marekrakow 28.02.04, 14:17 Będę miał międzylądowanie w Helsinkach i około 12 godzin wolnego czasu. Co mogę w tym czasie zobaczyć w tym mieście. Proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
norge75 Re: Helsinki 04.05.04, 05:37 Podbijam temat do gory. Co prawda Finlandia to nie Skandynawia, ale moze osoby z Helsinek tutaj takze zagladaja. Co mozna tam ciekawego zobaczyc i czy jest to ladne miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
norge75 Re: Helsinki 04.05.04, 10:39 Dzieki, ale moze ktos opisze swoje osobiste wrazenia? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
fredt Re: Helsinki 04.05.04, 21:23 Polecam stronę ze wspaniałymi zdjęciami z Helsinek i okolic: taivasalla.net/index_eng.html Odpowiedz Link Zgłoś
amby Re: Helsinki 05.05.04, 01:01 Podobaly mi sie, takie 1 ogolne wrazenie: miasto w lesie. Bardzo duzo zieleni, parkow, laskow i domy pochowane gdzies w srodku. Ladna helsinska katedra i taki dziwaczny pomnik Sibeliusa :), w porcie bylo dosc "bialo" od finskich jasnych wlosow, nie wiem , moze akurat tak trafilam akurat na taki przypadkowy wysyp blondynek i blondynow czekajacych na kolejne promy ale widok zostal w pamieci :). I szkoda tylko,ze zwiedzanie bylo pedem, wszystkiego moze z 5h. Odpowiedz Link Zgłoś