Dodaj do ulubionych

Kilka pytań :)

07.11.10, 13:47
Na początku będę się chwalic :) 5 dni fazy I i prawie 3 kilo mniej. Ale mam też kilka pytań. Po pierwsze, doradzcie mi, który słodzik jest najlepszy do wypieków? Obiło mi się o uszy, że niektóre robią się gorzkie.
I jak to jest z mąką kukurydzianą? Patrzę teraz na opakiwanie i na 100 g ma az 77 g węglowodanów. To ma byc mąka, czy skrobia?
Zamierzam zrobic sernik i nie wiem, czy mam dodac mąkę kukurydzianą, czy lepiej łyżkę budyniu. I czy mogę używac jakiegokolwiek kakao o obniżonej zawartości tłuszczu? Czy są jakies limity na kakao?

Będę wdzięczna za odpowiedzi i pozdrawiam w niedzielne popołudnie :)
Obserwuj wątek
    • olgab4 Re: Kilka pytań :) 07.11.10, 14:41
      Po pierwsze gratuluje -3 kg :) ladny wynik!

Do wypiekow wiele osob uzywa Huxolu w plynie z tego co wiem. Ja uzywam slodzika, ktory zawiera SUKRALOZE- w trakcie pieczenia nie robi sie gorzki. Nazywa sie Splenda. Ja akurat nie mieszkam w Polsce, ale sadze, ze na bazie sukralozy mozna dostac wszedzie.

O mace bylo tutaj nie raz, i nie dwa. Dziewczyny niektore uzywaja maki kuku, Dukan jednak zaleca SKROBIĘ kuku, czyli tzw. maizene. Skrobia jest koloru bialego i ma konsystencje jak cukier puder troche. Mniej restrykcyjnie jest uzyc maki, ale ja bym obstawiala skrobie. I to do łyżki dziennie. A jak nie chudniesz, to wcale.

Do sernika wrzucilabym lyzke budyniu bez cukru (patrz: przepis Nomyi).

Kakao jest produktem tolerowanym, ale nie zalecanym jako glowny, i jest ograniczenie- do łyzki dziennie, sa tu watki na ten temat. Polecam Decomoreno.

W razie watpliwosci na gorze w przyszpilonym sa glowne zasady wraz z iloscia dozwolona konkretnych produktow :)

Pozdrawiam i powodzenia!
      • kasiaaaa24 Re: Kilka pytań :) 07.11.10, 14:52
        Pięknie dziękuję za informację :)

A przed chwilą zamówiłam skrobię na allegro. Serniczek poczeka, albo skuszę sie na budyń :) Wątek przyszpilony właśnie wchłaniam :)

Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka