blue.marlena 30.06.10, 20:57 jak mogę wykorzystać same białka z jajek, jakieś pomysły...?:-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
mama-ola Re: białko z jajka 01.07.10, 08:29 Można zrobić jajecznicę z samych białek (kulturyści robią). Można ubite białko połączyć z jogurtem naturalnym i np. kakao - taki deser. Może jeszcze z żelatyną i jeść na sztywno po odstaniu w lodówce. Link Zgłoś
malaga0 Re: białko z jajka 01.07.10, 09:24 można upiec bezy ze słodzikiem albo taki spod bezowy i posmarować jakims jogurtem z kakao np. Link Zgłoś
mama-ola Re: białko z jajka 01.07.10, 09:43 Ostatnio ciągle trafiam na strony dla kulturystów :) Ciekawa odmiana dla mnie, mieć te same zainteresowania co mięśniaki z siłowni ;) Ciekawe porady można tam przeczytać, dziś np. czytałam o tym, żeby jeść posiłek z 8 białek i 1 żółtka. (Bo żółtko sprawia, że się lepiej białko wchłania, więc trochę musi go jednak być). Czad! Link Zgłoś
sloneczkoasia Re: białko z jajka 01.07.10, 10:52 "proteinka" śliweczka miała taki pomysł na wykorzystanie białek: sliweczka.blox.pl/2010/05/TECZOWY-SERNIK-NA-ZIMNO.html Link Zgłoś
sloneczkoasia Re: białko z jajka 01.07.10, 13:00 też sie zastanawiam.... może warto spytać śliweczke na jej stronie? Link Zgłoś
lili-2008 Re: białko z jajka 01.07.10, 13:06 Nie ma co się pytać - napisała same białeczka, bo miała dzień proteinowy, bez warzyw. Wystarczy pomyśleć:P Link Zgłoś
malosia06 Re: białko z jajka 01.07.10, 11:49 Zrób drobiowe/indycze klopsiki lub dużego klopsa gotowanego w gazie. Sama w ten sposób wykorzystałam białka po ciastach świątecznych. Jeśli nie ma to być dla dukających, mogę podać przepis na keks z białek. Link Zgłoś