Dodaj do ulubionych

6,5 m-ca cielęcina

18.10.10, 20:55
witam
Po zasugerowaniu sie daniem hippa po 5 m-cu"zupka włoska z cielęciną" przygotowałam synkowi (6,5 m-ca) dania z cieleciną. Zjadł 3 takie posiłki, reszta czeka zamrożona. Później przeczytałam, że cielecine należy wprowadzać w 11 m-cu i to bardzo ostrożnie. Stąd pytanie - wyrzucić przygotowane zamrozone dania i odłożyć cielęcine do 11 m-ca czy po tym jak nie było żadnej reakcji po zjedzeniu 3 posiłków uważać, że mały poradził sobie z tą nowością?
Obserwuj wątek
    • a_andzia28 Re: 6,5 m-ca cielęcina 19.10.10, 10:00
      Mój mały (też 6,5m-ca) wcina cielęcinkę bodajże Gerbera. Gerber ma też cielęcinę po 5 m-cu.
    • ma_niusia Re: 6,5 m-ca cielęcina 19.10.10, 10:07
      Jak nie było żadnej reakcji - podawaj dalej.

W starych schematach cielęcina była pierwszym mięsem podawanym dzieciom, teraz się to zmieniło z powodu częstych alergii. Cielęcina zawiera białka krowie, co dla dzieci ze skazą białkową może skończyć się okropnie (wiem, bo sama podałam Synkowi jak miał roczek, a ma skazę białkową, myślałam, że teraz już mu nie zaszkodzi i miał przez dwa tygodnie wysypkę na całym ciele...).

Tak więc jeśli nie ma alergii, nie ma reakcji - możesz powoli podawać :-)
      • mehil.dam Re: 6,5 m-ca cielęcina 19.10.10, 11:41
        Dobrze wiedzieć, bo ja prawie od początku podaje mojej małej cielęcinkę w słoiczkach :D Dobrze, że się nie okropkowała :)
      • neutana Re: 6,5 m-ca cielęcina 19.10.10, 11:50
        dzięki wielkie. Dzis więc cielęcina w buraczkach ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka