taki, że na weselu zrobił tylko 3 zdjęcia, a ogólna ich liczna to ok. 150 (gdzie wiele ujęć jest powtórzonych). Dlaczego ni...
  • Pod koniec marca zmarł ukochany dziadek mojego narzeczonego. My mamy zaplanowane wesele na październik i w związku z tym, on myśli o przesunięciu ślubu i wesela na przyszły rok. Ja trochę jestem rozczarowana, bo juz załatwiona sala, zespół, kościół. Z drugiej strony rozumiem, że jego najbliższa rodzina będzie miała w tym dniu żałobę i nie będą mogli się w pełni cieszyć weselem. Nie wiem co robić, bo boję się, że jak przełożymy termin, to w przeciągu roku coś się znowu może wydarzyć. Cz...
  • Dziewczyny mam problem. Otóż w ten piątek (tak tak w piątek) mamy wesele mojego kuzyna. No i niestety mąż mój nie może pójść, bo pracuje i nici z wolnego dnia. No i tu jest pytanie. Kuzyn jest jedynakiem i ma małą rodzinę. Z jego strony będzie ok 6 osób i bardzo chciałby, abyśmy i my tam byli. Zastanawialiśmy się z mężem czy nie powinnam pojechać sama. Ale jakoś mi się to nie widzi. No w końcu mężatka, sama na weselu. Co o tym myślicie? Mam rację, czy głupio kombinuję?
  • Cześć, podobny wątek założyłam już na forum ślubnym, ale mam do Was pytanie - czy ktoś z Was nie miał wesela w tradycyjnym tego słowa znaczeniu (kilka dań ciepłych, oczepiny, zespół i tańce do rana), ale jakiś obiad, obiado-kolację w restauracji, knajpie czy pubie. Mam straszne schizy z matką, która niestety stwierdziła, że na takie jedzenie (swojskie jedzenie, muzyka na żywo w tle, bez tańców, od wieczora do max północy (bo zamykają knajpę)) to nikt nie przyjdzie, a jak przyjd...
  • Hallo!Planujemy w przyszlym roku slub z moim chlopakiem,ale nie mozemy znalezc lokalu, gdzie mozna zrobic fajna imprezke.Jestesmy z Torunia i moze ktos podpowiedzialby nam, gdzie mozna urzadzic wesele.Moze byc poza Toruniem rowniez.
  • gdzie się odbyły Wasze wesela?? z czego jesteście zadowolone a z czego nie?? na co zwrócić uwagę?? jak wspominacie teraz ten dzień?? Bardzo proszę, podzielcie się wrażeniami z przyszłą młodą mężatką :)
  • Zwykle na forum slubnym dziewczyny sie chwala, ze wesele bylo swietne, wszystko cudnie sie udalo i ze chcialyby raz jeszcze :) A znacie moze przypadki, kiedy wesele okazalo sie totalna klapa?
  • Tak sobie czytam i czytam, i zastanawia mnie jedna kwestia - jest mnóstwo postów w stylu "za ślub płacił ktośtam", "nie stać nas na ślub" itp. Przecież to nie ślub kosztuje, a wesele. Jak kogoś nie stać na wystawne wesele, to spokojnie może wziąć ślub BEZ wesela. A ilu problemów można później uniknąć, kłótni z rodzicami/teściami, kto za co płacił i ile. Czemu ludzie sobie tak życie komplikują? Czy naprawdę warto wydać pół mieszkania na wesele, żeby potem gnieździć się z rodzicami/...
  • Czy ktoś z Was zrealizował taki pomysł, który chodzi mi "od zawsze" po głowie.Moje koleżanki marzyły o pięknej sukni, białym welonie i setce gości na początek, a ja chciałam w takim momencie mieć przy sobie tylko mojego ukochanego. Teraz dorosłam, z ukochanym planujemy sakramentalny związek małżeński i... w dalszym ciągu mam takie plany - bez wesela. Nie jestem przesadnie oszczędna, naszych rodziców stać byłoby na huczne weselisko, ale my nie chcemy. Moja mama i moja przyszła teściowa wiedzą...
  • Nie moge sobie tego wytłumaczyć (niestety młodzi mi nie wytłumaczyli) co kieruje ludzmi robiącymi wesele bezalkoholowe i to do 10.00. mimo że spokojnie mogłoby być dłużej bo i ludzie się bawili i jedzenia było aż nadto. A alkoholu ani grama nawet szampana na toast; "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" - mam nadzieję :)
  • Czy jest tu ktoś kto robił takie wesele lub był na takim weselu? Chcielibysmy zrobic przyjecie na powietrzu, najlepiej pod namiotem, ale nie mam zupewnie zadnego pomyslu jak sie za to zabrac? Wiem ze sa firmy organizujace wesela, wiec moze warto skorzystac z ich usług? ale nie wiem czy nie wyjdzie za drogo, bo dodam ze nie jestesmy srednio zamozni! Prosze o jakies info na ten temat:) Pozdrawiam
  • jestem studentką, mój nażeczony dopiero skończył studia i szuka pracy, ale za rok planujemy sie pobrać. męczy mnie tylko kwestia wesela - to ogromny wydatek, a my na razie nie zarabiamy. Czy wypada sie zaręczyć i liczyc na rodziców, że to oni pokryją wiekszośc kosztów.dodam, że obie rodziny są raczej dobrze sytuowane, chodzi mi tylko o zasadę - czy decydowanie sie na slub jesli nie moze sie sie pokryc jego kosztow nie jest oznaką nie dorosłości?
  • Mam pytanie do dziewczyn, które zamiast wesela robily przyjecie. Interesuje mnie ten temat, poniewaz nie chcemy robic wesela, ale chcielibysmy zrobic przyjecie w stylu - obiad dwudaniowy i deser lub cos w tym stylu. Chodzi o to ze nie chcemy wesela z tancami i tych zabaw wszystkich , ktorych nie lubimy. Prosze nie komentowac naszego wyboru. CZy ktos z was organizowal swoje "wesele" w inny sposow niz tradycyjny? Prosze o relacje i ewentualne propozycje:) Pozdrawiam
  • Mam pytanie do osób obiektywnych, otóz zostalismy zaproszeni razem z mezem na wesele kolegi. Widze wyraznie, ze maz ma chec isc, ja natomiast nie mam ochoty poniewaz jak dwa lata temu było nasze wesele to Ów kolega był proszony, ale nie zaszczycił nas swoja obecnascia(bedac kawalerem). My teraz musilibysmy zostawic z moja mama trzy miesiecznego dzidziusia i jechac na to wesele 300km. napiszcie prosze jak byscie postapiły. (Dodam, ze piersia nie karmie).
  • Miałyscie sluby z weselem czy bez? Której formy jestescie zwolenniczkami? Osobiscie wolałabym slub bez wesela.
  • Mam już dosyć... Szukam miejsca (głównie przez internet)na wesele dla 100 osób.Kiedy już się na coś zdecyduję i oglądam okazuje się ,że obsługa jest wredna,jedzenie to liche mrożonki,życzą sobie zbyt dużo(dla mnie cena BEZ alkoholu 200-350 zł to dużo). U mnie w rodzinie są same pogrzeby więc nie mam jak sprawdzić lokalu.Czy możecie pomóc mi stworzyć czarną listę miejsc albo polecić cos do obejrzenia? Naprawdę jestem wykończona.
  • czy znacie jakieś fajne miejsca w gdansku,lub jego okolicach,gdzie można zrobić wesele na około 80 osób?Może byliście na takim,gdzie było dużo jedzenia i fajna organizacja?
  • Dostałam w prezencie na weselu od gości w sumie 20 tys. złotych (było 88 osób), prezentów niewiele. To dużo czy mało? Jak to było u was? Zaznaczam, że nie wyprawiałam wesela po to, by się wzbogacić. Tak po prostu wyszło - gdy z mężem zapraszaliśmy gości, nikt nie wspominał o tym o ewentualnych prezentach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się