Gość: ewa
IP: *.centertel.pl
25.07.08, 13:36
witam
W dniu 21.05.08r podpisałam umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych z PTK Centertel sp.zo.o. Umowa dotyczy korzystania z internetu Businness Everywhere Premium. Do dnia dzisiejszego nie jestem w stanie w pełni korzystać z zakupionej usługi. Modem Huawei E170 nie działa sprawnie na oprogramowniu Windows Vista. Modem rozłącza się podczas korzystania z internetu. Problem ten nie występuje kiedy korzystam ze sprzętu z oprogramowaniem Windows XP. Wielokotnie dzwoniłam do Biura Obsługi Klienta oraz chodziłam do salonów orange niestety nie uzyskałam tam pomocy. W dniu 21.06.08 napisałam pismo opisujące powyższą sytuacje z prośbą o wymianę sprzętu lub o udostępnienie sterowników systemowych, które pozwolą w pełni korzystać z usługi na systemie Windows Vista. W dniu 22.07.08 otrzymałam odpowiedz, że operator sieci cyfrowej Orange ponosi odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie usług telekomunikacyjnych, co w omawianym orzypadku nie miało miejsca, ponieważ nie stwierdziliśmy wad sieci cyfrowej oraz nie została potwierdzona wada karty SIM..Zgodnie z Regulaminem ofert PTK Centertel sp.zo.o. nie ponosi odpowiedzialności za niekompatybilność oprogramowania zainstalowanego na komputerze Abonenta z oprogramowaniem dostarczonym przez producenta wraz z urządzeniem zakupionym w promocji. Informuje , że PTK Centertel sp.zo.o. nie posiada przygotowanej oferty wcześniejszej wymiany modemu po preferencyjnej cenie. Na dzień dzisiejszy rozwiązaniem zaistaniałej sytuacji może być dokonanie zakupu nowego modemu w cenie detalicznej lub używanego na rynku. Mamy nadzieje , że przedstawione w niniejszym piśmie informacje spotkają się z Pani zrozumieniem, a nasza dalsza współpraca układać będzie się pomyslnie i bez zakłóceń.
Komputer , który zakupiłam do firmy jest z oprogramowaniem Windows Vista. W instrukcji modemu napisane jest , że obsługuje system operacyjny Windows Vista. Modem sprawdziłam na innym komputerze z systemem Windows Vista i również nastąpiło rozłączenie z internetem. Firma Orange zaproponowała żebym kupiła nowy modem, ale skad mam wiedzieć, który modem będzie sprawnie działał na Windows Vista i dlaczego mam ponosić dodatkowe koszta , skoro urządzenie które otrzymałam jest niezgodne z opisem.
Proszę o pomoc