metron1
24.08.13, 09:16
Niedawno podpisałem umowę o Internet z LTE z Plus w Legionowie, mieście 50 tysięcznym.Internet działał poprawnie jedynie przez okres testowy, zaraz po tym Internet LTE jak i 3G padł całkowicie
Po wykonaniu szeregu telefonów uzyskałem informację że trwają prace na stacjach bazowych i usługa wkrótce zacznie działać poprawnie, kiedy Internet nie działał poprawnie po prawie dwóch tygodniach od rozmowy wykonałem kolejny telefon
Teraz okazuje się że termin zakończenia prac nie jest znany
W związku z tym że praktycznie nie mam Internetu lub Internet działa tylko w EDGE chciałbym rozwiązać umowę z winy operatora
Niestety z odpowiedzi które udziela UKE okazuje się że umowy nie da się rozwiązać ponieważ jest to Internet mobilny
Jeżeli jest to oficjalne stanowisko UKE a chciałbym się mylić to proszę o wyjaśnienie w jaki sposób mam skorzystać z tego mobilnego Internetu w Legionowie, czy sprawdzenie poczty wymaga 20 km podróży z laptopem do Warszawy ????
Czy jeśli w swoim miejscu zamieszkania zostanie wyłączony nadajnik to czy aby zadzwonić mam jechać do sąsiedniej miejscowości ?????