mio450 07.06.10, 16:38 witam.Czy moge podac (rok i 2 miesiace ma córka) nutelle na chlebek? mam tez problem z kaszką. Przestała jeść kaszki czy to rano czy wieczorem, czyżby się jej objadło?dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelia78 Re: nutella.. 08.06.10, 13:39 14 miesięcy to zdecydowanie za wcześnie na wprowadzanie słodyczy,a nutella do nich przeciez należy,ma bardzo dużo cukru. Uważam,że przynajmniej do 2roku życia nie powinno sie podawać dziecku słodyczy. Dzieci szybko sie od nich uzależniają i wolą zjeść coś słodkiego niż zdrową przekąskę czy warzywa. Poza tym taka ilość cukru fatalnie wpływa na zęby. A co do kaszek może spóbuj inne smaki,których jeszcze nie jadła albo zrób jej kilkudniową przerwę od nich może potem znów jej zasmakują. Odpowiedz Link Zgłoś
mio450 Re: nutella.. 08.06.10, 15:57 za każdym razem zmieniałam smak kaszki.hmmmm od kilku dni nie daje kaszki zobaczymy póżniej.. a prosze powiedzcie mi czy moge dac jej kakao typu Puchatek czy Nestqik. Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: nutella.. 08.06.10, 16:09 Mysle, ze slabe kakao mozesz podac, ale nutella nigdy by mi do glowy nie przyszla (moze tez dlatego, ze sama tez nigdy nie posmarowalabym sobie chleba czyms takim...). To juz lepiej daj jej kanapke z dzemem, zwlaszcza jesli masz domowej roboty. A najlepiej z serkiem, mieskiem, twarozkiem, pasta jakas, albo jajeczkiem - na to ogorek lub pomidorek, szczypiorek, rzodkiewka :) Na mysl o nutelli wlos mi sie jezy na glowie... Odpowiedz Link Zgłoś
terpuka Re: nutella.. 08.06.10, 22:46 na pewno możesz podać zwykłe kakao, puchatki itp są w wersji instant więc mają różne dziwne dodatki. A co do kaszki, to podajesz jej smakowe, czy sama dodajesz owoce? Ja mieszam bezsmakowe kaszki z owocami ze słoiczka lub miksuje świeże i mała bardzo chętnie wcina. Staram się często zmieniać smaki żeby jej się nie znudziło Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: do kj-78 10.06.10, 13:46 hehe, dzieki dzieki! Jestem zwolenniczka malej roznicy wieku (bedzie poltora roku) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mio450 Re: do kj-78 13.06.10, 22:12 to ja tez gratuluję.My z mężem też zaczynamy starania o dzidzusia.Na pierwsze dziecko czekaliśmy długo wiec mam nadzieje że tym razem będzie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: do kj-78 15.06.10, 16:27 :) Przesylam dobre fluidy. Nasze obie fasolki zadomowily sie juz w pierwszym cyklu staran. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś