Dodaj do ulubionych

III FAZA kilka pytań

23.02.11, 08:31
Dziś osiągnęłam wagę docelową. I mam kilka pytań.
1. Jak przechhodze na III faze, to czy wprowadzanie nowosci ma trwac długo, czy przykładowo jutro już jem dozwolonego owoca, pojutrze owoca i kromkę chleba pełnoziarnistego, a kolejnego dnia owoc, kromka i skrobia?

2. czy nadal nalezy spozywać 2 łyzki otrębów dziennie?

3. czy ktoś z Was przyty l na tej fazie?
Pozdrawiam
p.s. to mój pierwszy post na tym forum :)
Obserwuj wątek
    • faustine Re: III FAZA kilka pytań 23.02.11, 09:10
      Witaj!
      Jestem na trójce od ponad miesiąca - nowości wprowadzałam od razu , bez żadnego stopniowania . Skrobia i uczty też dwa razy w tygodniu . Otręby codziennie - ja zjadam 3 łyżki .
      Nie przytyłam , a wprost przeciwnie waga jeszcze spadała . Tyle , że mi łatwo szło chudnięcie, nie miałam zastojów .
      Jestem pewna , że stosując się do zaleceń i nie podjadając ,na trzeciej fazie wagę można utrzymac. Bo jeśli chodzi o czwórkę to tylko Pietnacha mnie tu przy nadziei trzyma , że można nie przytyc.
      Pozdrawiam!
      • mamalideczki Re: III FAZA kilka pytań 23.02.11, 09:47
        Jestem na III od października i schudłam od tamtej pory jeszcze około 7kg. Zdarza mi się zjeść więcej niż porcję owocu dziennie, bywa, że otręby pomijam ale w moim przypadku nie odbija się to negatywnie. IV fazy nie przewiduję, III jest dla mnie idealna - zaspokaja wszystkie moje potrzeby.
        Pozdrawiam
        • ola_mi Re: III FAZA kilka pytań 23.02.11, 10:32
          mi sie wydaje ze ta III faza jest jak najbardziej OK i jezeli podpasuje mi to bede ja utrzymywala.
          W sumie to jak sie ja skonczy i nagle rzuci na normalne żarło, codziennie zemniaki, makarony i ryz, to nie ma szans żeby nie przytyc. Wlasnie chodzi o to, żebyteraz wpoic dobre nawyki.
          pocieszyłyscie mnie.
    • slimakpokazrogi Re: III FAZA kilka pytań 23.02.11, 09:41

wszystkie nowości wprowadzasz od razu. Chyba, ze masz baaardzo duże opory natury psychicznej, to możesz wolniej... ale wg zasad diety niczego nie trzeba opóźniać. Ja dopóki trzymałam się zasad diety (a nawet trochę więcej ucztowałam), nie przytyłam - przez 5 miesięcy 3 fazy. Szósty miesiąc był grzeszny z bardzo licznych powodów i niestety przytyłam trochę i teraz walczę znowu, żeby to zrzucić... ale pomału pełznie w dół....
      acha - a otręby sa w zasadzie obowiązkowe.
    • aleksandra_b Re: III FAZA kilka pytań 23.02.11, 11:37
      Ja wprowadzałam od razu wszystko. Z tym że jestem na trzystopniowej trzeciej fazie (czyli na początku jeden posiłek skrobiowy i jedna uczta, potem kolejny posiłek skrobiowy dodałam i żółty ser, a za jakiś czas drugą ucztę w tygodniu). Schudłam jeszcze dwa kilogramy.

• nesska85 Re: III FAZA kilka pytań 23.02.11, 15:35
        Też mam zamiar wprowadzać wszystko stopniowo w systemie trzystopniowym... Ostatnio wyliczyłam, że moja III faza będzie trwać 400 dni, w tym każdy jej stopień po 133 dni... Ale na razie się nastrajam...
        • rzabencja Re: III FAZA kilka pytań 25.02.11, 10:15
          Nesska chylę czoła przed twoim wynikiem! to jest niewiarygodne ze można tyle zrzucić! rzeczywiście będzie ci wychodziło ponad rok III fazy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka