Dodaj do ulubionych

III faza-pytanie

26.10.10, 17:10
czy jednego dnia można zjeść produkt skorobiowy i ucztę?
Obserwuj wątek
    • mercy2 Re: III faza-pytanie 30.10.10, 15:31
      czekam na podpowiedź.
      • ven.to Re: III faza-pytanie 30.10.10, 15:59
        sprawdzaliśmy to w książce z mężem nie raz :) nic nie ma na ten temat. My jemy te posiłki rozłącznie.
        Na pewno jest tak, że następny posiłek po uczcie królewskiej musi byc zwykłym PW. Chodzi tu o to że jak jesz obiad królewski to wszystkie dalsze posiłki aż do obiadu następnego dnia włącznie muszą byc zwykłe. Po to żeby organizm mógł spalic nadwyżkę kalorii, przerobic węgle, wyrównac krzywą glukozy. Po królewskiej uczcie lepiej nie dokładac skrobi przez czas w którym tłuszcze i węgle z tego posiłku nie zostaną w pełni spalone. W przypadku połączenia tłuszczy z węglami - potrwa to trochę w zaleznosci od wielkości posiłku, naszej wagi itp. Doba powinna byc ok.
        Przed królewską ucztą można zjeśc posiłek skrobiowy ale z przerwą min. 3 godziny (i żadnego podjadania w tym czasie) - to już nie z książki ale od własnego lekarza z którym też wałkowałam temat "jednego dnia czy nie".
        A ja będę w ogóle je rozdzielac na inne dni. Mój mąż stosuje się do tego co wyżej. I dodatkowe porcje skrobi przed treningami.
        • mercy2 Re: III faza-pytanie 30.10.10, 16:03
          własnie się nad tym zastanawiałam. Jak to rozdzielić to można naprawdę szaleć. 2uczty + 2 posiłki skorobiowe w tygodniu to już 4 dni z tygodnia załatwione :)
          Od tygodnia jestem w III fazie i póki co to waga stoi ślicznie w miejscu (są lekkie drgania 0,5+/-) ale nie spada a podobno miała :(
          No nic, zobaczymy co dalej będzie.
          Ven.to - dzięki :)
          • rubeus Re: III faza-pytanie 30.10.10, 16:25
            mercy - tydzień to mało na jakiś spadek na III fazie
            Ja pewne tąpnięcie zaobserwowałem pod koniec zeszłego tygodnia, czyli w III tygodniu III fazy

• mercy2 Re: III faza-pytanie 30.10.10, 16:33
              aaaaaaaaaa, to faktycznie musze poczekać chwilkę ;) a dodatkowo jestem przed @, więc .....
              • ven.to Re: III faza-pytanie 30.10.10, 18:14
                ja nie liczę na spadki w III fazie. Tzn. nie to żebym się smuciła gdy mnie jakiś dotknie - w sumie wchodzę na III z zapasem dwóch kg do idealnej wagi i jak chcą spadac to proszę bardzo, niech spadają :) Niemniej jednak nie wierzę żeby mój organizm tak łatwo odpuscił i raczej będę walczyc z zwyżkami i starac się utrzymywac obecną wagę niż cokolwiek innego.
                Druga sprawa to fakt że jak na III spadnie to co to za stabilizacja? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka