Dodaj do ulubionych

wozki terenowe

11.02.11, 13:39
zastanawiam sie czy mozliwe jest zeby wozek joggingowy (ew. terenowy) byl lekki jak zwykla spacerowka? w koncu ma pompowane kola a to znacznie podwyzsza wage. nosze sie z zamiarem kupienia jakiegos wozka na dzialke zeby tam sobie lezal i nie trzeba bylo za kazdym razem brac ze soba. chcialabym zeby mial pompowane kola, bo sporo tam chodzimy po roznych polnych drogach. jednoczesnie zalezy mi na tym by byl lekki i TANI (to ma byc tylko wakacyjny woz). znalazlam takie 2 aukcje na allegro allegro.pl/wozek-joggingowy-3-kolowy-6-kg-bardzo-lekki-i1456373205.html
allegro.pl/wozek-joggingowy-3-kolowy-6-kg-bardzo-lekki-i1456373205.html
co o tym myslicie.
dodam, ze tak naprawde nie jest mi zaden z tych wozkow potrzebny, ale pomyslalam, ze od przybytku glowa nie boli smile.
Obserwuj wątek
    • didis Re: wozki terenowe 11.02.11, 14:25
      Oj nie wiem. Dla mnie ten wózek nie wygląda na solidny, ale skoro to tylko na chwilę.
    • saras-wati Re: wozki terenowe 11.02.11, 16:13
      no nie wiem...ja chyba wolę jeden, a porządny...pamiętam ja jesienią kupiłam jedyny w mojej karierze używany wózek tfk joggster i choć wózek świetnie się prowadził, podbijał etc. to denerwowało mnie, że nie jest nowiutki, jest różowy(kupowałam, jako fioletowy, ale rozdzielczość monitora oszukała mnie) i jego wielka budka - właściwie to rozczarowałam się kwestiami subiektywnymi i wiem, że nie ma co się łasić na okazje oraz namiastki tego, co naprawdę, byśmy chciała, bo zawsze będziemy niezadowolonewink
      • sylki Re: wozki terenowe 11.02.11, 17:20
        eee nie zgodze sie, kupiłam uzywane bboo i ma jedna wade (peknieta pianke) ale tak bardzo go chciałam, ze naprawde mi to nie przeszkadza. Kwestia zadowolenia z uzywanego wózka tkwi w naszym nastawieniu i tyle. Nie ma co kupowac uzywke i oczekiwac stanu idealnego.
        Gdyby nie rynek wtórny, to nie miałabym wielu wózków, a juz na pewno nie bboo
        • saras-wati Re: wozki terenowe 11.02.11, 17:40
          no niby takwink ale lubię strasznie nowe rzeczy, o które później mogę dbać etc.

Ja na używany MB chętnie się skuszęwink Na bbo też bym się skusiławink
        • saras-wati Re: wozki terenowe 11.02.11, 18:16
          Właściwie to bardziej chodziło mi o to, że kupiłam TFK, bo akurat była okazja, a miałam polować na MB. Nie chodziło mi nawet o kwestie używanych wózków, tylko okazji, które czasem się trafiają z używanymi wózkamiwink Gdybym wtedy trafiła MB używane, a nie TFK, to pewnie byłabym zadowolonawink
          • sylki Re: wozki terenowe 11.02.11, 18:17
            a to zmienia postać rzeczy. Nie byłabyś zadowolona, nawet gdyby był idealny, jak jest się na coś napalonym, to trzeba to kupić, a nie w zastępstwie na pocieszenie co innego wink
            • saras-wati Re: wozki terenowe 11.02.11, 18:25
              no widzisz, bo ja głupia jestem, widzę okazje - kupuję. Jednak już się nauczyłam nie reagowaćbig_grin no, ale finał jest taki, że nie mam ani TFK, ani MBsad
              • mak-111 Re: wozki terenowe 11.02.11, 21:20
                kurcze, ale nie napisalyscie mi czy mozliwe zeby te wozki byly takie lekkie wink. poza tym nie wiem czemu nie wkleil mi sie ten link allegro.pl/wozek-joggingowy-mountain-terrain-i1451624070.html
                to chyba jakas prastara wersja, ale moze jeszcze po dzialce pojezdzi?
                • tygisek Re: wozki terenowe 11.02.11, 23:35
                  Mozliwe, zeby wozki terenowe byly lekkie...ja mam MB, jest jednym z lzejszych wozkow na pompowanych kolach, wazy chyba 11 kg, i jest to odczuwalne (w sensie ze lekko), takie wozki maja aluminiowe niezbyt grube (ale wytrzymale) stelaze...a ten wozek joggingowy Mountain Terrain to wyglada na protoplaste wlasnie Mountain Buggy smile w tej "rodzinie" wozkow obecnie rowniez jest model Terrain, ale jesli jest przodkiem obecnych Mountain to mozna go w ciemno kupowac, mysle jakosc bedzie mial rewelacyjna, zreszta wyglada na zadbany, mi rowniez wpadl w oko, juz wczesniej (byl wystawiony za wyzsza cene), ma w kazdym razie urok taki wozek retro!
                • saras-wati Re: wozki terenowe 12.02.11, 07:51
                  mak-111 wybaczsmile ale jakoś te terenowe wózki skłaniają mnie to odstępstw od tematu głównegowink
                  Mogą być lekkiewink TFK, który przy mojej teutonii wyglądał jak czołg był lżejszysmile

Wg mnie ten z ostatniego linku mountain terrain jest fajniejszy od tych niebieskichsmile
                  • didis Re: wozki terenowe 12.02.11, 10:11
                    Brałabym MB, oba nie mają skrętnego koła a MB to bardzo dobra firma, a w jakim dobrym stanie jest ten wózeksmile chyba z UK sprowadzany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka