18.12.10, 14:34
Dziewczyny, czy my mozemy jesc sledzie i grzybki w occie? wiem, ze sledzie w cytrynie itd, ale chcialabym sie dowiedziec, czy ten ocet to takie mega zgrzeszenie?
bo korniszony jemy :) wiec droga dedukcji moze i grzybki + śledzie przejdą? czy sie mylę? :)
Obserwuj wątek
    • elrosa Re: ocet 18.12.10, 14:52
      Hm, przecież to dozwolone? Już zgłupiałam ;-) Ja przez całą dietę rąbałam przetwory w occie, śledzi z cytryną nawet nie ruszyłam - kupowałam gotowce ze słoika. Za leśne grzybki dałabym się pokroić, a pieczarki w occie z serkiem wiejskim i pomidorem to jedna z moich ukochanych "sałatek".
      • agi.nett Re: ocet 18.12.10, 15:04
        zapytalam, zeby uspokoic sumienie. bo słoik prawdziwkow w occie juz mam za soba, sledzie tez. ale będzie ciag dalszy, wiec tylko spytalam :) dzieki :)
    • nomya Re: ocet 18.12.10, 16:22
      Jeśli o mnie chodzi, to rzadko bo rzadko, ale jadam śledzie w occie z Lidla, bo w składzie mają substancje słodzące zamiast cukru. Ocet jest dozwolony, więc o to bym się nie martwiła, gorzej z cukrem, który dodają niemal do każdej zalewy- z tego powodu nie jem korniszonów, a jedynie ogórki kiszone. Gdzieś mi się obiło o uszy, że ponoć francuskie korniszony nie są w zalewie z cukrem, być może dlatego Dukan je poleca, bo kiszonych nie zna. Raczej podchodziłabym ostrożnie do tego typu rzeczy i przede wszystkim skrupulatnie sprawdzała skład zalewy.
      • lilka208 Re: ocet 22.12.10, 14:28
        ja jem od poczatku ( i od kiedy tylko siegam pamięcia) w occie i grzyby i śledzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka