amzdula
09.03.13, 14:42
Okazuje się, że 6 marca UPC - telewizja kablowa wprowadziła blokadę nagrywania w nadawanym sygnale telewizyjnym , na wszystkich kanałach.
Nie można nagrać nic na nagrywarkę zewnętrzną.
Jestem oburzona.
Uważam że blokada na przegrywanie na nagrywarkę zewnętrzną to skandal. Rozpisują się na tem temat na forum elektroda.pl . Poczytajcie : www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=12035670#12035670. Należałoby coś z tym zrobić. Nie rozumiem, jakim prawem UPC uniemożliwia mi nagle od kilku dni przegranie serialu, który lubię. Dlaczego nie mogę go obe jrzeć w innym miejscu , na innym sprzęcie, po przegraniu na płytkę DVD? Można nagrać tylko na PVR i obejrzeć z PVR, po czym skasować. A pojemność PVR oczywiście bardzo ograniczona. To ja decyduję gdzie i co oglądam, a nie UPC, nie zgadzam się na takie praktyki i jestem gotowa rozstać się z UPC. Płacę im kupę kasy za pełny pakiet . I mam płacić nadal tyle samo, a UPC nagle zabiera mi pewne funkcje , bez uprzedzenia i bez mojej zgody. Niedawno podpisałam nową umowę z UPC, w związku z połączeniem się UPC z ASTER. I podpisałam tę umowę kierując się jakością TV kablowej, jaką UPC mi zapewniło w momencie podpisywania umowy. Nie było mowy o blokadzie i o tym, że swoją nową nagrywarkę DVD będę mogła wyrzucić na śmietnik. Czuję się oszukana. Apeluję do innych użytkowników UPC w podobnej sytuacji : może jakiś pozew zbiorowy? albo zbiorowy bojkot i zbiorowe zerwanie umowy ? Może należałoby to nagłośnić, w prasie lub w TV ? Piszcie, protestujcie, szukajmy jakiegoś sposobu na takie praktyki. Moim zdaniem UPC robi to po to, żeby nakręcić sobie koniunkturę na te beznadziejne nagrywarki PVR, ograniczając nam użytkownikom swobodę działania.