Dodaj do ulubionych

Naciągacze z PLUSa

03.12.11, 13:46
Praktycznie codziennie otrzymuję SMSa od mojego operatora o treści takiej jak poniżej lub podobnej: "Gwarantujemy wydanie 250000 zl. Numer telefonu na 100% wylosowany. Wlasciciel numeru 663xxxxxx (mój numer) sprawdz. Slij TAK na 7400 (4zl/4,92) www.loteriaplus.pl".
Co mogę zrobić aby więcej nie otrzymywać takich SMSów?
Obserwuj wątek
    • gale Re: Naciągacze z PLUSa 10.12.11, 22:18
      1. Zaniechać pomówień bo zgodnie z kk grozi za to odsiadka.
      2. Postępować zgodnie z instrukcją: wyrazić sprzeciw wobec otrzymywania wiadomości marketingowych drogą elektroniczną.
      • kilokitu Re: Naciągacze z PLUSa 10.12.11, 23:12
        Jakie pomówienia? Podawanie do publicznej wiadomości faktów jest pomówieniem? Treść tego SMSa dokładnie przepisałem z telefonu. Chyba pomyliłeś na jaki temat odpowiadasz. Sam się zastanów czy to co mi napisałeś czyli grożenie więzieniem nie jest przypadkiem groźbą karalną?
        • gale Re: Naciągacze z PLUSa 11.12.11, 21:15
          "Praktycznie codziennie otrzymuję SMSa od mojego operatora o treści takiej jak poniżej lub podobnej" jest pomówieniem ponieważ nie otrzymujesz tej wiadomości od swojego operatora lecz od nadawcy tej wiadomości. Tytuł wątku jest pomówieniem - powód jw.

Oczekuję Twojego pozwu. Pilnie. Ponieważ nie jesteś pierwszym, który taki pozew zapowiedział, natomiast masz szansę być pierwszym, który swoją zapowiedź wreszcie doprowadzi do skutku. Dziękuję.
    • Gość: lilka Re: Naciągacze z PLUSa IP: *.play-internet.pl 13.12.11, 20:17
      Trzeba wysłać SMS o treści USUN na numer 8074 lub SMS o treści STOP lub USUN na numer 8010. Są one bezpłatne.
      Jeśli to nie przyniesie rezultatu, należy złożyć prośbę w BOK Plusa o wyłączenie tego powiadamiania. Telefonicznie bądź mailowo, albo przez konto na PlusOnline.
    • kilokitu Re: Naciągacze z PLUSa 30.12.11, 14:11
      Fajna reklama e-prawnika. Proszę już nie odpowiadać na ten wątek bo wystarczyła jedna rozmowa z operatorem i SMSy przestały przychodzić. Zamykam temat !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka