Dodaj do ulubionych

Dieta Kopenhadzka

06.10.10, 15:36
Jestem 3 dzień na tej diecie, piszą że jest bardzo rygorystyczna hmmm wg mnie wcale nie, otóż mam 176 cm wzrostu i ważę 80, tzn po 3 dniach ważę już 78!
Jem to co lubię, tylko jem bardzo mało i o wcześniej ustalonych godzinach. Dieta trwa 13 dni.
Jeżeli się zaniedbuje tą dietę to nie dziwne, że występuje efekt jojo. Zdaje sobie z tego sprawę że normalnego chleba przez parę miesięcy nie zjem, a jeżeli ktoś po diecie zacznie wcinać kebaba to potem się dziwi, że efekt jojo "go dopadł" :)

Chciałabym znać wasze opinie(jeżeli znacie) na temat tej diety, no i może ktoś się przyłączy do mnie?

podaje linka do strony
klik!
Obserwuj wątek
    • Gość: coco.123 Re: Dieta Kopenhadzka IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 23.10.10, 12:43
      czesc mam pytanko :) zaczynam dzis diete kopenhadzka i czy moglaby mi ktoras z dziewczyn napisac czy poranna kawa powinna byc czarna lub z mlekiem?wielkie dzieki :*
      • kwiatufek Re: Dieta Kopenhadzka 23.10.10, 18:52
        stosowalam 2 razy
        kawa bez mleka - nie ma klropli mleka w niej

jest kszmarnie rygorystyczna i nie dziala na dluzsza mete
        jak mozesz nazywac nierygorystycznym picie kawy i jedzenie salaty glownie?:-)

moze to i dobre jako glodowka i odwodnienie... poz atym nie polecam choc sama w nia bardzo chcialam wierzyc i jest latwa w przygotowywaniu posilkow hehe
    • zani1984 Re: Dieta Kopenhadzka 23.10.10, 21:52
      byłam na niej dwa razy, pierwszy raz 8 dni, a drugi raz cała, efekt krótki, organizm wykonczony, odradzam. pierwsza przerwalam bo zemdlalam...
      • Gość: ja Re: Dieta Kopenhadzka IP: *.chello.pl 25.10.10, 09:43
        Stosowałam i zadowolona jestem. Jeżeli ktoś chce schudnąć to schudnie i nie przeszkadza mu to ze je salate. W moim przypadku efekt byl dlugoterminowy i po zakonczonej diecie nie odmawialam sobie przujemnosci
    • emilia.gnybek-ciosek Re: Dieta Kopenhadzka 27.10.10, 10:46
      Dieta Kopenhaska nie jest kuracją polecaną przez dietetyków. Jeśli zależy nam na trwałej zmianie masy ciała należy zmienić swoje dotychczasowe złe nawyki, które przyczyniły się do zwiększenia masy ciała, na prawidłowe. Niestety dieta owa zakłada, iż dieta to "chwilowy zryw", nie uczy jak należy żywić się prawidłowo. Dodatkowo jest to kuracja, która nie dostarcza ustrojowi wszystkich niezbędnych mu składników odżywczych, przez co wywołuje osłabienie, niedobór witamin, składników mineralnych. Dlatego też zachęcam do racjonalnego podejścia do odchudzania i wybrania zbilansowanej diety bogatej we wszystkie grupy produktów jednak ograniczającej podaż kalorii oraz do wprowadzania ruchu. Dzięki temu masa ciała będzie się zmniejszać, organizm pozostanie w dobrej formie i zdrowiu, ciało będzie jędrne, smukłe, a wydolność fizyczna będzie poprawiona. Zachęcam do lektury poniższego artykułu na temat równowagi w codziennym menu.

3 powody, dla których warto zachować równowagę

Co dużego ubytku masy ciała w pierwszych dniach, proszę się nie łudzić, iż jest to tkanka tłuszczowa. Przede wszystkim pozbywa się Pani wtedy wody.
      • 2ania-774 Re: Dieta Kopenhadzka 22.11.10, 21:46
        Chcę zacząc od jutra ktoś może sie do mnie przyłączy?
        Razem zawsze rażniej :-)
        • Gość: emilla111 Re: Dieta Kopenhadzka IP: *.datacom.pl 23.11.10, 16:35
          Zapoznałam się z ramowym jadłospisem - ta dieta to istna głodówka. Jak można na śniadanie "zjeść" tylko kawę z kostką cukru?
          A jeśli ja nie pijam wogóle kawy, czy mogę zastąpić ją np. gorzką herbatą?
          I skąd wezmę befsztyk, skoro na co dzień wogóle nie jadam takich dań?
          • 2ania-774 Re: Dieta Kopenhadzka 24.11.10, 10:31
            Ja zaczęłam ją ale nie przestrzegam aż tak rygorystycznie np na śniadanie piję kawę z mlekiem i słodzikiem Zamiast bebefsztyka robię piersi z kurczaka no i oczywiście zjadam w takiej kolejnosci na jaką mam ochotę
            Moim zdaniem mała róznica i tak przyniesie oczekiwany efekt jak na razie po pierwszym dniu 400gr mniej :-)
    • krakowskim_targiem Re: Dieta Kopenhadzka 24.11.10, 12:19
      kopenhaska ma jeden podstawowy minus - jak zakończysz dietę rzucasz się na jedzenie jak prosię... jak dla mnie bez sensu taka dieta, kiedyś próbowałam, ale ciągłe rozdrażnienie źle odbiło się na moich relacjach z otoczeniem. o bólach głowy i mroczkach przed oczami nawet nie wspominam...
      niemniej - przyznaję, po pierwszych dwóch dniach było poczucie euforii, ale to zupełnie jak w przypadku głodówki. z każdym kolejnym dniem było coraz gorzej..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka