Dodaj do ulubionych

ból nerek

19.10.10, 17:59
odczuwam od kilku dni ból w dolnej części pleców. To chyba nerki, nie wiem ciężko mi powiedzieć na nerki w życiu nie chorowałam.
Na dukanie jestem 2 miesiące i schudłam ok10kg. Macie pomysł jak zaradzić takim bólom?
na badania się wybieram pod koniec tygodnia.
Obserwuj wątek
    • lalkaika Re: ból nerek 19.10.10, 18:21

Zaradzic nie,poradzic badania tak.
      Ja cierpialam na bole nerek i uwierz to taki bol ,ze nie mozna z niczym innym pomylic !
      Mam nadzieje ,ze to nie to u ciebie i ,ze nie ma zwiazku zdieta .
      Ale napomkne ze jesli ktos ma kamienie ,to sie wlasnie odczuwa po drastycznym spadku wagi,one tak jakby powiedziec "opadaja" i wlasnie bole sa ............
      • siula5 Re: ból nerek 19.10.10, 19:35
        Mi w tamtym tygodniu pobolewały 3 dni, zaczęłam pić więcej wody- duuuużo więcej, więcej warzyw i kurczaczka, a mniej nabiału i przeszło na razie. Nadmiar białka powoduje ból nerek- gdzieś to wyczytałam.
    • duk_duk Re: ból nerek 19.10.10, 20:20
      Mój M jest po 3 powaznych operacjach nerki ( jedna z błędem lekarskim i powaznymi powiklaniami ) i jeśli boli to lekarz konieczny i to nie jeden a najlepiej ze dwoch do konsultacji. A w oczekiwaniu na lekarza... to nie jest żadna profesjonalna rada, ale mojemu M zawsze na lekkie bóle nerki pomaga herbatka z rumianku ( 2-3 dziennie ). U niego takie lekkie bole to norma - po wyskoku z alkoholem, kawą etc, bo zrosty i blizny wewnatrz organizmu zawsze w jakis sposób zaburzają normalne funkcjonowanie ;) Moim zdaniem ziółka zaszkodzić raczej nie mogą, apomóc - i owszem ;) I tfu tfu oby to jednak nie były nerki
      • kas-ikc Re: ból nerek 19.10.10, 21:04
        Koniecznie zbadaj krew pod kątem zawartości mocznika i kreatyniny.Niestety - zbyt wysokie stężenie jest bardzo niebezpieczne dla nerek i może świadczyć o ich uszkodzeniu. Wizyta u lekarza jest niezbędna.
    • reninka72 Re: ból nerek 20.10.10, 02:59
      Zasuwaj do lekarza, z nerkami nie ma zartow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka