Dodaj do ulubionych

Pytanie do UKE Problem z LTE

24.08.13, 09:16
Niedawno podpisałem umowę o Internet z LTE z Plus w Legionowie, mieście 50 tysięcznym.Internet działał poprawnie jedynie przez okres testowy, zaraz po tym Internet LTE jak i 3G padł całkowicie
Po wykonaniu szeregu telefonów uzyskałem informację że trwają prace na stacjach bazowych i usługa wkrótce zacznie działać poprawnie, kiedy Internet nie działał poprawnie po prawie dwóch tygodniach od rozmowy wykonałem kolejny telefon
Teraz okazuje się że termin zakończenia prac nie jest znany
W związku z tym że praktycznie nie mam Internetu lub Internet działa tylko w EDGE chciałbym rozwiązać umowę z winy operatora
Niestety z odpowiedzi które udziela UKE okazuje się że umowy nie da się rozwiązać ponieważ jest to Internet mobilny
Jeżeli jest to oficjalne stanowisko UKE a chciałbym się mylić to proszę o wyjaśnienie w jaki sposób mam skorzystać z tego mobilnego Internetu w Legionowie, czy sprawdzenie poczty wymaga 20 km podróży z laptopem do Warszawy ????
Czy jeśli w swoim miejscu zamieszkania zostanie wyłączony nadajnik to czy aby zadzwonić mam jechać do sąsiedniej miejscowości ?????

Obserwuj wątek
    • elf333 Re: Pytanie do UKE Problem z LTE 25.08.13, 00:31
      Internet mobilny nigdy nie zastąpi stacjonarnego. Twoje racje są słuszne, ale liczy się umowa. W niej żaden mobilny operator nic nie gwarantuje. No może gwarantuje, ale tylko do..., albo jakieś 4G.
      • elf333 Re: Pytanie do UKE Problem z LTE 25.08.13, 00:41
        Może podam na własnym przykładzie. Mam internet stacjonarny w mieszkaniu, ma on w nim działać i działa. Mam też intertnet mobilny, ten ma działać jak gdzieś wyruszam. Raz działa, raz nie, rozumiem to. Powody mogą być rożne: odległość od BTS, kwestia terenu, pogody, czy też wreszcie protestujący mieszkańcy bo im w mózgach coś promieniuje i zakłóca kółko różańcowe. Wybierając ISP trzeba patrzeć na technologię dostarczania, nie tylko na reklamy. Mobilne to mobilne, nie musi wszędzie działać.
        • metron1 Re: Pytanie do UKE Problem z LTE 25.08.13, 15:54
          Problem jest w tym że gdyby ten Internet nie działał w okresie testowym nie podpisałbym umowy. A tak zostaje z podpisaną umową która tak naprawdę nie gwarantuje mi niczego, a operator nie ponosi żadnej odpowiedzialności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka