Forum Ukryte emagiel
ZMIEŃ
      wesele

wesele

(40 wyników)
    • idziemy za 1,5tyg na wesele i tak sobie gawędzilismy ze znajomymi o grubosci kopert na wesele. Wiadomo kazdy daje na ile go stać lub/i jaką ma fantazję. Ale: chcąć aby się młodym koszt wesela zwrócił-okazuje się, ze trezba dac dość sporo, bo wesele w pałacu, gdzie nocleg jest zapewniony za jedyne 250zł za dwójkę, no i po 200zl koszt kazdej osoby, w sensie menu. Ogólnie chcieli wystawnie to mają. Do tego musimy 350km zasuwać, bo to 1h za WWą, a my z południa. Zapewniony jest autokar dla gosci...
    • sukience to duży nietakt ?
    • Wesele brata mi się szykuje w kwietniu dopiero po świętach, ale by jakoś wydatki rozłożyć i nie latać w ostatnim momencie po sklepach chciałabym już mieć coś na oku, poza tym teraz jest dużo różnych sukienek bo studniówki, karnawał i takie tam. A że na ostatnim weselu byłam jakieś 5 lat temu to nie wiem na czym to oko zawiesić. Więc mam dylemat i myślę. Czy takie coś się nada? [img]https://desmond.imageshack.us/Himg638/scaled.php?server=638&filename=2a1y.jpg&res=medium[/img] Wszelkie...
    • Kobity pomóżcie w sobotę idę na wesele i NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA co na siebie włożyć :/ Nigdy nie byłam na weselu zimą, nie wiem czy brać buty na przebranie czy w kozakach siedzieć tam? Ogólnie to nie wiem też co na siebie włożyć, mam czarną ołówkową spódnicę i... to by było na tyle... Sukienki nie kupię bo w każdej wyglądam PRZEPASKUDNIE, mam duży biust, duży brzuch który mi zwisa, ogólnie cała jestem ogromna kurwajegomać :/ (rozm 50-52 góra, ok 48 dół). Potrzebuję czegoś ale sama nie wiem...
    • magielki ile daje sie teraz do koperty?? za pare dni idziemy na wesele do znajomych tak bardzo sie nie przyjaźnimy więc sie zastanawiam ile dać bo mąż mówi że 600zł ja bym dała mniej tym bardziej że wesele jest 1 dniowe a aż tak bardzo bogaci nie jesteśmy jak myślicie ile powinniśmy dać albo ile wy żeście dali do koperty ?? dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
    • Powiedzcie mi moje drogie, ile się kasy daje na wesele bo normalnie nie mam pojęcia. Na weselu nie byłam milion lat i nie wiem. jakie są stawki. NIe wiem nawet jaki przedział. A Wy wiecie wszystko ;-) -- www.maja2008.corcia.pl
    • Wczoraj myslałam o slubach moich kuzynek (siostry).Pierwsza wychodzila za maz 6 lat temu.Wesele na wsi,troche przyjezdnych gosci (ok.100km).Po slubie przyjezdzamy do domu rodziny mlodej i tak:w jednym pokoju panstwo mlodzi poszli spac przygarneli na noc moja siostre i jej chlopaka (materac na podłodze),w drugim pokoju rodzice mlodej, w trzecim siostra mlodej.Na pietrze mieszka babcia, miala 2 wolne lozka.A tutaj jeszcze 16 dorosłych osob,zaproszonych gosci.Ani koca, poduszki,czy matela...
    • W czerwcu idę na tzw.wiejskie wesele do kuzyna męża.Wesele oczywiście w remizie,muzyka disco-polo itd.Z tego co zaobserwowałam na tych wiejskich weselach,a byłam już na kilku bo mąż ma liczną rodzinę,to panuje tam m.in.taki zwyczaj,że wszyscy panowie muszą,zatańczyć z każdą kobietą na weselu.I tu moje pytanie jak odmówić podstarzałemu,podpitemu i spoconemu facetowi z rodziny pani młodej,albo dalszej pana młodego,kiedy przyjdzie poprosic mnie do tańca.Nie jakoś chamsko,ale tak w miarę kultural...
    • właśnie. jaka powinna być, jaką miałyście, a jaką byście chciały? dużo ludzi nie trawi disco-polo (i słusznie), ale z drugiej strony... u mojej kuzynki na weselu był zespół rockowy. grał baardzo fajnie niby -ALE mało kto do tego tańczył...i było tak se. następnego dnia na poprawinach był DJ , który puszczał dużo disco- polo i zabawa była rewelacyjna! My mieliśmy u siebie DJ i muzyka była popowo - discowa (nie disco- polo, tylko kawałki , które były hitami w tamtej chwili). Tańczyl...
    • Dziewczyny kuzyn mojego partnera bierze w przyszlym roku ślub. Nie utrzymujemy kontaktów, ja tego chłopaka nawet nie znam, widzialam go raz w zyciu. Mój partner rozmawial z nim ostatnio jak miał 14 lat. I wiem że na pewno zostaniemy zaproszeni na wesele. nie chcemy oboje na nie iść, ale z drugiej strony to troche chamsko... Poradźcie coś.
    • Jak myslicie mozna w takąletnią sukieneczkę kupić sobie na wesele? Nie mam zamiaru wydawac kasy na ciuch,ktory bym zalozyla na raz, a ta to nawetprzez calelato dolatania i kroj dobry, bez wzgledu na to, czy schudne, czy przytyje... [img]https://www.kappahl.com/ProductImages/KAW_287540_F_1.jpg[/img]
    • Wesele(33)

Dostałam kolejne zaproszenie na wesele :D I znowu z zaskoczenia :D Nawet nie wiedzieliśmy, że się coś kroi ;) I znowu mam dylemat czy iść :P Bo znów sama, ewentualnie z rodzicami. Zastanawiam się czy nie napisać do kolegi z Lublina, ale raz mi odmówił tłumacząc się egzaminami :P Jak się dobrze bawić samej? :(
    • W sklepach nic nie ma dosłownie, to znaczy tu u mnie, a jest tylko orsay, camaieu, i jeszcze ze dwa inne, a do reszty mam kawałek i nie wiem kiedy dam radę sie wybrać, nie wiecie gdzie warto?
    • Na czacie pochwaliły bo nie miały innego wyjścia:) Bardzo proszę o obiektywną opinię fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1934636 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1934635
    • mam włosy krótkie, zapuszczam z bardzo krótkich, od wrzesnia nie byłam sie obcinac, góra tak na wysokosci oczu, a dół do ramion, takie poscinane, i w soboet na wesele idziemy jaka fryzurke mam se trzasnąć?? upiąc? wyprostowac? ,myslałam zeby tez kupic sobie opaske podkolor bluzki (mierzyłam taka super, fioletowa z 3 paskami) no ale czy takiej praiwe 30stce pasuje w opasce wyskoczyc?? dzus bedziemy z moja fryzjerka myslec co mi na soboe ma zrobic, a wyc co radzocie??koczek, zroczek czy n...
    • Ech dziewczyny. To okropny pomysł był to wesele. Ja nie wiem po cholerę ja się na to decydowałam... :/ Miał być cudowny tydzień przedślubny, planowanie, załatwianie, dużo śmiechu i miłości. A co jest? Same nerwy, ból głowy i pretensje. Głównie ze strony rodziców co ciekawe... "My Ci tu organizujemy cudowne wesele, a Ty w ogóle się nie angażujesz!" albo "jak możesz nie mieć od miesiąca zaplanowane ile soku pomarańczowego a ile jabłkowego kupić! Przecież to kwestia kluczowa!" Wrr... Szlag mni...
    • Siedze sobie na forum "Slub i Wesele" i dorwalam, taki watek o hotelu "Złote Deby" (zeby bylo jasne nie znam tego hotelu, ani mnie ziebi ani grzeje, nie bede tam robic wesela, nawet nie jest blisko mnie :)) Ale sobie posprawdzalam wpisy osob bardzo entuzjastycznie sie wypowiadajacych (w odpowiedzi na posty bardzo negatywne osob które na forum bywaja). Szczególy tu: forum.gazeta.pl/forum/w,619,92315875,92315875,Hotel_Zlote_Deby_opinie.html No i dostalam odpowiedz (na priv tez:)) od...
    • Ale jaja dziewczyny, normalnie aż mi się przykro zrobiło powiem Wam. Już pomijam fakt, że obecność na weselu do dnia o który prosiłam potwierdziła mi może 1/3 gości. Do reszty musiałam dzwonić osobiście. Jedni stwierdzali, że "przecież to oczywiste, że będą", inni, że "przecież to oczywiste, że skoro nie dzwonią to ich nie będzie". A ja kurczaki nic innego nie robię, tylko się wpatruję w zdjęcia i znaki telepatycznie odczytuję. Wrrr... Ale to nic, taki tam drobiazg organizacyjny. Fajne ...
    • dziewczyny poradźcie - idziemy na wesele do mojej kuzynki - matki chrzestnej mojej córki (mała ma 14,5msc) córka idzie z nami do kościoła, później trochę na przyjęcie weselne. Chciałam coś kupić młodej parze od córy - coś drobnego, niedrogiego - podpowiedzcie coś...
    • a jakie duże wesele miałyście?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się