Gość: monika IP: *.chello.pl 07.08.10, 15:11 tak się zastanawiam czy jeżdżąc na rowerze wyszczupli się całe ciało czy tylko dół Link Zgłoś Obserwuj wątek
wkkr wzmacnia mięsnie "dołu" 07.08.10, 19:00 to skąd czerpie energię zależy od wielu rzeczy. W skrajnym wypadu bedziesz spalać tylko węglowodany oraz mięsnie a nie tłuszcze. Generalnie trzeba jeździć przynajmniej 30 minnut nonstop z tetnem umiarkowanym (znajdziesz w ścieci strony które pozwolą to dokładnie okreslić) by zaczac spalać tłuszcze. A to po które partie ciała sięgnie organizm zależy w znacznym stopniu od genów. Link Zgłoś
nela_24 Re: wzmacnia mięsnie "dołu" 12.08.10, 19:14 Ciekawym rozwiązaniem mogą być buty reebok easy tone. Są tak wyprofilowane, ze podczas chodzenia pracują mięśnie nóg i pupy. Moja koleżanka ma takie i bardzo sobie je chwali. Sama tez koniecznie muszę je kupić, maja duży wybór kolorów, są śliczne :) Link Zgłoś
paulus2303 Re: wzmacnia mięsnie "dołu" 13.08.10, 19:41 Też je mam i naprawdę widać efekty :) Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: rower lub ruch i jesze raz riuch IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.10, 09:40 Tabletki na odchudzanie działają - jeżeli odpowiednio się odżywiasz i zażywasz ruchu np. spacery . Ja zaczęłam tyć kiedy postawili przystanek bezpośrednio przy bramie uczelni na ulicy Koszarowej . Wcześniej jechałam z przesiadaniem i niekiedy musiałam iść 400 metrów zamiast czekać na autobus lub kupować bilet tylko na dwa przystanki . Siedziałam w ławce kilka godzin i po wyjściu z uczelni i pokonaniu kilkunastu metrów blisko miałam przystanek MPK . Następnie gdy wsiadłam do autobusu z reguły też siadałam na fotel i po dojechaniu do Ronda Reagana przesiadałam się na tramwaj zsynchronizowany a więc oprócz wygody podróżowania zero czekania i ruchu .Obserwuję na Rondzie Reagana jak osoby sprawne korzystają z windy dla inwalidów i osób z wózkami . Dziwię się dlaczego niektóre osoby boją się ruchu np. nie korzystając z windy czy przejść się chociaż jeden przystanek. Co ciekawe osoba gdy wsiada do windy aby przejechać się tylko jedno piętro, to często osoba z nadwagą czy z dużą warstwą tłuszczu na brzuchu . Pomijam łebków , rozkapryszone dzieci i pozornie wysportowanych mężczyzn którzy z lenistwa chcą się przejechać kilka metrów windą ale nie rozumiem osoby mające problemy z nadwagą bo przecież ruch to zdrowie i spalanie kalorii również . Jeżeli matka jest leniwa i unika ruchu to dziecko tez będzie unikać ruchu i choć tu nie ma reguły.Na rondzie z windy wysiada dziewczyna z dużym pokładem tłuszczu na brzuchu a mogłaby przejść się chociaż po schodach . Czas jazdy z pracy do domu wydłuża się bo są korki drogowe i siedzi się dłużej w autobusie. Odległość między przystankami jest coraz mniejsza np. ostatnio zaobserwowałam ,że na niektórych liniach jest nawet co 200 metrów co nie sprzyja ruchowi . Widzę osoby czekające na przystanku niekiedy na spóźniony autobus i jadące tylko jeden przystanek. Po co irytować się a nie lepiej przejść się jeden przystanek dla zdrowia. Przypomnę ,że według Newsweeka zajęliśmy czwarte miejsce w Europie jeżeli chodzi o otyłość. A ostatnio czytałam w gazecie ,że Wrocław w rankingu najbardziej zakorkowanych miast Europy zajął trzecie miejsce. Reasumując powyższe dane komunikacja zbiorowa ,bliskość przystanków ,przesiadanie się w jednym miejscu - nie sprzyja ruchowi i przyczynia się do otyłości. Dzieci i młodzież mają za mało ruchu bo unikają zabaw, zajęć ruchowych , boiskowych , sportowych a wolą siedzieć przed komputerami i wcinać chrupki , batoniki . Jeszcze trochę to będziemy mieli armię młodych leniwców dla których " walka " o siedzenie w autobusie będzie najważniejsza a przejście 200 ,300 metrów będzie bardzo trudne. Link Zgłoś
Gość: Tina Re: rower lub ruch i jesze raz riuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 14:49 Szukałam poleconych stron, ale nie udało mi się . Też jestem ciekawa tych spraw z rowerkiem, bo się odchudzam dietą i jazdą na nim, około 30 km. dziennie. Schudłam, owszem wszędzie, ale czy od rowerka, czy ogólnie od diety? Link Zgłoś
emilia.gnybek-ciosek Re: rower 26.08.10, 14:21 Rower to świetny sposób na spalanie tłuszczyku. Aby jednak do tego służył ćwiczenia powinny trwać przynajmniej 30 minut w spokojnym tempie. Dokładne informacje jak dopasować swój trening aby efektywnie spalać tkankę tłuszczową znajdziesz tutaj. Generalnie poprawa powinna być zauważalna na całym ciele, z tym, że najłatwiej pozbyć się organizmowi tkanki tłuszczowej z górnych partii ciała. Jeśli chodzi o nogi, jako że przy takich ćwiczeniach pracują one najbardziej, następuje ich wzmocnienie i wysmuklenie. Link Zgłoś
misza46 Re: rower 26.08.10, 14:47 Rowerek i inny ruch to tylko sprawność fizyczna często utrzymana na siłę w jakimś niewielkim stopniu. To takie tylko chwilowe zadowolenie i bajeczka dla grzecznych dzieci. Ale dobre i to jeżeli nie dorosło się do czegoś mądrzejszego. Zeby być sprawnym fizycznie i mieć ładną figurkę, to napewno nie kalorie, tłuste czy chude, jakieś ograniczanie ilości posiłków. Na siłę jakaś gimnastyka, tylko najpierw trzeba się prawidłowo odżywiać, a później kożystać r ruchu. Najpierw wlewa się do zbiornika prawidłowe paliwo, a później szpanuje się pojazdem i to jest to. A więc proponuję system leczniczy o starożytnym rodowodzie,pochodzący ze Wschodu (Chiny, Tybet, Japonia, Mongolia).Współcześnie uznawany w wielu krajach jako komplementarny (uzupełniający) w stosunku do medycyny konwencjonalnej (tradycyjnej) zaliczany obok akupresury do grup technik refleksoterapii. Liczy wiele tysięcy lat filozofii i wiedzy o człowieku oraz jego funkcjonowaniu w relacjach ze środowiskiem i kosmosem. Służy nie tylko jak się niekiedy sądzi do redukowania bólu, ale ma na celu oczyszczenie organów wewnętrznych, krwi, mięśni, kości z komórek chorobotwórczych, toksyn i zalegań w układzie pokarmowym. Utrzymanie i przywrócenie wewnętrznej i zewnętrznej równowagi energetycznej, co jest warunkiem zdrowia i dobrego funkcjonowania. Metoda ta polega na lepszym ukrwieniu za pomocą receptorów odnośnego organu. Ukrwienie jest warunkiem życia każdego narządu. Od ukrwienia zależy stan naszego zdrowia, bo krew jest środkiem transportującym wszelkie substancje odżywcze, tlen, hormony, przeciwciała, jak również produkty odpadów i starych komórek po regeneracji organizmu, które gniją w organizmie i bardzo często są głównym powodem ciężkich, nieuleczalnych, niebezpiecznych i uciążliwych chorób. Zastanawiające jest to, że wszelkie zakłócenia, lub uszkodzenia w całym ustroju (narządy, mięśnie, kości) od niemowlęcia a nawet płodu do późnej starości mogą być wyleczone tylko w drodze ich odpowiedniego ukrwienia. Receptory znajdują się w całym ciele ludzkim, na których można stwierdzić różnego rodzaju kształty, zgrubienia, wielkości tzw. złogów pochodzenia mocznikowego zbudowane z kryształków kwasu moczowego i innych substancji osadowych. Na podstawie określonego kształtu i wielkości tzw. złogów na receptorach, powstałych zmian na ciele ludzkim czy tęczówce oka ( tzw. irydologia) można zdiagnozować niekonwencjonalnie w całości swój organizm. Bardzo wcześnie wykryć zagrożenie zdrowia, życia bez ingerencji w organizm i podjąć stosowną decyzję. Najbardziej zaniedbaną i zmarniałą częścią ciała ludzkiego są stopy. Z punktu widzenia natury przewidziano, iż człowiek będzie chodził boso po żwirze, kamieniach itp. i będzie uruchamiał wymienione receptory, odżywiał się produktami czystymi ekologicznie. Cywilizacja zmieniła nam między innymi grunt, a więc „ pole pracy” naszych stóp na wyrównane i wyasfaltowane podłoże. Uprawę i hodowlę zamieniono na wygodną produkcję żywności. Do tego dochodzi jeszcze problem obuwia. Długoletnie zmuszanie do poruszania się w tej klatce hamowało i hamuje krwiobieg. Skutkiem tego jest zziębnięcie stóp i brak uwagi z naszej strony, lub uznanie, że tak ma być np. ze względu na wiek, a co gorsze niedokrwienie receptorów, które nie mogą w sposób wystarczający spełnić swojej funkcji. Masaż klasyczny pospolicie stosowany nie zapewnia dobrej pracy receptorów i organów wewnętrznych. Jest to masaż powierzchowny. Wymienionych i niezbędnych warunków nie zapewni nam powszechnie stosowana rehabilitacja sanatoryjna, a po dawnej żywności pozostały nam tylko wspomnienia babuni. Godna uwagi jest regeneracja organizmu, która polega na produkcji od 300 do 800 miliardów komórek w ciągu jednej doby. Mają one swoją długość życia, swoje środowisko, nie pełny brzuch, ale ściśle określony budulec, który zapewnić może tylko właściwa dieta, która polega na zabezpieczeniu całego zestawu witamin, biopierwiastków i prawdziwej wody w ściśle określonych proporcjach podanych w jedzeniu, bez środków konserwujących w odpowiednim połączeniu do syta tak, aby nie rozcieńczać kwasów i nie zakwaszać treści w układzie pokarmowym. Pochłaniająca jak najmniej energii do trawienia i niepowodująca zalegań, zgnilizny w układzie pokarmowym, które są źródłem obecnych często poważnych chorób i sylwetki człowieka. Z której organizm przetwarza na prawdziwe i naturalne leki dostosowane ściśle do swoich potrzeb i bez skutków ubocznych. Po zapewnieniu takich warunków dla naszego organizmu możemy oczekiwać dobrych wyników laboratoryjnych, pozytywnych badań lekarskich o znacznym ograniczeniu inwestycyjnym w nasze zdrowie. Interesuje Cię coś innego, mądrzejszego skontaktuj się z 601 50 49 47 NAPRAWDĘ WARTO!!!!!!!!! Link Zgłoś
djcargo Re: rower 28.08.10, 12:59 Widzę, że w temacie zaczęli się wypowiadać również wszelkiego rodzaju "znaffcy". Kochane! Każda aktywność fizyczna jest lepsza od słodkiego-nic-nie- robienia. Tak jak już wcześniej tu napisano - na rowerze powinno się jeździć minimum 30-40 minut bez przystanku. Jeżeli będzie się jeździło systematycznie - efekty na pewno się pojawią. Nie słuchajcie osób gadających o jeździe z pulsometrami, patrzeniem na kadencję (szybkość kręcenia pedałami), odpowiednie cykle treningowe. Mówimy o jeździe dla przyjemności, a nie zawodowych treningach!!! Od jazdy na rowerze wyszczupla się całe ciało, nawet mięśnie rąk się wzmacniają. Dziewczyny nie dajcie się zwariować, jeźdźcie, czerpcie z tego przyjemność i po powrocie do domu nie objadajcie lodówki a efekty będą :) Link Zgłoś
Gość: Tinka Re: rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 18:51 Jeżdżę rowerem od początku lata. Prawie codziennie. Dystans to najmniej 20 km. najwięcej 34 km. Dwie godziny mi to zajmuje i na liczniku średnia prędkości to 17 z groszem. Od jakiegoś czasu, po przeczytaniu wypowiedzi mądrych, wiem że liczy się jechać a nie przejechać. Jak pogoda nie dopisuje i wiatr w oczy wieje to nie wysilam się aby przejechać obraną trasę, tylko aby jechać te dwie godziny. Mam pytanie... - czy codzienne jeżdżenie daje lepsze efekty niż na przykład 3 razy w tygodniu i czy lepiej tak czy tak, czy bez różnicy? Spadłam do wagi jaką chciałam osiągnąć, ale teraz muszę ją utrzymać. Dieta nadal będzie, nie do syta i nie taka aby odczuwać głód. I właśnie ten kochany rower który mi tak pomógł........czy jeździć codziennie czy wystarczy rzadziej, a skutek będzie taki sam. Pytam bo jak zdarzy mi się nie jechać bo deszcz lub goście, to zaraz mam wyrzuty sumienia i myślę że słoninka rośnie. Link Zgłoś
misza46 Re: rower 29.08.10, 20:52 Tinka i djcargo nie bardzo zrozumiałyście na czym żecz polega. Według Waszego pojęcia to nie paliwo, ale gaz jest ważny do poruszania się pojazdu. Czy tak? Według mnie to nie gaz, tylko paliwo, żeby w następnej kolejności działał gaz by rószyć pojazdem. Słoninka również nie rośnie z braku jazdy na rowerze, a po nieprawidłowym żywieniu. Natomiast sprawność fizyczna tak. Po rowerze między innymi. A wy się normalnie wygładzacie i to nazywacie odchudzaniem. Prawidłowe żywienie krztałtuje sylwetkę, dodaje siły,chęci do przeróżnych ćwiczeń, zdrowia, inaczej regeneracji naszego organizmu bez ograniczania jedzenia. Słoninka nie będzie rosła, gdybyście nawet przeleżały całe miesiące i jadły tyle ile macie ochotę. To jest cała tajemnica naszego życia, któta przeciwna jest wszelkiej manipulacji. To co budujesz to masz. Z czego budujesz takie masz. Powtarzam się w kolejnym temacie. Nigdy nie zbudujesz domu ceglanego z drewna i odwrotnie. Wiem co piszę, bo z tym mam do czynienia na co dzień. Nie próbujcie zawracać Wisły kijem, bo kiedyś organizm Wasz da o sobie znać i to nie będzie jakaś choroba jak ją nazywają inaczej skutek waszej exploatacji organizmu przez samych Was. To jest dobra rada. Trzeba się cieszyć z tego, że jeszcze Wasz organizm ma zdolność bodowy tkanki tłuszczowej. W niej gromadzenia toksyn. Inni tego nie mają i w kryzysie mają większe problemy ze zdrowiem. Skoro istnieje taki problem jak nadmiar wagi tzn macie złą dietę, ineczej źle się odżywiacie. O ile interesuje Was ten temat napewno odnajdziecie kontakt ze mną na forach. Link Zgłoś
misza46 Re: rower 29.08.10, 20:55 Tinka Ciebie dotyczy to samo o ile pragniesz mieć piękną sylwetkę, być zdrową, mieć siłę na róży sport. Link Zgłoś
Gość: Tinka Re: rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:52 A niby co ja robię nie tak? Odżywiam się prawidłowo bez drastycznych cięć i z małymi grzeszkami:) coby szoku organizm nie dostał po jej zakończeniu. Jem wszystko tylko mniej i częściej, coś w rodzaju ŻP. Pytam zwyczajnie o rower .....jak w poprzedni poście, a ty mi tu jakieś farmazony wciskasz nie na temat. Wnioskuję że jesteś facetem, a rozbierasz temat na czynniki ente co do ciebie jako faceta nie pasuje. Na domiar ........komplikujesz zagadnienie i nic nowego z twoich wypowiedzi do mnie nie dociera. Masło maślane. Nie filozofuj Misza i ......ty już więcej nie pij co?:) Link Zgłoś
ebenark Re: rower 30.08.10, 20:54 Zajrzyj w mój link- wszystko o odchudzaniu-za rejstracje dostaniesz darmowy poradnik o odchudzaniu i zniżki zapraszam i polecam Link Zgłoś
ambar7 Re: rower 15.09.10, 22:22 Bardzo przydatna przy odchudzaniu jest woda mineralna JODICA. Wspomaga świetnie odchudzanie, bo wzmaga metabolizm. Zawiera optymalną ilość jodu - 150 mikrogramów w litrze Bardzo przydatna jest też dla osób chorych na tarczycę oraz dla kobiet w ciąży, przygotowujących się do macierzyństwa i matek karmiących piersią. Wody tej nie ma niestety w powszechnej sprzedaży, ale można ją zamówić w sklepie internetowym ALDO: www.sklepaldo.pl Link Zgłoś