berlinka2 23.03.08, 18:39 czy ktos mi moze napisac ile potrzebuje czasu galaretka drobiowa zeby sie sciela (z zelatyna)-hm obawiam sie, ze mi sie wcale nie zetnie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nana_c Re: galaretka 23.03.08, 19:06 Tak mniej wiecej noc w chlodnym pomieszczeniu, ale jesli doda sie nieco nózek wieprzowych, wtedy zelatyna niepotrzebna?! Odpowiedz Link
berlinka2 Re: galaretka 23.03.08, 19:11 dzieki serdeczne, pierwszy raz robilam i myslalam, ze to sie scina ok. po 15 minutach, teraz zagladalam, i powoli robi sie galaretka :- )). Odpowiedz Link
berlinka2 Re: galaretka 23.03.08, 19:13 A czy Niemcy znaja taka galaretke?Moj facet np. nigdy w zyciu tego nie jadł.. Odpowiedz Link
julia.jan znaja ale raczej z warzywami i w plastrach na 23.03.08, 20:02 chleb (Aspik mit Fleisch oder Gemüse) Odpowiedz Link
nana_c berlinka daj znac 23.03.08, 23:50 jutro jak wyszlo i smakowalo! Szczerze piszac ;-) nie robilam jeszcze nigdy w zyciu, ale widzialam u mamy :-D ona nigdy nie dodaje zelatyny, ale robi z kury i wlasnie swinskich nózek. Ale slyszalam, ze z samej kury tez bezproblemowo, jesli kura nieco starsza i kosci bardziej scisle ma ;-) Odpowiedz Link
berlinka2 Re: berlinka daj znac 25.03.08, 18:47 hm galaretka wyszla b. dobrze, ale niestety musialam jesc ja sama. Odpowiedz Link
sooya Re: galaretka 24.03.08, 00:28 wszystko zalezy od tego, czy ten kurak byl z pierzem czy bez. Jesli z lotkami zatopion w zelatynie-czeka go dluzszy czas tezenia hahahahahahaha :))))) Odpowiedz Link