Dodaj do ulubionych

Foppapedretti Folding

04.04.14, 11:47
Dziewczyny, czy znacie ten wózek, polecacie? wygląda jak wózek idealny na podróż; składa się do małych rozmiarów, rozkłada do pozycji leżącej, koła amortyzowane, koszyk, a do tego ładny. Kupować w ciemno?
Obserwuj wątek
    • katarzyna2013 Re: Foppapedretti Folding 08.04.14, 11:20
      również zastanawiam się nad tym wózkiem i fakt, że składa się bajecznie, ale..

budka licha
      siedzisko wąskie
      a podnóżek bardzo krótki
      kosz raczej symboliczny, no i NIE rozkłada się na płasko a do pozycji półleżącej.
      dla mnie kolejny minus to brak pałąka i regulacja paskowa oparcia - to dla niektórych może być zaletą.
      wagą też nie powala bo to jednak 7,5 kilo..

nadal się waham nad jego zakupem, ale ponieważ szukam drugiego wózka dla prawie półtorarocznego dziecka, skłaniam się raczej ku maclarenie techno xt.. siedzisko w miarę duże a i potem nie będę miała problemów ze sprzedażą..

no ale to moje zdanie..

daj znać, co postanowisz i czy może już kupiłaś fopa wink
      • linkap_wawa Re: Foppapedretti Folding 08.04.14, 11:44
        Spojrzcie sobie na wozek GB Qfold - to ta sama konstrukcja a jest chyba tanszy sporo
        • katarzyna2013 Re: Foppapedretti Folding 08.04.14, 12:26
          tylko że on waży 10 kilo..
    • carole87 Re: Foppapedretti Folding 10.04.14, 10:23
      Jeśli chodzi o małe wymiary po złożeniu to tu mam takie zestawienie, które przygotowałam, gdy szukałam wózka dla synka smile :
      65 x 38 x 34 tfk dot
      68,5 x 31 x 36 mc noa
      95 x 29 x 42 quinny zapp xtra
      94 x 33 x 30,5 pp pliko mini
      68,5 x 23,5 x 27 quinny yezz
      73 x 55 x 26 nuna pepp
      52 x 44 x 18 babyzen yoyo
      56 x 31 x 51 mb nano
      62 x 35 x 40 fp folding

W tej cenie i wymiarach można znaleźć o wiele lepszy wózek pod względem funkcjonalności niż Foppapedretti Folding.
      Widziałam w sklepie GB Q-fold i zrobił na mnie jak najgorsze wrażenie - posadziłam synka i tylko pasy powstrzymywały go przed wypadnięciem z wózka (siedzisko było pod dziwnym kątem). Wiadomo, że foppapedretti może się różnić w detalach, ale ta konstrukcja jak dla mnie jest beznadziejna.
      • liveveb Re: Foppapedretti Folding 10.04.14, 10:45
        Carole- niezle zestawienie smile
        Ja juz od dluzszego czasu chcialam sobie takowe zrobic- dzieki!
        • carole87 Re: Foppapedretti Folding 11.04.14, 08:02
          Proszę bardzo! Cieszę się, że jest pomocne wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka