yavorius sięnieda 28.05.08, 14:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=80083905&a=80085329 Odpowiedz Link
vauban Ponieważ nastawa lato, 22.06.08, 23:29 to nieco optymistyczniej, całkiem serio, a zarazem cyniczniej, zadem pieśnią polną poprzez wiatr: Jacek Kleyff, huśtawki A czy przyroda - kolebka, Myślała kiedyś dokładnie, Po co jej wielkie mamuty, Ani wygląda to ładnie, Ani z nich skóra na buty. Nie ma co gdybać, koledzy, Robiła i tak jej wyszło. Nikt nie wymyślał specjalnie, Tego, w czym żyć nam przyszło, Uprzedzam o tym lojalnie. Jeden jest rytm, jeden rym, Jeden jest węgiel i tlen. Zwykłą losu koleją, Praca, posiłek i sen, Praca, posiłek i sen. Jeden przypada na dzień, Świt jeden, jeden zmrok. Pierwsi się łudzą nadzieją, A drudzy równają krok, A drudzy równają krok. Nie skacz tak zaraz na szyny, Jeszcze nie o TĄ grasz stawkę. W wesołym miasteczku dziewczyny, Chcą z tobą iść na huśtawkę. Lepiej ci będzie z nimi, Pachnie tak mocno siano ! Kwiaty się gną od motyli, Jeździ słonko po niebie, Światło wesołego miasteczka czeka na ciebie. Jeden jest rytm jeden rym, Ważny jest wydech i wdech, Nasyć się równym oddechem, Nasyć się dzisiaj za trzech, Nasyć się dzisiaj za trzech. Bo tylko raz dany ci czas, Ani on twój ani czyj. Z czasem się wszystko ustoi, Żyj na huśtawce, żyj, Żyj na huśtawce, żyj. Tamże tudzież: musicblog-piotrk.blogspot.com/2007_03_01_archive.html hasło (password) = tocomigra Odpowiedz Link
yavorius uhuhuhu 29.07.08, 14:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=82719992&a=82746318 Odpowiedz Link
lavinka Nie moje, a ładne...a raczej już moje Polow@nie 27.08.08, 19:10 lecz nie mego autorstwa. Znalezione na digarcie www.digart.pl/praca/2281960/Polow_nie.html Kupione i juz wisi u mnie na scianie static5.blip.pl/user_generated/update_pictures/107226.jpg?1219854851 Odpowiedz Link
yavorius niezłe 28.08.08, 14:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30129&w=82090694&a=83417085 Odpowiedz Link
huann Re: niezłe 28.08.08, 15:16 jak to dobrze, że mam rower, a granice Łodzi są nieszczelne :] Odpowiedz Link
huann a na Radogoszczu 29.08.08, 11:18 wystąpi Oddział Zamknięty! :D forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=546&w=83856366&a=83856366 p.s. dla niewtajemniczonych: na Radogoszczu za niemca (tu nie bez przyczyny z małej litery) było więzienie. bardzo nieciekawe wiezienie. nawet jak na więzienie. Odpowiedz Link
huann nie najgorsze poniekąd, choć ma podstawową wadę 05.09.08, 23:26 film.onet.pl/1,4,8,47736735,129227167,5527631,0,forum.html mianowicie nie moje. Odpowiedz Link
szprota Re: a natomiast co nas zabije - 14.09.08, 22:01 huann napisał: > - tego we dwa kije. na krzyż. > z marcheweczką. Ciach, ciach, ciach. Odpowiedz Link
lavinka to ja podrzucę 16.09.08, 00:23 Ale ta pociachana marcheweczka to z łyzęczką oliwuni i łyżeczkunią cukiereczka. A po za tym EL - maziajki picasaweb.google.pl/elzbieta.szmit/Maziajki# Surrealne miejscami baudzo. Odpowiedz Link
aard Nie mogę powiedzieć czyje, ale autor rozpozna 21.10.08, 09:54 "Ty jesteś takim przyjacielem, że dałbym sobie za ciebie coś uciąć. Może nie chuja, może nie prawą rękę, ale lewą już tak." Mój komentarz poniewczasie: Czemu nie chuja, ani nie prawą rękę? Bo to są dobra komplementarne! :))) Odpowiedz Link
huann na 600-poście tego tu oto wątku 07.11.08, 13:45 zapodaję link i treść pewnego żyrardowskiego ogłoszenia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=171&w=86499158 ukradziono klacz!!!! Autor: kiche_wilczyca☺ 28.10.08, 08:46 Witam Dnia 27 października nad ranem ze stajni w Mysłakowie k. Łowicza została skradziona sześcioletnia klacz arabska o imieniu Brzoza. Koń maści kasztanowatej z odmianami na pysku i trzech nogach. Klacz cierpi na grudę, jest w trakcie leczenia. Jeżeli ktoś widział konia, lub ma na jego temat informacje proszę kontaktować się z Panią Katarzyną Nowak. 604 954 222 Z góry dziękujemy za pomoc w odnalezieniu klaczy Istnieje możliwość, że klacz może być przemieszczana w kierunku Warszawy Zdjęcie klaczy moje_kroliki.republika.pl/brzoza.jpg prawda, że zacny to kolaż brzozy, królików, kasztana, trzech nóg, grudy i możliwości przemieszczania klaczy w kierunku Warszawy? i gdzie jest Wuj Meteor a propos kolarza? Odpowiedz Link
aard Bardzo piękne brzozowe króliki 08.11.08, 19:30 A to nie powinno było się znaleźć na WiM? ;) Odpowiedz Link
aard Pieczarki a masturbacja 13.11.08, 12:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=87122653&a=87122653 A co tam, zacytuję :p "przyczyna wszystkich chorob cywilizacyjnych jest rozpowszechnianie klamstwa o nieszkodliwosci masturbacji. Dzis ponad 10% dzieci w szkołach ma depresje spowodowana systematycznym katowaniem pnia mozgu przez nałogową masturbację. Pień mózgu po kilkunastu latach przestaje wytwarzac hormony odpowiadajace na sterowanie nerkami - nerki nie utrzymuja zasadowosci tkanek i czlowiek staje sie latwym pokarmem dla grzybow. Grzyby rosna wylacznie na kwasnych tkankach, wiec katowanie mozgu jest powodem ich wzrostu. Jak grzyb utworzy owocnik - to lekarze nazwa go guzem nowotworowym. Rynek lekow antydepresyjnych wart jest dzis kilka bilionow dolarow i z roku na rok rosnie. Depresyjni dzis beda klientami klinik onkologicznych za 10 lat - wtedy rynek na leki przeciwgrzybicze tez zacznie rosnac lawinowo. Gdzie jest w tym wszystkim czlowiek, prawda i czlowieczenstwo? czy tylko kasa sie liczy? czy matki musza powtarzac dzieciom bzdury, ktore uslyszaly w telewizji? Czy jedyna droga do zdrowia to urodzic sie w rodzinie farmaceuty swiadomego tego ogolnoswiatowego ku...twa? Wolne rodniki nie istnieją - istnieja zarodniki grzybow, ktore sa dla czlowieka zasadowego zupelnie nieszkodliwe. Na czlowieku kwasnym sie zagniezdza i wyrosnie nowotwor czyli owocnik grzyba. tajemnica zycia tkwi w oszczedzaniu mozgu. Nie trzeba sie masturbowac by byc szczesliwym jak probuja to sugerowac media. " Odpowiedz Link
aard to się nie ma 17.11.08, 06:21 z czegośmiać. Po zeszłorocznym wypadku wiem, ze takie historie wcale nie są zabawne :p PS. Za wszystko co wtedy (że nie wspomnę o wcześniej i później - dzięki Mag.gie :* Odpowiedz Link
huann Kopciószek 23.11.08, 23:13 wklejam całość, ku rozpatrzy: Dawno temu żyła sobie bardzo szczęsliwa rodzina. Ojciec z matką bardzo kochali swoją jedyną małą córeczke.Ich dom był pełen radości i zabawy.Dopóki matka Kopciuszka nie zachorowała i potygodniu nieumarła.Ich dom pogrążył się w smutku i żalu.Kopciuszek zamkną się w sobie ,prawie niewychodziła z domu.Aż do dnia w którym ojciec przyprowadził do domu wdowe z dwiema córkami.Ożenił się z nią .Pogrążył się w smutku, rozpaczy i zmarł.Kopciuszek został sam z wdową i jej córami.One trzy traktowały ją jak służącą.Kopciuszek sprzątał po wszystkich,a one jej rozkazywały.Któregoś dnia doszła do nich wieść o balu Księcia w którym zostanie wybrana jego wybranka.Wszystkie panie zostały zaproszone.Wdowa odrazu powiedziała ,że pójdzie z dwiema córkami ,a Kopciuszek uszyje im suknie. Ona zaś też chciała iść lecz macoch się niezgodziła.Gdy wszyscy poszli Kopciuszek zobaczył wróżke.Ona powiedziała ,że wyczruje karoce i suknie w której dziewczyna pójdzie na bal.Tak sie stało z małych myszek wyczarowała konie,a z dyni karoce.Ale ostrzegła dziewczyne ,że czar pryśnie o północy.I wszystko bendzie tak jak było wcześniej.Kopciuszek poszła na bal ,ale wiedziała ,że książe niezwróci na nią uwagi.Zaś on poprosił ją do tańca i zakochałi się w sobie.Dziewczyna słysząc zegar wybijający godzine 12 uciekła gubiąc na schodach pantofelek.Książe postanowił ją odszkać.I kazał swojemu podwładnemu aby szukał kobiety na którą pasuje ten bucik.Gdy przyszedł do domu wdowy jej córki odrazu przymierzyły go i dla jednej był za mały,a dla drugiej za duży.Ale podwłądny księcia ujżał Kopciuszka i powiedział, aby przymierzyła pantofelek .Ona go założyła i pasował.Po chwili wyciągneła drugi pantofelek i wszystko było jasne ,że to jest ona.Macocha i jej córki były zdziwione i złe.Książe poślubił Kopciuszka i żyli długo i szczęsliwie. pl.shvoong.com/books/472836-kopciuszek/ Odpowiedz Link
vauban Aaaa, zómbi !! 24.11.08, 00:30 <i potygodniu nieumarła.> strach strach wróble ciach ciach :[ Odpowiedz Link
huann ba 24.11.08, 00:33 chciałem napisać bajkę o tym, jak Kopciuszek zgubił Euglenę (w kolorze zielonym), ale po takim dyktum całkiem mnie Wenus opuściła... Odpowiedz Link
vladip Re: Z cyklu: Nie moje, a ładne... 24.11.08, 15:22 ładne i krótkie qui-pro-quo - Stowarzyszenie Wzajemnego Wsparcia Świń i Kaczek Odpowiedz Link
huann jakie ładne 08.12.08, 23:12 brzydkie kościoły! www.bryla.pl/bryla/51,85300,6020822.html?i=0 Odpowiedz Link
huann Z cyklu: Nie moje, a ładne... 10.12.08, 00:32 A href="http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Malawi">Malawi</a> Odpowiedz Link
vauban Re: Z cyklu: Nie moje, a ładne... 22.12.08, 16:15 GENERATOR WIERSZYKÓW WIGILIJNYCH: debergerac.blox.pl/2008/12/Generator-wierszykow-wigilijnych.html Odpowiedz Link
vauban posklejane staruszkiem 26.02.09, 12:32 Bardzo ładne, choć nie mam pojęcia, o czym to. Linki prowadzą wgłąb i w kłąb. www.uczynek.grzech.zarow.pl/page29755.html Odpowiedz Link
latajacy_rosomak Towary Zastępcze 08.01.09, 21:30 "Żółknięcie" Ktoś przewidział tę jesień, bo staniała wódka i łatwiej się przyglądać, jak powoli żółkną listy, których nie wyślę, bo nie mam do kogo, zdjęcia, których nie spalę, bo nie mam powodu. Ktoś przewidział tę jesień, bo staniała wódka i znów zmieniam się nocą w połykacza noży, w zimnych mieszkaniach dziewcząt nieładnych i smutnych, od których nie uciekam, bo nie ma już dokąd. Mp3: towary.art.pl/index.php?id=5 Koncert w sobotę w ŁDZ: towary.art.pl/index.php?id=4 Odpowiedz Link
szprota Re: Towary Zastępcze 08.01.09, 21:49 Apetyczne. Ale na sobotę akurat mam już plan :) Odpowiedz Link
szprota Gdyby były Salvadory, byłaby nominacja 12.03.09, 21:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=92498650&a=92586629 No, może zostawić po dwa w każdym wagonie (po jednym dla inwalidy i ciężarnej, w razie nieobecności wymienionych siedzenia przysługiwać mogłyby najstarszym wiekiem podróżnym, za okazaniem stosownego dokumentu tożsamości, oczywiście) i z głowy. Zmieści się więcej pasażerów, nie będzie wyścigów do wolnych krzesełek, skończy się kładzenie się na siedzących "szczęśliwcach", nikt nie będzie za darmo lukał z góry do gazety czy książki czytanej przez współpasażera, młodzi nie będą siedzieli w poprzek z wyciągniętymi długaśnymi kulochami, z kolei siedzący nie będą zmuszeni wąchać tyłków stojących, co jak wiadomo do przyjemności nie należy. Zdemontować krzesełka w tramwajach i autobusach, w dalszej kolejności zrobić to samo w pekaesach i wagonach kolejowych. Jak już osiągniemy ten cel, weźmy się za domowe fotele, wersalki, kanapy, pufy, bujaki, krzesła i tapicerowane taborety. Jak wiadomo w tych miejscach panują głównie roztocza, o przejęciu przez owe meble odbytniczych wyziewów wspominać nawet nie trzeba. Precz z sadzaniem dupska gdzie i kiedy tylko się da! No. Autor: big_news Odpowiedz Link
lavinka Re: Gdyby były Salvadory, byłaby nominacja 28.02.10, 13:09 Nie wiem czemu,ale to pomału zaczyna mieć sens ;))) Ostatnio sobie siedziałam w niezbyt tłocznym tramwaju, na przeciwko staruszki. Nagle zaczęła się gramolić do wyjścia. I tu się okazuje,że ona ostentacyjnie woła staruszkę zza moich pleców(nie miałam szans jej zobaczyć, widać dosiadła się później). I tak,że tekstu o niewychowanej młodzieży nie trzasnęła. Olałam(wszak nie taka jam już młodzież), nowa staruszka usiadła, stara wysiadła. Ja - zero wyrzutów sumienia, liczba staruszek w tramwaju stała :) BTW zaraz potem poszłam się odchamić do Muzeum Narodowego w poszukiwaniu choć jednego obrazu Witkacego - niestety nie udało się, chyba trza będzie pojechać do Słupska ;)))) Odpowiedz Link
szprota Re: Gdyby były Salvadory, byłaby nominacja 01.03.10, 00:11 A owszem, w Słupsku ile chcieć i nawet można poczytać wielbione przeze mnie notatki, po czym Witkacy był tworząc obraz. A ja mam etatową staruszkę w autobusie. Na moje oko ma 50+, wsiada, wymusza ustąpienie jej miejsca, przejeżdża jeden przystanek i wysiada, odprowadzana spojrzeniami pełnymi szczerej, tradycyjnej, polskiej nienawiści. Moim zdaniem ma zacięcie do performance'u. Ciekawe jest to, że nikt jej jeszcze nie odmówił miejsca siedzącego, mimo że pani jakoś przesadnie podeszła nie jest, a i sprawność ruchową ma w normie. Odpowiedz Link
aard Przebój (mi to) lata 22.01.11, 00:31 www.youtube.com/watch?v=acG0XKn9IyQ Zamiast "wieje sandałem" zrobiłbym: "Geje są małe, za małe, nie gram bo..." :DDD Odpowiedz Link
aard Nie moje, a ładne... 07.01.13, 21:05 Pogrom na dziś: 9.00-11.00 Tańce i różańce na lodzie 11.00-12.00 Dead Can Dance i Różańce - frag. koncertu 12.00-13.00 "Marcin Taniec Ruszaniec Show" 13.00-14.00 Porady para-psychologiczne - Dziś o asertywności, czyli "Jak odmówić tańca i jak odmówić różańca?" 14.00-15.00 Dla dzieci: "Tańcowała i różańcowała igła z nitką" 15.00-16.00 Fragmenty przedstawienia "Wesela" wg Stanisława Wyspiańskiego - odc. pt. "Chocholi taniec i różaniec" 16.00-16.30 Nauka tańca i różańca - odc. 1 pt. "Polka-Katoliczka" 16.30-18.00 You Can Dance i Różance - show 18.00-20.00 Taniec i różaniec z gwiazdami 20.00-22.00 Tańczący i różańczący z wilkami - film fab. 22.00-23.30 Krajowa Scena Taneczno-Różaneczna - prog. rozr. Gość Specjalny: Budka Suflera (np. "Bo do tanga i różanga trzeba dwojga") 23.30-23.50 Danzig-Różanzig, czyli rzecz o Gdańsku-Różańsku - program historyczny 23.50-23.55 Migawki z prowincji - "Różan" 23.55-24.00 Piosenka na dobranoc: "Dancing i różancing Queen" - Abba 24.00, 1.00, 2.00, 3.00, 4.00 etc. - odmawianie godzinek 24.01, 24.02, 24.03. etc. odmawianie minutek 8.59. Last Minute - oferta specjalna. 8.59.59. Last Second - limitowana oferta specjalna Wasza Telewizja Lajkonicka "Daje rade-Raje dade da"! Odpowiedz Link
aard "Dług" Krauzego 17.10.13, 22:17 wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,14794196,Koszmar_Ryszarda_Krauzego__Do_jego_firmy_moze_zapukac.html?biznes=lodz#BoxBizTxt Odpowiedz Link
aard Aż dziwne, że to nie ja napisałem... 25.01.14, 10:00 Ideologia biskupizmu to niezwykle groźna choroba tocząca społeczeństwo. Seksualizuje dzieci, ogranicza lub wręcz odbiera im możliwość samorealizacji, konfliktuje i rozbija rodziny. Poza tym biskupizm promuje zoofilię, pedofilię i nekrofilię. Ale na tym nie koniec – biskupizm dąży do zagłady ludzkości poprzez zmuszanie mężczyzn przebranych w sukienki do abstynencji seksualnej. Stop ideologii biskupizmu! źródło Odpowiedz Link