Dodaj do ulubionych

Soczek jabłkowy

29.02.12, 21:24
Witam dziewczyny podzielcie się Waszymi doświadczeniami w sprawie soczków. Jakie firmy preferujecie, czy rozcięczałyście wodą, czy najpierw były próby przecierowego kilka łyżeczek. Podajecie łyżeczką czy z butelki? Jaka Waszym zdaniem jest najlepsza pora na wypróbowanie nowośći. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Soczek jabłkowy 29.02.12, 21:55
      z kubka zwykłego. dla treningu 2 dni łyżeczką.
      woda. tylko woda. nie żadne soczki-sroczki.
      koniec kropka.
    • Gość: aga Re: Soczek jabłkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 22:00
      Ja synkowi soczków nie daję, wolę żeby zjadł owoce.Najpierw dawałam mu wodę, ale ją wypluwał. Więc zaczęłam podawać herbatkę Hippa lub Bobovity np. z kopru albo melisy, ale niestety są one dosładzane (glukoza, maltodekstryna), dlatego teraz znów powróciłam do wody i o dziwo pije.
      Co do pory wprowadzania nowości - zależy jaki to posiłek, ale najpóźniej o 16.
      Synek wodę pije z butelki, ale przyzwyczaja się do niekapka (na razie traktuje go jak gryzak).
      pozdrawiam.
    • agnieszka.lelen Re: Soczek jabłkowy 01.03.12, 22:12
      Na początek rzeczywiście można podawać łyżeczką i rozcieńczać wodą ale zależy ile wieku ma dziecko oraz jak/czym jest karmione. Należy uczyć picia z kubka i uczyć picia wody. Należy wybierać soki nie zawierające cukru np.: Soki HIPP, " Herbatka &Sok" HIPP. Warto wspomnieć ,że ogólnie w ciągu doby niemowlę ma otrzymać nie więcej niż 150g owoców(soku, przecieru itd.)
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
    • agnieszka.lelen Re: Soczek jabłkowy 01.03.12, 22:13
      I jeszcze uwaga: dla niemowlęcia soki nie powinny zastępować mleka.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka