misiunia696 27.08.10, 22:36 Witam, jestem tutaj nowa i szukam kogoś kto rozpocząłby dukanie od poniedziałku, trochę tego nazbierało mi się do zrzucenia i dlatego szukam bratniej duszy, bo zawsze to w grupie raźniej :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
misiunia696 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 27.08.10, 22:37 A zapomniałam dodać, że chodzi mi o ten poniedziałek 30 sierpnia Link Zgłoś
misiunia696 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 09:00 No to super, że trochę się nas zebrało, ja jestem jak na razie po śniadaniu szynka konserwowa z Biedronki 2,2g tłuszczu, na obiad planuję też tuńczyka z jajkiem, kolacja kabanosy drobiowe, w trakcie pewnie jeszcze coś wpadnie, i to właśnie mi się podoba, że można jeść kiedy się chce i ile, a nie trzymanie się sztywno 3 posiłków. Mam nadzieję, że dotrzemy do upragnionego celu, chociaż to dopiero początek, muszę przyznać się, że diety zaczynałam już chyba ze 100 razy ale z marnym skutkiem, mam nadzieję, że teraz będzie inaczej :) Link Zgłoś
flower_bomb Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 28.08.10, 18:19 Witaj, ja zaczynam od 30.09 mam podobna wagę (83kg) i również chcę schudnąć do 69 kg. trzymam kciuki za nas i zawsze we dwie to raźniej:) Link Zgłoś
alessia27 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 28.08.10, 18:55 dziewczyny powodzenie. Tutaj jestescie w grupie w razoe pytan, pytajcie :) Link Zgłoś
natali101 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 28.08.10, 20:32 ja bardzo chętnie zacznę walkę z Wami.jestem Beata i mam 79kg a moja upragnina waga to 63kg Link Zgłoś
ellena Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 29.08.10, 20:44 Dziewczyny, zaczynam również od jutra: najpierw 3 dni I fazy, później 3 miesiące II. Ważę 78 kg a mój cel to 65 kg. Powodzenia!:) Link Zgłoś
ringo0 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 07:10 I ja z Wami... Magda - 162cm. wzrostu, 96kg. Mam do zrzucenia ok. 40kg. Tymczasowo zadowole sie zgubioną dyszką - potem dalej:). A co dziś macie zamiar jeść? Ja mam w planach: sałatkę z tuńczyka i 2 jajek, serek Piątnica, 2 pałki z kurczaka gotowane bez skóry, jogurt naturalny z otrębami, mała wędzona makrelka I chyba przegryzę jakimś drobiowym kabanoskiem:) Link Zgłoś
lilka208 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 08:10 trzymam za was kciuki dacie rade!:) Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 10:52 ringo - za mało, za mało jesz.... tak na oko powinno być wszystkiego około 2 razy więcej... Co do kabanosów, to sprawdzaj ilośc tłuszczu. Trochę dziewczyn je , ale mnie tam się zdaje, że maja więcej niż 5 % tłuszczu:> Link Zgłoś
flower_bomb Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 09:41 I jak Wam idzie dziewczyny? Ja mam problem z piciem wlałam już w siebie kawe, 2 herbaty zielone i szklankę wody. Jak na mnie to naprawdę duży sukces bo do godzimy 10 wypijałam zawsze tylko kawę. Link Zgłoś
natali101 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 11:13 z piciem to nie problem, do wieczora spokojnie wypiję 1,5l wody a do tego już mam 2 kawy i herbatę na koncie.zjadłam kilka plastrów szynki a teraz jakiś kefir w planach,później serek piątnicy a wieczorem pewnie makrela albo jajecznica. od dziś też ćwiczenia. Link Zgłoś
flower_bomb Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 11:26 Ja zjadłam serek wiejski i jem właśnie makrele... A co do ćwiczeń to wydaje mi się że w pierwszej fazie zaczynanie ich nie jest wskazane. Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 10:54 natali - żadnych ćwiczeń!! i tak moze złapać Cię osłabienie - ćwiczenia to najlepiej od fazy III, a jeśli wcześniej to baaardzo pomalutku, a juz NA PEWNO nie w I fazie... Link Zgłoś
olesa Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 14:14 Hej ja też zaczynam. Teraz na wadze 70kg, chcę zrzucić jakieś 15. Ale dopiero wdrażam się w dietę Dukana. Fajnie że znalazłam to forum. Link Zgłoś
malinka-a Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 14:25 Tez dzisiaj zaczynam. Powodzenia! Link Zgłoś
lilka208 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 14:26 dukan nie zaleca ćwiczeń w 1 fazie Link Zgłoś
cape.horn no to jest nas już trzy :-) 30.08.10, 14:29 Hej Ja już po zakupach. Tylko teraz jak to jeść :-) Nie mogę się zdecydować taki wybór: jajka albo piersi albo ryba albo jogurt :-) Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: no to jest nas już trzy :-) 31.08.10, 10:55 cape.horn - ja proponuję i jajko i rybę i piersi i jogurt:)) im więcej, tym lepiej! Link Zgłoś
wercia00_0 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 14:40 Ja zaczynałam w kwietniu schudłam 10 kg, w wakacje sobie całkowicie odpuściłam - grill, piwo, słodycze, owoce. Przytyłam 2 kg i właśnie dzisiaj zaczynam na nowo. Razem z Wami :) :) Link Zgłoś
misiunia696 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 14:45 No to tylko pogratulować -10kg, i życzyć dalszych sukcesów, zbiera się coraz to szersza grupka super :) Link Zgłoś
malinka-a Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 14:52 Nie mogę zmusic się do picia. Wypiłam kawę i to wszystko na dzisiaj. Chyba zacznę w siebie wlewac na siłę Link Zgłoś
lilka208 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 14:56 musisz na sile wlac ! minimum wody to 1.5 litra Link Zgłoś
malinka-a Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 15:09 No wiem, bedę wlewała :) To dziwne, bo zazwyczaj piję sporo i nie miewam z tym problemów. Moze to kwestia psychiki i tego, ze zaczełam diete. Samo słowo dieta zawsze na mnie źle działa hehe Może przy proteinowej bedzie inaczej. Mam co gubić, więc muszę się starać. Link Zgłoś
misiunia696 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 15:46 Ja cały czas coś jem, czy wy tez tak macie? Link Zgłoś
natali101 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 15:56 Misiunia696 ja też ciagle bym coś jadła. Link Zgłoś
flower_bomb Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 15:56 Ja tez jem dużo , a podobno białka się wolniej trawi i dużej ma się poczucie sytości... ja zjadłam dzisiaj serek wiejski, makrele wędzona jogurt naturalny, oraz udko z kurczaka upieczone w foli bez skóry, wypiłam już prawie 1,5 litra wody, kawę i 3 herbaty zielone. Link Zgłoś
natali101 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 15:57 Malinka mamy tyle samo do zgubienia wiec walcz z tym piciem. ja dla walki z silną wolą idę dzis na kolacje urodzinową do restauracji Link Zgłoś
misiunia696 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 16:06 Wiecie co kupiłam sobie dzisiaj Aqua Slim, i mam zamiar dodawać go do każdej 1.5l wody mineralnej, co wy na to, mogą być lepsze efekty, nie jest to czasem zabronione w tej diecie? Link Zgłoś
malinka-a Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 16:13 Natali, trzymam kciuki za wizytę w restauracji - obys nie dala sie skusic :) Misiunia, ja planuje zaczac bio cla, dostalam od kolezanki. Mysle, ze nie zaszkodzi sie wspomoc. Link Zgłoś
malinka-a Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 30.08.10, 23:08 Pierwszy dzien za nami. Glodna nie chodzilam :) Ruszyłam z piciem a co za tym idzie z ganianiem do wc. Dwa spostrzezenia - od popoludnia boli mnie glowa i mam nieprzyjemny posmak w ustach. Non stop szoruję zeby. Ciekawe, czy to od diety czy jakies chorobsko mnie dopada. Ile trwa wasza uderzeniówka? Jaki rytm wybierzecie? Co ile zamierzacie sie wazyc? Link Zgłoś
flower_bomb Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 08:33 Pierwsza faza będzie u mnie trwać 4 dni, a później obieram system 4/3. Co do posmaku w ustach to na początku podobno może tak być, tak jak lekkie osłabienie. Link Zgłoś
misiunia696 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 08:53 A ja się jeszcze zastanawiam ale chyba 5/5. Link Zgłoś
misiunia696 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 08:59 A ważenie chyba co 5 dni :) Link Zgłoś
natali101 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 08:55 a ja najpierw 7dni uderzeniowa a później się zobaczy co dalej Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 13:03 malinka-a - ból głowy często pojawia się przy odwodnieniu... niestety... 1,5 l wody to w zasadzie za mało przy tej diecie, ja radziłabym się zbliżać do 3 litrów, przy czym należy pić w porcjach max 1 szklanka na raz, aby organizm wodę przyswoił, a nie , zeby tylko przeleciała...prosto do kibelka:)) Link Zgłoś
misiunia696 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 14:45 Dziewczyny jak tam dzisiaj, jak samopoczucie, bo ja tryskam energią, i wsuwam jak szalona, oczywiście to co można :) Link Zgłoś
natali101 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 14:59 nawet, nawet z jedzeniem jakoś daje radę ale za to dużo piję.zobaczymy co z tego wyjdzie. Link Zgłoś
misiunia696 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 15:14 Znalazłam coś dobrego, sprawdźcie tylko proszę czy można to jeść serek wiejski 3% tłuszczu z piątnica 500g, chyba można tyle zjeść jednego dnia, co sądzicie? Link Zgłoś
malinka-a Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 15:22 U mnie kiepsko, caly dzien ganiam, załatwiam sprawy i nie mam czasu na jedzenie. Teraz jestem taka glodna, ze mam chec wrąbać ze 4 kanapki z serem i pomidorem. Na szczescie zaraz piers z grilla w jogurcie bedzie gotowa. O ile wytrzymam. Link Zgłoś
lilka208 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 15:34 mozna , mozna smacznego:) Link Zgłoś
flower_bomb Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 15:41 Z jedzeniem i piciem ok, tylko to sikanie..... Link Zgłoś
cape.horn Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 15:42 ja rano wciagnęłam suchą piers z kurczaka, potem suche jajko bo zaganiana byłam. Teraz robię juz na spokojnie bułeczki i szuję kurczaka w jogurcie. I o dziwo pić mi się dzis chce - na szczescie. I nie wiem czy moja waga zwariowala czy rzeczywiscie jest 1 kg mniej. Link Zgłoś
little-angel Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 31.08.10, 16:20 Cześć dziewczyny, ja też wczoraj zaczęłam, byłam z siebie bardzo dumna jak zobaczyłam kilogram mniej ALE dziś przeczytałam coś, co mi wcześniej umknęło (o ja nieszczęśliwa! :), mianowicie, że owocowe jogurty 0% też są zakazane w 1 fazie. A wczoraj i dziś na II śniadanie skusiłam się na pół szklaneczki takiego i w związku z tym mam teraz doła. W ramach zadośćuczynienia postanowiłam wydłużyć fazę nr 1 z planowanych 3 do 5 dni, mam nadzieję, że to zrekompensuje mi straty poniesione przez jogurt owocowy :> Link Zgłoś
grzesinek75 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 01.09.10, 13:11 Hej dziewczyny i jak tam wasza dieta, ważyłyście się już może, ja czuję ciut luźniejsze spodnie :) Link Zgłoś
flower_bomb Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 01.09.10, 13:45 Ja się ważyłam po dwóch dniach I fazy 2 kg mniej, ale jakoś sceptycznie do tego podchodzę. Link Zgłoś
cape.horn Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 01.09.10, 14:29 Z mojej wagi to niezla szujka jest i tyle. Skoro wchodze na nia po kilka razy dziennie to moglaby zrobic mi ta uprzejmosc i ruszyc tym cholernym wskaznikiem! A ta nic! Ja na pewno chudne tylko ta maupa jest zlosliwa :-) Link Zgłoś
malinka-a 2.09 02.09.10, 09:50 4 dzien diety, 1,5 kg mniej Samopoczucie do d.... mam bóle i zawroty głowy :(:( Link Zgłoś
flower_bomb Re: 2.09 02.09.10, 10:17 4 dzień, ostatni I fazy:), na minusie 2,5 kg, samopoczucie dobre . Pozdrawiam Link Zgłoś
cape.horn Re: 2.09 02.09.10, 14:59 U mnie nadal bez zmian. głowa mi zaczyna dokuczać. Generalnie zaczynam tracić cierpliwość i prsychicznie nastrajac się na powrót po długiej przerwie do Montignaca. Tam szło wolno ale szło. Szkoda tylko że to znowu totalny przewrót w lodówce. Link Zgłoś
b_sole Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 04.09.10, 07:13 Ja też zaczęlam od poniedzialku 5 dni czystych protein, dzisiaj waga pokazala 68,1 z wyjściowej wagi 69,8, także jestem torche zawiedziona wynikiem Link Zgłoś
misiunia696 Re: Szukam kogoś kto zaczyna od poniedziałku 04.09.10, 07:47 Cześć dziewczyny u mnie też nie ma rewelacji, ale zawsze coś :) Link Zgłoś
magdula602 zaczynam od poniedziałku 06.09.10 05.09.10, 14:53 Witam! tak tak zaczynam, jedzonko zakupione po południu mam zamiar upiec te bułeczki:) Proszę o poradę zrobiłam test Dukana i wyszło żebym I fazę miała 2 dni a planowałam normalnie 5 dni i co radzicie? Możecie mi przybliżyć temat tych białek 2g na 1 kg masy ciała dziennie spozycie tak powinno wyglądać? Link Zgłoś
grzesinek75 Re: zaczynam od poniedziałku 06.09.10 08.09.10, 08:21 Hej dziewczyny i jak tak wasze samopoczucie po 10 dniach, ja nawet spoko a na wadze na razie stoję bo mam warzywne dni, a podobno na tych się nie leci z wagi :( Link Zgłoś
malinka-a 8.09 08.09.10, 08:40 Mam - 3 kg. Duzo lepiej czuje sie gdy dolaczyly warzywa. Na samą mysl o samych proteinach jest mi niedobrze. Jeszzce sie trzymam, ale rozważam przejscie na bardziej urozmaiconą dietę. NIc na siłę. Link Zgłoś
cape.horn Re: 8.09 09.09.10, 18:25 U mnie - 2 kg. Rzucilam I faze po 4 dniach i dopiero wtedy waga sie ruszyla. Zdecydowalam sie na system 1/1. Jak sie rozkrece w kuchni to moze wtedy zmienie na 4/3 lub cos w tym guscie. Link Zgłoś
yourmalyglod Zaczynam 6.09 08.09.10, 08:57 Dzis 3 dzien I fazy i juz z rana waga pokazuje 1.3 mnej . Mam cicha nadzieje ze jest wiecej mniej bo jestem w trakacie @. Faza Uderzenowa do jutro. Piatek warzywka. Zamierzam isc systemem 4/3 . Pozdrawiam wszytich i wytrwalosci!! Link Zgłoś
cape.horn paznokcie itp 14.09.10, 20:08 dziewczyny a jak Wasze pazury? U mnie skórki poszarpane i paznokcie zdecydowanie słabsze. Przeszukałam forum - potem będzie lepiej. Dziś zakupilam skrzyp i zamierzam łykać. Link Zgłoś
misiunia696 Re: paznokcie itp 16.09.10, 07:39 Ja zawsze miałam słabe paznokcie ale teraz w zasadzie bez zmian, może trochę słabsze :( Link Zgłoś
yourmalyglod Re: paznokcie itp 16.09.10, 08:19 U mni bez zmian wlasciwie , nigdy nie mialam problemow z paznokciami. Aczkoliwek odkad zaczelam, zaopatrzylam sie w tabletki Perfectil na skore wlosy i paznokcie. Uwazam ,ze sa dobre bo wlosy mi juz tak nie wypadaja :) Link Zgłoś
magdula602 Re: paznokcie itp 16.09.10, 10:02 dziewczyny bierzcie skrzyp na paznkcie i włosy biorę ze wzgledu na włosy i po problemie:) Link Zgłoś