Gość: gdansk IP: *.chello.pl 24.03.09, 20:51 Jak już zauważyłem upoważnia ona do zniżek na campingach. Mam pytanie, czy każdy z podróżnych ma mieć taką kartę, czy wystarczy, że będzie miał ją jeden z podróżnych (z 4 osób)-płatnik.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bromboosia Re: karta campingowa 25.03.09, 08:00 Tylko platnik musi ja miec. NIe tyle upowaznia do znizek, co poprostu na wielu kempingach (ale nie wszystkich) zeby przenocowac, musisz okazac wazna karte. Czasem jest tak, ze jak masz ta karte to placisz pare koron mniej, ale to nie jest jakos duzo taniej. To zalezy, moze przy 4 osobowej rodzinie to robi roznice. Karte kupuje sie na kempingu, albo zamawia internetowo, ale wtedy zwykle dostajesz tylko karte, a znaczek na dany rok (co roku nakleja sie nowy) kupujesz i naklejasz na pierwszym kempingu. Zwykle jak ja zamawiasz internetowo to dostajesz odrazu tez katalog kempingow zrzeszonych, jest w nim ich opis, dojazd, GPS wspolrzedne, co sie na nich znajduje - pralki, kuchnie, suszarki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdańsk Re: karta campingowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 10:04 dzięki brombosia - własnie zamówiłem kartę przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrzący z boku Re: karta campingowa IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.05.09, 00:22 gdzie można zamówić tą kartę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: karta campingowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 01:20 www.camping.se - jakże by inaczej? Język wybierasz na górze. 130 koron. Oczywiście na www.camping.no też znajdziesz :-) Moim zdaniem, można sobie darować zamawianie przez Internet, skoro kartę (roczny znaczek właściwie) można kupić na każdym campingu, który jej wymaga. Ostatnie moje wakacje w S/N to ok. 10 noclegów na różnych campingach (również tych z listy CCS) i na żadnym nie wymagano karty. Ale może miałem szczęście. Zobaczymy, jak będzie w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: karta campingowa w Szwecji 20.05.09, 01:48 Sa rozne sieci campingow, nalezace do roznych organizacji, a czasem NIE nalezace ... wtedy karty nie wymagaja. W Malmö jest camping, na Sibbarp, blisko mostu do Danii, Öresundsbron, i tam karta jest obowiazkowa. Sprawdzalam! Skoro karte musza miec wszyscy, wiec raczej nie ma na nia znizek, bo wtedy WSZYSCY musieliby miec znizki, prawda? Znizki sa natomiast w niemal wszystkich hostelach/domach turysty, bo naleza do szwedzkiej organizacji turystycznej, i tam jest znizka ca 30 kr/na osobe. Nie jestem jednk pewna czy nie wymaga sie, aby wszystkie dorosle osoby byly czlonkiem organizacji aby miec znizke. W kazdym razie NIE wywtarczy tylko legitymacja turystyczna "platnika"! Odpowiedz Link Zgłoś