gusia210 10.03.10, 22:07 jecie? Kupiłam wczoraj w Auchan wędlinę sojową o smaku salami.Dość dobra w smaku. Skład nie jest zły:białko(16,5),węgle(7,4),tłuszcz(6,5). Link Zgłoś Obserwuj wątek
klara551 Re: wędliny sojowe 11.03.10, 08:06 Oglądałam te wędliny i w składzie jest zbyt dużo polepszaczy czyli cukry,skrobia pszenna i innych. Jeżel ichcesz jeść tofu,to pokrój co na plastry,wrzuć w przyprawy wymieszane z sosem sojowym i po prostu obsmaż na patelni Link Zgłoś
undomestic_goddess Re: wędliny sojowe 12.03.10, 13:36 Tofu jest pyszne, gdy sie go udusi z cukinia pokrojona w kostke, mozna dodac troche cebuli uduszonej z odrobina wody, ogorka konserwowego, pomidora w kostke i zalac jogurtem ( ja jem bez jogurtu). Albo tofu z warzywami i sosem pomidorowym. Albo zgrilowane z pomidorem. Albo uzyc zamiast fety do salatki greckiej (bez oliwek i oliwy naturalnie). Link Zgłoś
patsik Re: wędliny sojowe 12.03.10, 14:27 kiedyś jadłam tofu i smakowało jak gąbka, więc się zraziłam - może teraz coś zmienili w technologii produkcji i jest smaczniejsze? a skoro tofu można, to soję można? np. w postaci pasty? Link Zgłoś
undomestic_goddess Re: wędliny sojowe 12.03.10, 14:49 Ja nie doczytalam jeszcze o soi, ale pytanie bylo, co z tofu, wiec sie podzielilam wiedza ;) Tofu jest pyszne, ale z czyms. Sprobuj, wg mnie jest lepsze niz bialy ser 0%. Tylko musisz doprawic. Link Zgłoś