Dodaj do ulubionych

ile może zając schudnięcie 20 kg?

IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.11, 19:52
Od dziś jestem na diecie, przestałam żreć, zaczęłam się odżywiać. Zero słodyczy, pieczywa (bo od niego tyję od razu), alkoholu, mącznych przetworów, chude pieczone mięsa, dużo chudych ryb, surowych kolorowych warzywek, troszkę owoców, duuuużo wody itp. Codziennie ćwiczenia na steperze, 1,5 h wyciagam, i 6 Weidera. Mój organizm nie buntuje się i chudnę gdy się już do tego zabiorę.
Mam 20 kg nadwagi i 28 lat. Jak myślicie, ile czasu zajmie mi zgubienie tych 20 kg? Wcale nie chodzi mi żeby było jak najszybciej tylko trwale, ale zastanawia mnie na jak długi tak intensywny trening mam się szykować.
Obserwuj wątek
    • twojdietetyk.online Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? 01.03.11, 20:05
      Ok 5-6 miesięcy
      • kajas32 Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? 17.04.12, 23:04
        Mi na diecie Dukana zajęło to z utrwalaniem osiągniętej wagi 7 miesięcy ,jeżli jesteś zdrową osobą zdecydowanie polecam tą diete!
      • Gość: :D Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.play-internet.pl 29.08.13, 23:27
        wes nie rozśmieszaj mnie ja schudłem 30 kilo w 3 tygodnie
        • Gość: Gość Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.centertel.pl 19.06.14, 15:53
          Widze ze glupota nie zna granic :)
        • Gość: Sandra Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.opera-mini.net 08.07.14, 21:36
          Jak to zrobilas? :o
    • Gość: ... Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 12:26
      ok 9 - 10 miesiecy do roku, najzdrowiej
    • Gość: qwerty Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.kalisz.mm.pl 06.03.11, 01:05
      20 kilo nadwagi to sporo i się zastanawiam, czy stepper nie obciąża za bardzo Twoich stawów teraz, myślę, że basen byłby lepszy. Schudnięcie 20 kilo,żeby było zdrowo powinno trwać jakieś 6-8 miesięcy.
    • emilia.gnybek-ciosek Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? 16.03.11, 14:24
      Maksymalne bezpieczne tempo chudnięcia wynosi 1 kg/tydzień. Zatem utrata 20 kg powinna zająć przynajmniej 5 miesięcy. Optymalne tempo jednak wynosi 0,7 kg/tydzień, co wydłuża okres odchudzania do 7 miesięcy.

Co do pieczyw i produktów mącznych, unikać należy artykułów z białej mąki. Produkty pełnoziarniste jednak jak płatki zbożowe, kasze, brązowy ryż czy pieczywo z pełnego ziarna jak najbardziej powinny się pojawiać. Są one źródłem węglowodanów złożonych, błonnika, witamin z grupy B oraz wielu składników mineralnych jak cynk, żelazo, magnez.

Pisze Pani, że wprowadza ćwiczenia A6W, chciałam zaś zwrócić uwagę, że aktywność ta powstała z myślą o sportowcach w celu poprawy ich kondycji. jest to bardzo ciężki i obciążający trening. Nie jest to aktywność odpowiednia dla osób chcącej schudnąć 20 kg. Powinna pani postawić obecnie na trening cardio, a więc w spokojnym tempie, który sprzyja spalaniu tkanki tłuszczowej. Ćwiczenia siłowe, rzeźbiące w niewielkim stopniu wpływają na tłuszczyk. Niżej zamieszczam linki do kliku artykułów, które będą Pani pomocne w zaplanowaniu swojego treningu.

Trenuj z głową
      Aktywność ruchowa otyłych
      Trening odchudzający
      Trening brzucha
      • shachar Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? 12.12.11, 12:35
        trening siłowy też jest bardzo istotny. Obciążenie kości sprzyja formowaniu tkanki kostnej i przeciwdzała demineralizacji, co się zdarza podczas zrzucania dużej ilości kologramów.
      • Gość: panna na redukcji Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.03.12, 21:37
        Co za bzdury... Redukcja tkanki tłuszczowej to 75% dieta, najlepiej poprzez ograniczenie węglowodanów. Kolejne 25% to trening głównie SIŁOWY bo to właśnie trening z obciążeniem powoduje, że nie utracimy zbyt wiele mięśni, skóra się ujędrni i będziemy wyglądać dobrze. Aeroby to dodatek,korzystny ale głównie dla serca. Można naprzemiennie ćwiczyć z obciążeniem i aerobowo ale nigdy nie rezygnujemy z treningu siłowego.
    • Gość: mądry Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:26
      Zdrowe odchudzanie to ok 2kg na miesiąc, więc tak pewnie ok 2 lat zajmie.
      • Gość: agnes Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.home.aster.pl 18.03.11, 14:54
        2kg na miesiac to 20 kg w 10 miesiecy a nie dwa lata ;P
        • giciag Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? 23.03.11, 13:24
          w ciagu 3m-y schudlam 10 kg nastepne 12 w ciagu 6m-y ,nie cwiczylam ale rower owszem
          • Gość: gość Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.147.174.181.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.11, 15:45
            Ja chodziłam do gabinetu doktora Terleckiego na Szwoleżerów jakieś 5 lat temu bo ważyłam ponad 100 kg przy wzroście 160 cm. Mam 27 lat i bardzo zależy mi na dobrym wyglądzie. Wiele diet na sobie sprawdziłam, ale było mi bardzo trudno schudnąć. Bardzo mi pomogła akupunktura. W ciągu roku po 3 kuracjach zrzuciłam ponad 30 kg. Dziś ważę 65 kg i cieszę się, że apetyt ustabilizował mi się na tyle, że nie objadam sie tak jak wcześniej bez pamięci. Zaczęłam dbać o siebie, zdrowo się odżywiam i jestem o 35 kg lżejsza! Warto spróbować. Wielu moich znajomych też sprawdziło na sobie. Najważniejsze, że mozna dużo schudnąć, ale zupełnie bezpiecznie i do tego akupunktura dodaje tyle energii!!! Pozdrawiam i polecam!
    • Gość: Monika Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 14:36
      prawidłowo chudnie się od 0,5 do 1 kg tygodniowo zdrowo, a również jest teza że im więcej ważysz tym więcej schudniesz ja będąc na diecie 1000 kcal schudłam 16 kg w ok 4 miesiące + ruch ale będąc w ciąży bardzo to nadrobiłam ja szybko tyje i szybko chudne muszę ciągle się pilnować biore leki chormonalne bo choruję co przekłada się na apetyt kiedyś byłam skóra i kośći będąc na diecie 1000 kcal jak zaczynałam to ważyłam 65 kg 157 cm wiek ok 20- 21 lat mój osiągnięty cel to 49 kg, a na dzień dzisiejszy najmniej mogę ważyć ok 46 z groszem, a najwięcej 61 z groszem to przedział prawidłowej wagi polecam str. www.dieta.pl korzystam tam z tabel kcal powodzenia na diecie myśle że najgorzej to 1 miesiąc po ciąży postanowiłam się wziąć za siebie narazie dziś to 11 dzień diety. od 1 do 9 schudłam ponad 2 kg. pozdrawiam
    • monikaborowska3 Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? 12.12.11, 21:34
      Witaj masz błędne podejście do zdrowego odżywiania i jednocześnie do odchudzania- ile wytrzymasz bez chleba i mącznych potraw ? Podczas okresu odchudzania i po nie wyklucza się produktów mącznych , tylko trzeba wiedzieć jak i co. Ja się odchudzałam - schudłam i 2 lata po mam wagę w normie bez nadwyżki zbędnych kilogramów. To jest łatwe i naprawdę się da , tylko trzeba mieć odpowiednią wiedzę jak sobie zacząć dietę , przetrwać i jak dalej żyć tak aby nasz wysiłek i starania nie poszły na marne. Pozdrawiam serdecznie .
    • monikaborowska3 Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? 12.12.11, 21:35
      Jeszcze jedno 20 kg to ok 20 tygodni diety.
    • monikaborowska3 Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? 02.01.12, 20:50
      Hej to racja co piszesz takie jedzenie i ćwiczenia są skuteczne i na pewno schudniesz ,ale już po paru zdaniach wiem ,że nie korzystasz z rad specjalisty i to jest podstawowy błąd ,gdyż podstawa w utrzymaniu odpowiedniej wagi to nauka jak i co jeść po odchudzaniu , a pieczywo i produkty mączne to odrzuciłaś bo nie lubisz czy bo lubisz , a tuczą . Przecież można się odchudzać i jeść pieczywo. Wracając do pytania to takie kilogramy są kwestią 20 tygodni. Pozdrawiam serdecznie -powodzenia.
    • Gość: Monia Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 08:00
      waga elektroniczna co oznaczają skróty na wadze CODE AGE BF BW BB dziekuje za pomoc
    • magia44-net Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? 09.01.12, 17:47
      Witam,ja tez od jutra zaczynam djete z HL i tez chce duzo schudnac. Jestem ciekawa czy mi sie uda;) Pisz jak ci idzie. Zycze powodzenia:)
    • Gość: AnkaKw Odchudzenie IP: *.ennet.pl 11.01.12, 13:28
      Ja pozbyłam się 32 kilogramów w osiem miesięcy.
      Dieta i ćwiczenia oczywiście.Bez bzdurnych tabletek na odchudzanie.
      Już ponad dwa lata wagę utrzymuję.I czuję się rewelacyjnie.
      Oczywiście na kanapie nie leżę całymi dniami.I ciasto też czasami jem :-)
    • makinetka82 Re: ile może zając schudnięcie 20 kg? 19.06.14, 21:56
      mi zajęło 3 miesiące, ale przypuszczam, że przy "tylko" 20 kilogramowej nadwadze twoje tempo chudnięcia będzie nieco mniejsze. Pracuję z dietetykiem, ale do schudnięcia mam o wiele więcej, a w większości przypadków tak bywa, że ci pulchniejsi tracą pierwsze kilo szybciej. Przez pierwsze trzy miesiące schudłam 22 kg, ale zostało mi jeszcze 24... nie łudzę się, ze to tylko następne 3 miesiace, bo wiem , ze teraz będzie już wolniej. zgodnie z tym , co mówi moja dietetyczka, prawidłowe tempo to -0,5 do -1 kg /tydzień . Powodzenia

-\
      Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku...ć to już żaden problem :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka