kicior99 17.10.05, 15:14 Zapraszam na Forum Vulgarum, gdzie mozna poruszac wszystkie aspekty przeklenstw. mam nadzieje ze z tego powodu z forum o jezyku znikna watki o dupie itp. =))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dutchman Re: Wulgazna kryptoreklama 18.10.05, 21:20 Nie widzialem jeszcze administratora ktory zabiega o znikanie watkow ze swojego forum... pozdrawiam dutchman Odpowiedz Link
pam75 Re: Wulgazna kryptoreklama 18.10.05, 22:31 Jaka tam krypto-? Toć jawna, aż bije w oczy! Odpowiedz Link
ardjuna Zanim wpadnie... 18.10.05, 23:53 kicior99 napisał: > Zapraszam na Forum Vulgarum Kicior, na Twoim miejscu przemyślałbym nazwę, zanim wpadnie tu Stefan i naurąga od niekumatych w łacinie ) Odpowiedz Link
stefan4 Re: Zanim wpadnie... 19.10.05, 08:54 kicior99: > Zapraszam na Forum Vulgarum ardjuna: > Kicior, na Twoim miejscu przemyślałbym nazwę, zanim wpadnie tu Stefan i > naurąga od niekumatych w łacinie ) Nie, dlaczego? ,,Vulgarum'' to dopełniacz liczby mnogiej od ,,vulgaris''. W sumie ,,plac pospolitych'', albo ,,centrum zwyczajnych''... Ja tam nie zaglądam, bo przecież jestem niezwykły. Ale może warto? - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link
ardjuna Re: Zanim wpadnie... 19.10.05, 23:07 stefan4 napisał: > ,,Vulgarum'' to dopełniacz liczby mnogiej od ,,vulgaris''. A nie 'vulgarium' przypadkiem w tym przypadku? Nie wiem dokładnie, bo z lekcji o przymiotnikach III deklinacji akurat zwagarowałem, ale coś mi mówi, że "plac pospolitych" albo "centrum zwyczajnych" to by było "forum vulgarium" właśnie, a "forum vulgaris" to mniej więcej "zwyczajne miejsce", natomiast "forum wulgarne", co zapewne miał na myśli nasz gospodarz, to "forum obscaenum". Jak sądzisz? Odpowiedz Link
stefan4 Re: Zanim wpadnie... 20.10.05, 02:51 stefan4: > ,,Vulgarum'' to dopełniacz liczby mnogiej od ,,vulgaris''. ardjuna: > A nie 'vulgarium' przypadkiem w tym przypadku? Chyba masz rację... ardjuna: > coś mi mówi, że "plac pospolitych" albo "centrum zwyczajnych" to by było > "forum vulgarium" właśnie, a "forum vulgaris" to mniej więcej "zwyczajne > miejsce" To raczej ,,forum vulgare''. Neutrum. ardjuna: > natomiast "forum wulgarne", co zapewne miał na myśli nasz gospodarz, to "forum > obscaenum". Jak sądzisz? Sądzę, że masz rację. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link
kicior99 Re: Zanim wpadnie... 20.10.05, 17:06 owszem. Nazwa powstala aby kojarzyla sie z "forum humorum" czy forum horrorum. Odpowiedz Link
ardjuna Re: Zanim wpadnie... 20.10.05, 18:28 kicior99 napisał: > owszem. Nazwa powstala aby kojarzyla sie z "forum humorum" czy forum horrorum. To zrób "forum obscaenorum", czyli obscenicznych ) Odpowiedz Link
kicior99 cd. 22.10.05, 15:15 poprawnie byloby curvarum (chyba ze od curvus, deklinacja 2.) Odpowiedz Link
stefan4 Re: Zanim wpadnie... 24.10.05, 00:08 kicior99 > a moze forum curvorum? Forum meretricium? Albo forum lupanarum? Ale właściwie dlaczego musi być po łacinie? - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link
kicior99 Re: Zanim wpadnie... 25.10.05, 17:30 masz racje. Fo-fucking-rum tez jest ciekawa nazwa z duchem angielszczycny (ostatnio rozbawilo mnie zaperzenie jednego z kolegow: abso-fucking-lutely! Odpowiedz Link
ardjuna Re: Zanim wpadnie... 20.10.05, 18:24 stefan4 napisał: > To raczej ,,forum vulgare''. Neutrum. Tym razem Ty masz rację. Coś ostatnio nie przyjmuję do wiadomości rzeczy neutralnych. Starość chyba. Odpowiedz Link
h_hornblower :) 19.10.05, 12:50 kicior99 napisał: > Zapraszam na Forum Vulgarum, gdzie mozna poruszac wszystkie aspekty > przeklenstw. mam nadzieje ze z tego powodu z forum o jezyku znikna watki o > dupie itp. =))))))))))))))))))) Kicior, Twoje wyraźne ad personam pod moim skromnym adresem i to po tak długim czasie nieco mnie zadziwia (od "dziwić", a nie "dziwka" - na wszelki wypadek juz podkreślmy...). Cóż, nie myslałem, że tak cięzko to przeżyłeś. Ja po prostu myslałem, ze nie boimy sie trudnych tematów (a takim dupa z pewnością okazała się być - ba, niektórych dupa zdaje się przerosła...). Z drugiej strony to oczywiście do pewnego stopnia dobrze, że wyraźnie zaznaczasz, iż "Polszczyzna źle obecna w szkole" jet na Twoim forum tematem tabu... Przy okazji, czy możesz sprecyzować, co znaczy "o dupie ITP". Co jest dla Ciebie podobne do "dupy"? ) niepokorny horny Odpowiedz Link
kicior99 Re: :) 19.10.05, 16:59 Nie o to chodzi =)))))))))))))))))))) Byl watek o kurwie, dupie itp. Ja nie mam nic przeciw!!! Ale bluzgi sie tam chyba beda lepiej czuly. Wlasnie przytgotowuje sie do rozpetania dyskusji o slowie uwazanym za najbardziej wulgarne (w jezyku praindoeuropejskim mialo oznaczac miejsce na ktorym sie siedzi), niewystwepujace nawet w polskich filmach z Pazura (sic!) i sadze ze tam taka dyskusja bedzie sie miala lepiej =) Odpowiedz Link
mika_p Re: :) 23.10.05, 19:24 Czy praindoeuropejczycy znali już krzesło ? I na czym w takim razie siedział Pazura w poslkich filamch (poza ławką w cieżarówce do rpzewozu więźniów i pryczą w celi?) Odpowiedz Link
kicior99 Re: :) 25.10.05, 17:29 a czy ja powiedzialem ze Pazura to ma? Akurat nie o te plec chodzi =) Pazura zas uzywa prawie wszystkich bluzgow z wyjatkiem tego jednego. Odpowiedz Link
h_hornblower Re: czyżby 26.10.05, 17:37 kicior99 napisał: > o pizde chodzi... A ja Ci z wątkiem o dupie wyjeżdżam. To teraz rozumiem... Naprawde można się wkurzyć Odpowiedz Link