azyata 30.01.07, 14:39 Czy lubicie widok z Waszych okien? Czy jesteście do niego przywiązani - jak reagujecie na zmiany w nim? pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kriss67 Re: Widok z okna 30.01.07, 14:46 Bardzo lubie Zarówno ten w pracy - zajebisty jest bez dwóch zdań - jak i ten w domu Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
katja_24 Re: Widok z okna 30.01.07, 14:57 Ja patrzac przez okno mojego pokoju widze pola i las. No i kilka domkow w oddali. Czasem jakies sarenki, lisa czy zajaca Latem i zima (taka prawdziwa, ze sniegiem) jest ladnie. Ale jesien jest taka szara...Zreszta jak w miescie. Odpowiedz Link
salgiria Re: Widok z okna 30.01.07, 15:35 Z pokoju gościnnego mam widok ładny- wiśniowy sad, tak mowię "sad", 4drzewka, jak wiosna kwitną,bajka. Z 5 pozostałych swoje podwórko, trawnik, żywoplot,choinki,krzaki itd. Ale za żywopłotem..O zgrozo! Folie sąsiada obdartą... Odpowiedz Link
katja_24 Re: Widok z okna 30.01.07, 17:16 Ja tylko na poludnie mam ladny widok. Wszystkie pozostale strony swiata "zdobia" domki sasiadow Odpowiedz Link
trufla3 Re: Widok z okna 30.01.07, 17:22 Lubię patrzeć na moje koty wygrzewające się na parapecie. ..... Pati Trufla i jej kuchnia Odpowiedz Link
parachute Re: Widok z okna 30.01.07, 17:45 w domu bardzo lubie wygladać przez okno nocą..otwieram wtedy okno w moim pokoju na poddaszu, opieram sie o parapet i chłonę...ciemność...gwieździste niebo...i przy ładnej pogodzie przebłyski latarni morskiej w Rozewiu... a onko z akademika? no cóż, raj dla podglądaczy widok na 24 okna (4 piętra po 6 pokoi) oddalone o ok 15 metrów..akademik jest w kształcie litery E ...czyli 3 bloki połączone łącznikiem...ja mieszkam w tym bloku u góry ale za to okolice za akademikiem...to już raj..pięknie tam latem... nie bez powodu ta część Gdańka nosi nazwę...Aniołki Odpowiedz Link
atanett Re: Widok z okna 30.01.07, 18:10 uwielbiam wyglądać przez okno ale mieszkam w budownictwie zamkniętym tz. cztery bloki złączone w kwadrat w środku patio,i widok na jeden biedny kasztan uwieziony miedzy blokami.Czasami widzę wróble skaczące po gałeziach,czasami wiatr poruszy gałązkami.Zazdroszcze tobie Katja_24 Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: Widok z okna 30.01.07, 22:25 Tak może trochę nie na temat...czy ktoś urządzał sobie te widoki za oknem sam (chodzi mi o mały przydomowy ogródek , skalniaki , rabatki) i lubi takie sadzenie , przesadzanie itp. Odpowiedz Link
salgiria Re: Widok z okna 30.01.07, 23:11 No taaak. C. Matyldo ja urządzałam, skalniakow nie mam. Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: Widok z okna 30.01.07, 23:52 Nie mogę))))))))))))))) Jak pisałam tamto to gdzieś mi przez głowę przeleciało : może salgiria ... czytam teraz i kogo widzę? Przed oknem mam kawałek - na nim jakieś stare drzewka owocowe , 2 świerki, bez , krzak agrestu ,i grządkę na kwiatki (takie jednoroczne) słowem miło bo to nie podwórko obdrapanej kamienicy ale bez ładu i składu. Znasz może jakąś fajną stronę o tym jak zaprojektować taki kawałek ziemi (bo to ziemia kiepska , w jednym kącie dużo cieniu itd.) Tak żeby było krok po kroku jak krowie na ...aha i nie jakieś cuda (raz weszłam na jakąś stronę i szybko wyszłam bo mnie przerosło) ze mnie ogrodnik jak z koziej d... trąba Choroba to nie ten wątek Odpowiedz Link
salgiria Re: Widok z okna 31.01.07, 00:13 C. Matyldo, ja nie korzystałam z żadnych poradników, ale napewno są, każdemu co innego się podoba, ja nie chciałam skalników, urządziłam po swojemu. I nic specjalnego, też mam kwiatki, kwitną od wczesnej wiosny i az do przymrozków. Owocowe posadziłam, winogron "daszkiem" rośnie i tak jak pisałam. Jak coś znajdę napiszę na pocztę. Do wiosny mamy czas. ))) Odpowiedz Link
salgiria Re: Forum Ogród 31.01.07, 00:22 Może to? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=309 Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: Forum Ogród 31.01.07, 00:46 Salgirio dowiedziałam się jak rozmnożyć moją hoję i że powinnam ją przesadzić ! szukałam czegoś innego a znalazłam coś co jutro wprowadzę w czyn . Ogródek niech czeka do wiosny )) Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Widok z okna 01.02.07, 22:05 Odkąd postawiono mi blok za oknem rzadko przez nie patrzę. Odpowiedz Link
ciotkamatylda Re: Widok z okna 01.02.07, 22:25 A może z naprzeciwka spogląda jakaś śliczna sąsiadka ? Odpowiedz Link
azyata Moje widoki 05.02.07, 13:18 W mieszkaniu rodziców: trochę dobrej architektury (kościół - XVIII w., dalej szkoła - lata 20te XX w.), jakieś drzewa, ale "parkowe" bardziej niż leśne. Kiedyś (koniec lat siedemdziesiątych?) przez miejscowośc przeszła wichura i kilka z tych drzew (a także słupy linii elektrycznej) połamało. Widok zmienił się - i był to wręcz fizycznie odczuwalny ból. Tam gdzie mieszkam obecnie: Bloki. Ale między nimi kawałek lasu (w oddali). Optymistyczny akcent. Dom "po dziadkach": z jednej strony - podwórko, raczej nieciekawe. Z drugiej: łąki i dolina rzeczki, za doliną sąsiednia wieś. Trochę monotonne, ale dla mnie urokliwe. Z pokoju na poddaszu widać kawałek innej miejscowości, dużo ciekawszej. pzdr Odpowiedz Link