Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Monte Carlo Masters

IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 22:49
    No to pierwszy Mastersik na mączce. Królestwo Nadala (chyba najwolniejsza cegła w tourze), Djoković wycofał się z imprezy, bo kolanko nie wytrzymuje dwóch miesięcy ślizgania na betonie.

Coś mi się wydaje, że sensacji nie będzie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: r draw IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 14:36
        www.atpworldtour.com/posting/2011/410/mds.pdf
        Jak Nadal nie wygra to będzie sensacja roku.
        • maksimum Kubot-Benneteau 1:6 09.04.11, 17:33
          www.atpworldtour.com/posting/2011/410/qs.pdf
          Kubot wlasnie przegrywa z Benneteau w pierwszej rundzie eliminacji.
      • chytrakita Re: Monte Carlo Masters 11.04.11, 16:34
        Nie ma bata! Wygra to w cuglach. Pytanie, kto mu nadstawi tyłek na ostre lanie.
        Z sentymentu chciałabym zobaczyć Federera jako chłopca do bicia. Baa myślę, że sam Fed byłby uradowany z tej nominacji...
      • Gość: r Forma Nadala IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 16:51
        Hiszpan z meczu na mecz gra coraz lepiej. Dzisiaj zawijał forhendem aż miło było patrzeć.
        • Gość: r skład finału do przewidzenia IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 20:21
          Już przed imprezą zapowiadało się, że w finale zagrają Ferrer i Nadal - tak też się stało. Ferru gładko pozamiatał Melzera, który zachłysnął się wygraną z Federerem (w Szanghaju po wygranej z Nadalem też następnego dnia zagrał beznadziejne spotkanie z Monaco), Nadal za to dzisiaj miał nadspodziewanie ciężką przeprawę.

Wielkie wrażenie zrobiła na mnie dzisiaj gra Murraya. I nie mówię o efektownych winnerach czy cudownych obronach (te też były), ale o PLANIE na grę. Przez 3 godziny Szkot z upierdliwością osy ostrzeliwał Rafie backhand, dzięki czemu był w stanie nawiązywać walkę w wymianach. Hiszpan za to słabo dziś zamiatał swoją prawicą (jak się do forhendu dobierał to punkty na ogół wygrywał), a i forhend zawodził. W trzecim secie jednak Murray padł kondycyjnie i poszło gładko. Kto wie, może za 2-3 lata Murray coś będzie wygrywać na cegle?

Jutro może być bardzo ciekawie. Ferrer wygląda mocno, a Rafa pograł dzisiaj na pewno dłużej niż planował. Kto wie, może będzie niespodzianka?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka