20.06.17, 13:12
Wlasnie wrocilam z miasta. W tym roku odbywa sie "Documenta", swiatowa wystawa sztuki wspolczesnej, rozne eksponaty sa rozsiane po calym miescie, te dwa sa na otwarteij przestrzemi w centrum :

Ten parthenon z ksiazek bardzo mi sie podoba :

https://polpix.sueddeutsche.com/bild/1.3540570.1497025164/900x600/documenta-kassel-the-parthenon-books-minujn.jpg?method=resize

Natomiast obelisk , oprocz tego ze jest straszliwie bezpomyslowy i mainstreamowy, jest tez plagiatem . Na jego czterech stronach wyryty jest napis po niemiecku, arabsku, turecku i angielsku "byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie" z Ewangelii sw. Mateusza, rozdz.25.
ale bez podania zrodla....

https://www.deutschlandfunk.de/media/thumbs/9/95e462382c925af6cf2ed1bf184c7bb2v1_max_755x425_b3535db83dc50e27c1bb1392364c95a2.jpg

Jeszcze ktos pomysli ze to z Koranu....

SKANDAL!
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Plagiat 20.06.17, 13:22
      maria421 napisała:

> Jeszcze ktos pomysli ze to z Koranu....
      > SKANDAL!

Faktycznie! Skandal!
      Mario, dzisiaj każdy już wie, że wszelkie cytaty i złote myśli pochodzą z facebuka. :)
    • ja.nusz Re: Plagiat 20.06.17, 14:50
      Wystosuj oficjalną notę protestacyjną😩
      • maria421 Re: Plagiat 20.06.17, 16:03
        [[i]b]Das Zitat aus dem Matthäus-Evangelium „Ich war ein Fremdling und ihr habt mich beherbergt“ soll in Deutsch, Türkisch, Englisch und Arabisch auf dem bis zu 1,80 Meter breiten Bauwerk stehen, verriet der aus Nigeria stammende US-Künstler Olu Oguibe. Der Künstler ist Sohn eines Predigers, aber nach eigenem Bekunden nicht religiös. Er sagte, dass Jesu Aufforderung, Fremde aufzunehmen, evangelikale Christen in den USA, die die Grenzen für Flüchtlinge schließen, mehr provozieren müsste, als etwa ein Zitat des Philosophen Immanuel Kant.[/b][/i]

Artysta amarykanski, nigeryjskiego pochodzenia, okreslajacy sie jako nie-religijny syn pastora, instaluje obelisk w Niemczech mowiac ze ewangeliccy chrzescijanie w USA ktorzy chca zamkniecia granic powinni sie czuc tym cytatem bardziej sprowokowani niz cytatem z Kanta.

Ciekawe czy przy cytacie z Kanta tez nie podalby zrodla?

I dlaczego , jezeli maja sie tym poczuc sprowokowani amerykanscy ewangelicy napis jest tez po arabsku i turecku?

Nigdy nie bede potrafila zrozumiec wspolczesnej sztuki....
        • zbyfauch Re: Plagiat 20.06.17, 16:23
          maria421 napisała:

> I dlaczego , jezeli maja sie tym poczuc sprowokowani amerykanscy ewangelicy napis jest
          > tez po arabsku i turecku?

No widzisz, Tobie równie daleko (niekoniecznie geograficznie) do pomysłu na słup a arabskie robale sprowokowały Cię na pewno bardziej, niż dowolnego amerykańskiego ewangelika, który o słupie nigdy nie usłyszy. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka